Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .
We doen ons uiterste best om elke bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Ook bij onze klantendienst kan een reactie op jouw vraag langer duren dan normaal. Alvast bedankt voor uw begrip hiervoor. 

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

DCM Blauwmaker voor Hortensia's - Aluin 750g

 10,40
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 10,09  9,88
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Blauwmaker voor Hortensias

  • Maakt gebruik van aluin om aluminiumionen toe te voegen
  • Zorgt voor prachtige blauwbloemende hortensias
  • Verzorgingstip: Geef hortensias voldoende water!

DCM Blauwmaker voor Hortensias - Aluin

Hortensia's blauw makenDe kleur van hortensias is afhankelijk van de zuurtegraad van de bodem en de hoeveelheid vrij aluminium en ijzer. Voor een diepblauwe kleur zijn naast een zure bodem ook voldoende ijzer- en aluminiumionen nodig. Daarom is het aangewezen om extra DCM ALUIN toe te passen.

Wat is DCM Blauwmaker?

DCM heeft een organische stof ontwikkeld waaraan aluin is toegevoegd. Aluin is een aluminiumzout dat zal oplossen in zure bodems en aluminiumionen aan de wortels van uw hortensia geeft. Door deze stof met blauwmaker op het juiste tijdstip en in voldoende mate toe te dienen, ontrafelt u het geheim van de blauwe hortensia en zult u blauwe bloemen op uw hortensia zien verschijnen. Op voorwaarde dat u deze struiken voldoende water geeft, want hortensias houden van veel water.
 

Wanneer blauwmaker gebruiken?

Voor een optimale blauwkleuring, Aluin toepassen in het voorjaar (juist voor de bloei) en het najaar. Bij aanplanting van een hortensia in het voorjaar, mag de volledige dosis (voorjaar en najaar) ook in 1 keer toegediend worden. Weeg de juiste hoeveelheid aluin af en los op in lauw water (10 g in minimum 100 ml water). Roer goed om eventuele klonters los te maken. Giet rondom de plant, zonder het blad te raken. Voor een betere verdeling mag u hem ook oplossen in een grotere hoeveelheid water.
Contact