Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

DCM Bloedmeel als natuurlijke bron van stikstof 10kg

 26,25
Aantal 2+    
Stuksprijs 25,46
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

DCM Bloedmeel - Organische stikstof 10kg

  • Bloedmeel is een natuurlijke bron van stikstof
  • Lange en zachte werking voor optimale opname
  • Stikstof bevordert de groei van bladeren en gewas
  • Bloedmeel zorgt ook voor betere bodemstructuur
  • Herstellen van geelverkleuring bij bladeren

DCM Bloedmeel als bron van stikstof voor je planten

Organische stikstof op basis van natuurlijk bloedmeel is een 100% natuurlijke bron van stikstof dat zowel toepasbaar is in siertuin, moestuin als fruittuin. DCM Bloedmeel meststofkorrels geven langzaam aan het stikstof af dat langdurig wordt opgenomen door al je planten (kruiden, groenten, sierplanten,...). Dit verbetert de aanmaak van bladeren en gewas waardoor de planten zich beter ontwikkelen. Bovendien zorgt deze organische stikstof ook voor een betere bodemstructuur, maar daar lees je hieronder meer over.
 

Bloedmeel als bodemverbeteraar gebruiken

Bloedmeel wordt niet alleen gebruikt als meststof, maar kan ook ingezet worden als bodemverbeteraar. De organische stikstof in deze korrels zijn een uitstekende energiebron voor tal van bodembacteriën. De stof in het bloedmeel wordt door het actieve bodemleven omgezet in humus, wat op zijn beurt zorgt voor een betere bodemstructuur. Zo draagt dit bij tot een betere bodemvruchtbaarheid en ontwikkeling van al uw planten!

Bloedmeel in de moestuin

DCM Bloedmeel is helemaal natuurlijk en kan dus zonder twijfel gebruikt worden in de biologische land- en tuinbouw. Organische stikstof heeft, zoals je al reeds hebt kunnen lezen, meer dan één positief effect op je planten en je bodem. Hierdoor is deze zeer geliefd bij moestuiniers. De stikstof zorgt voor een sterke ontwikkeling van alle bladgewassen (snijsla, kropsla, andijvie,...) en kolen (rode kool, bloemkool, spruiten,...) waardoor je gegarandeerd een mooiere opbrengst hebt. Dit, en het bodemverbeterend vermogen, maken van DCM Bloedmeel een topper voor het bemesten van je moestuin! Een tekort aan stikstof geeft een opbrengstderving. 

Bloedmeel in de siertuin


Met bloedmeel kan je planten een tekort aan stikstofgebrek hebben, en daardoor een typische gele kleur krijgen, herstellen. Pachysandra is bv een plant met een zeer hoge nood aan stikstof. Maar ook Rhododendron, Ilex, en vele groenblijvende planten. Stikstof bevordert de groei en fotosynthese.
Bij een tekort aan stikstof zal de plant achterblijven in groei, treedt een geelverkleuring van de oudste bladeren op, en is er een korte en vroegere bloeiperiode. 
 

Wanneer bloedmeel gebruiken?

Je kan deze organische stikstof gebruiken vanaf maart tot juni. Een tweede bemesting is mogelijk in augustus en september. Je kan deze organische stikstof gebruiken bij het aanplanten, maar ook als onderhoudsbemesting in het voorjaar bij bv. druivelaars. Het bloedmeel stimuleerd de aanmaak van gewas waardoor de druivelaar een mooi gezond bladerdek krijgt.
 

Samenstelling DCM bloedmeel

14 % Organisch gebonden Stikstof
Contact