Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Vlasstrooisel als bodembedekker voor moestuin 80m

 322,29
Aantal 2     3     4-7     8+    
Stuksprijs 296,56  280,69  275,14  254,24
Aantal

*Product is niet beschikbaar in Nederland  Toevoegen aan wenslijst

Vlasstrooisel kopen in zakken per pallet | 80m²

  • Biologisch vlasstrooisel van formaat 5/20mm
  • 100% vlas is o.a. geschikt als bodembedekker voor moestuin
  • Voorkomt onkruid en beschermd de bodem tegen uitdroging
  • Ook geschikt voor gebruik in paardenstal (vochtabsorberend)
  • Pallet bevat 39 zakken vlasstrooisel van 60L

Gratis levering in heel België!
 

Pallet vlas voor moestuin of paardenstal | 39 zakken van 60L

Vlasstrooisel als bodembedekker voor moestuin (80m²)

Dit vlasstrooisel bestaat uit 100% vlas dat geschikt is voor de biologische landbouw. Deze bodembedekker wordt vaak gebruikt in de moestuin om niet alleen het onkruid te weren, maar ook om bodemuitdroging te voorkomen tijdens de warme zomermaanden. Het vlas beschermt de bodem tegen de wind en zon waardoor de bodem beter vocht vasthoud. Zo kunnen je groenten en kruiden zich veel beter ontwikkelen en hebben ze minder last van droogte. Bovendien verrijkt vlasstrooisel de bodem met organische stof wat de groei van planten zal stimuleren.

Heb je aardbeien of tomatenplanten in de moestuin? Dan is vlas of hennepstrooisel ideaal als bodembedekking! Deze weerkaatst namelijk het zonlicht waardoor je vruchten zowel langs de bovenkant als de onderkant goed kleur krijgen en rijpen. Ook hebben de vochtregulerende eigenschappen van vlas een gunstig effect op je planten!


Vlas voor paardenstal (stalstrooisel)

Vlasstrooisel is niet alleen een zeer goede bodembedekker voor de moestuin, maar kan ook gebruikt worden als stalstrooisel. Het vlas neemt namelijk zeer goed vocht op waardoor je minder vaak hoeft te verversen in vergelijking met bv. stro. Vlasstrooisel is echter niet geschikt als ruwvoer voor je paard. Eet deze van het vlas? Dan kan dit wijzen op een gebrek aan vezels. Om dit op te lossen kan je extra ruwvoer geven. Indien het paard dan nog steeds van het vlas eet kan je wat smaakvol ruwvoer mengen met het vlas. Dan verkiest het paard het ruwvoer en stopt deze met vlas eten. Vlas heeft als stalstrooisel ook het voordeel dat het de urinegeur van paarden masceert waardoor er geen penetrante geur achterblijft.
 

Vlasstrooisel kopen per pallet

Eén pallet bevat 39 zakken vlasstrooisel wat goed is voor een moestuin tot 80m². Doordat het vlas steeds apart verpakt is hoef je niet onmiddellijk al het vlas verwerken, maar kan je gerust wat zakken bewaren voor een volgend seizoen. Het pallet vlasstrooisel wordt gratis aan huis geleverd in gans België. Prijs is incl. btw en € 9,00 waarborg voor het pallet. Deze kan je terug inleveren binnen een termijn van 6 maanden om de waarborg terug te ontvangen.

Op zoek naar stalstrooisel of een bodembedekker voor je moestuin? Kies dan voor het biologische vlasstrooisel!
Contact