Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

DCM Activo Graszaad Speel en Sport 250m

 51,50
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 49,96  48,93
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Speelgazon en Sportgazon graszaad 5 Kg

  • Grasmengsel voor een mooi en sterk speelgazon/sportgazon
  • Dit gras heeft een hoge betredingstolerantie
  • Groei zeer snel dicht waardoor onkruid geen kans krijgt

DCM Activo: Graszaad Speelgazon & Sportgazon 250m²

Zaai DCM Activo voor een ijzersterk grasmat. Zelfs onder intensieve betreding door spelende kinderen en huisdieren behoudt dit fijnbladig speel- en sportgazon zijn schoonheid. De graszaden in dit grasmengsel hebben een hoge kiemkracht en zuiverheid en zijn geschikt voor alle grondsoorten.
 

Snel een dicht en stevig Speelgazon / Sportgazon

Door de vlotte beginontwikkeling van de graszaden groeit de grasmat snel dicht en is de kans op onkruiden kleiner. Om mosontwikkeling te vermijden is het aan te raden het gras niet te kort te maaien (+3cm). Met dit graszaad kan je ook doorzaaien.
 

Wanneer gras zaaien en bemesten?

Gras zaaien: Een gazon kan gezaaid worden van half maart tot half juni en van half september tot half november. Dit hangt uiteraard steeds af naargelang het weer. Probeer bij windstil weer te zaaien. Hou ook rekening met de temperatuur.

Gazon bemesten: Een gazon is het centrum van de meeste tuinen. Daarom dien je deze goed te onderhouden zodat het gazon gezond en mooi is. Bemest in het voorjaar (na de winter) met een stikstofrijke meststof zodat je gazon een boost krijgt en er snel weer groen uitziet. Ook is dit het moment om te bekalken. Kalk helpt tegen een zure bodem en gaat dus zo mos tegengaan. Vervolgens bemest je nog is rond juni. In het najaar (half september - oktober) bemest je de laatste keer en dit met een meststof die iets rijker is aan kalium. Kalium zorgt ervoor dat je gazon sterker gaat worden om zo goed de winter door te komen. Bovendien gaat de grasmat dikker worden zodat mos minder de kans heeft om er tussen te groeien.

Hoe gras zaaien?  Bekijk de video:
Contact