Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Ecostyle Insectenhotel lieveheersbeestjes & gaasvliegen

 17,50
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Lieveheersbeestjes & gaasvliegen in de tuin

  • Nestel- en rustplaats voor in de tuin of op het terras
  • Lieveheersbeestjes en gaasvliegen eten schadelijke insecten, zoals bladluizen, trips en wolluizen
  • Voor het verhogen van de biodiversiteit in de tuin!

Insectenhotel voor lieveheersbeestjes en gaasvliegen

Door tussenkomst van de mens zijn de natuurlijke nest- en beschuttingsplaatsen voor deze insecten sterk afgenomen. Dit insectenhotel gevuld met dennenappels biedt de overdag actieve lieveheersbeestjes een overnachtingsplek en winterverblijf. Ook gaasvliegen gebruiken het hotel het hele jaar door als schuilplaats.

Gebruiksaanwijzing insectenhotel 
Verf of vernis dit insectenhotel niet, want de geur zal de insecten afstoten! Hang het insectenhotel op een zonnige, wind- en regenbeschutte plek, ten minste op kniehoogte. Plaats de voorzijde van het insectenhotel het liefst in de richting van het zuiden, zuidwesten of zuidoosten. Laat het insectenhotel in de winter hangen, anders worden de bewoners voortijdig uit hun nest verdreven.

Help de natuur een handje en lok snel lieveheersbeestjes en gaasvliegen naar je tuin met aangepaste bloemenmengsels voor nuttige insecten! Zo heb je DCM Bloemenmengsel voor lieveheersbeestjes. Dit mengsel bevat tal van kleurrijke bloemen die ideaal zijn voor het lokken van lieveheersbeestjes. Ook bestaan er nog andere bloemenmengsels of bloemzaden voor het aantrekken van nuttige insecten. Een overzicht van deze mengsels vind je op Bijen en Vlinders aantrekken met bloemenmengsel.

Jouw bezoekers:

Lieveheersbeestjes: Het lieveheersbeestje nestelt zich het liefst in dichte, natuurlijke materialen. Ze zijn zeer effectief in het bestrijden van de bladluizen in de tuin. Ze zijn voornamelijk overdag actief en gebruiken het Insectenhotel als overnachtingsplek. Daarnaast gebruiken ze het hotel voor de overwintering. 

Gaasvliegen:  Bij elkaar liggende natuurlijke materialen trekken in het bijzonder gaasvliegen en lieveheersbeestjes aan. Gaasvliegen voeden zich met bladluizen, trips en wolluizen en ook met honingdauw en nectar. Geliefd voor deze nuttige gaasvliegen zijn kruiden als peterselie, venkel en selderij. Ze maken het hele jaar gebruik van het Insectenhotel als schuilplaats.

Afmetingen insectenhotel voor lieveheersbeestjes en gaasvliegen:  l x b x h = 20cm x 8cm x 17,8cm
Contact