Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .
We doen ons uiterste best om elke bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Ook bij onze klantendienst kan een reactie op jouw vraag langer duren dan normaal. Alvast bedankt voor uw begrip hiervoor. 

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Larven van de taxuskever bestrijden met aaltjes 100m DCM Naturapy

 68,95
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Larven van de taxuskever bestrijden met aaltjes 100m²

  • Aaltjes voor het bestrijden van Taxuskeverlarven
  • 100% biologische manier om insecten te bestrijden
  • Zorgt voor vraatschade aan de wortel en wortelhals van je planten
  • Geschikt voor een oppervlakte tot 100m² 
  • De larven kan je in april & mei of augustus & september bestrijden

Deze aaltjes worden uitgeleverd van zodra de bodemtemperatuur geschikt is voor gebruik (voorjaar 2020).

DCM Aaltjes tegen Taxuskeverlarven

Larven biologisch bestrijden

Aaltjes zijn insectenparasiterende miniscule wormpjes die kunnen ingezet worden ter bestrijding van de larven van de taxuskever. De aaltjes gaan actief op zoek naar de larven en treden binnen via hun natuurlijke openingen. Ze infecteren de larven met bacteriën die hen gaat verdoven en doden. Op deze manier stoppen de larven met eten en sterven ze onder de grond. De inhoud van die larven dient als voeding voor de aaltjes die op deze manier een tweede generatie gaat "ontwikkelen". De tweede generatie aaltjes gaan op hun beurt op zoek naar nieuwe larven om te bestrijden (infecteren). Zo kan je de larven bestrijden zonder gevaar voor huisdieren of andere organismen.

Wat zijn Taxuskeverlarven?

De taxuskever en zijn larven zijn een gevreesde belager in je siertuin en moestuin. De volwassen taxuskever zorgt voor vraatschade aan de bladeren maar zijn larven zijn nog schadelijker. Ze voeden zich namelijk met de wortels en de wortelhals van je planten. Op deze manier ontstaat er vraatschade aan de wortels, de knollen en de voet van de plant. Dit kan dan weer leiden tot bladval en mogelijk ook sterfte.

DCM Naturapy Kraussi-Guard® bevat 50 miljoen aaltjes tegen de larven van de taxuskever. Dit is goed om een oppervlakte tot 100m² te behandelen. Na ontvangst de aaltjes zo snel mogelijk gebruiken of maximaal nog enkele dagen in de koelkast bewaren. Dit product is een prepaidbox waarin de handleiding en bestelcode zit. A.d.h.v. de handleiding kan je de aaltjes op een gewenste datum afhalen in een nabij afhaalpunt. Ook is er een optie tot levering aan huis (aparte transportkost).

Aaltjes gebruiken is helemaal niet moeilijk. Los de volledige inhoud van de verpakking op in zuiver water en sproei of giet de oplossing op de plaatsen waar de larven voorkomen. Houdt de bodem goed vochtig voor enkele weken zodat de aaltjes zich goed kunnen voort bewegen. 
Contact