Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Graszaad Barenbrug Horse Master paardenweide 15kg

 106,85
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 103,65  101,51
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Barenbrug Horse Master paardenweide 15kg

  •     De gezondste weide voor uw paard
  •     Voorkomt zandkoliek, hoef- en spierbevangenheid
  •     Geschikt voor beweiden en voor de hooiwinning voor paarden
  •     Ook voor inzaai en doorzaai paardenweide
  •     Vormt een sterke dichte weide die zich snel herstel

Graszaad speciaal voor gezonde paardenweide 500m²

Een paardenweide is weide met gezond en sterk gras afgestemd op de behoefte van paarden. Gezond gras voor paarden is structuurrijk en heeft een laag fructaangehalte (suiker) om ziektes te voorkomen. Bovendien heeft een paardenweide een sterke zode zodat het goed bestand is tegen het dagelijkse sprintje in de wei. Het graszaadmengsel Horse Master is samengesteld speciaal voor het gebruik door paarden. De meeste paarden grazen in een koeienweide en krijgen van deze weides ook hooi of kuilvoer. Paarden vinden dat gras erg smakelijk, maar het is veel te energierijk (fructaan) en bevat weinig structuur.
 

Gezond structuurrijk gras voor paarden: Paarden hebben behoefte aan structuurrijk gras. De darmen en de maag van uw paard werken optimaal als het gras voldoende structuur heeft. Daarom is Horse Master samengesteld uit structuurrijke grasrassen.

Dit draagt bij aan de gezondheid van uw paard. Hooi of kuilvoer van een Horse Master weide geeft structuurrijk ruwvoer met een laag fructaangehalte. Hooi uit een willekeurige weide (natuurweide) is daarom niet geschikt voor paarden, en kan resulteren in een ziek paard, vaak gevolgd door klachten als hoef- en spierbevangenheid.  Niet voor niets is er paardengras voor paarden en koeiengras voor koeien. Uw paard zal blij zijn met Horse Master van Barenbrug !


Laag fructaangehalte goed voor paarden: Barenbrug heeft veel onderzoek gedaan naar het fructaangehalte in verschillende weidegrassen. Sommige grassoorten staan bekend om hun lage fructaangehalte maar zelfs binnen een grassoort hebben sommige rassen meer fructaan dan andere rassen. De rassen in Horse Master bevatten maar liefst 50% minder fructaan dan de rassen koeiengras.


Voorkomt zandkoliek bij paarden: Kale plekken in een paardenweide zijn de grootste veroorzaker van zandkoliek. Paarden bijten het gras kort boven de grond af waardoor gras moeilijk hergroeit. Het gevolg hiervan is veel kale plekken in de weide. Paarden die grazen in een weide met veel kale plekken krijgen teveel zand binnen waardoor zandkoliek op de loer ligt. Barenbrug heeft gekozen voor grassen in Horse Master met een laag groeipunt. Hierdoor groeien de grassen snel aan na het afgrazen en ontstaan er minder kale plekken.


Stevige grasmat voor goede paardenweide: Om een mooie paardenweide te behouden is een stevige dichte zode vereist. De grassen in Horse Master zijn samengesteld uit rassen die zeer goed tegen betreding kunnen en snel herstellen na zware belasting.  De dichte zode zorgt ervoor ook voor dat onkruid weinig kans krijgt om zich te ontwikkelen.
 

Het gezondste graszaad voor uw paardenweide
De conclusie is duidelijk, Horse Master bundelt unieke eigenschappen van gras voor de gezondheid van uw paard en voor een mooie groene weide met een stevige graszode.  Een Horse Master weide is rijk aan structuur, smakelijk  en kenmerkt zich door een laag fructaangehalte. Horse Master gras vormt een uitgebalanceerd onderdeel van de dagelijkse hoeveelheid ruwvoer voor uw paard.

Graszaad paardenweide Horse Master

Zaaien van paardenweide Horse Master graszaad
Zaaien kan vanaf februari t.e.m. oktober
Zaaidichtheid : 90 kg/ha bij inzaai
Zaaidichtheid : 40 kg /ha bij doorzaai

Barenbrug Horse Master - productfiche

Contact