Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Engerlingen in gazon bestrijden met aaltjes 1000m DCM Naturapy

 209,00
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Engerlingen bestrijden met aaltjes 1000m²

  • Aaltjes voor het bestrijden van engerlingen in gazon
  • 100% biologische manier om insecten te bestrijden
  • Engerlingen zorgen voor bruine en kale plekken in het gazon
  • Goed om een oppervlakte tot 100m² te behandelen
  • Engerlingen kan je vanaf mei tot september bestrijden met aaltjes

Deze aaltjes worden uitgeleverd van zodra de bodemtemperatuur geschikt is voor gebruik (voorjaar 2020).

DCM Aaltjes tegen engerlingen

Engerlingen biologisch bestrijden

Aaltjes zijn insectenparasiterende miniscule wormpjes die kunnen ingezet worden ter bestrijding van engerlingen in het gazon. De aaltjes gaan actief op zoek naar hun prooi en treden de engerlingen binnen via natuurlijke openingen. Op deze manier dienen de engerlingen als voeding voor de aaltjes die dan een tweede generaties gaan "ontwikkelen". De tweede generatie aaltjes gaan op hun beurt op zoek naar nieuwe engerlingen om te bestrijden (infecteren). Zo gaat de cyclus door totdat de engerlingen plaag in je gazon onder controle is. Deze manier van bestrijden is natuurvriendelijk en geheel biologisch.


Wat zijn engerlingen?

Engerlingen omvatten alle larven uit de familie va de bladsprietkevers. De meest gekend is wellicht de meikever die maar liefst 3 jaar ondergronds aan de wortels van je gras kan vreten. Dit heeft kale plekken in je gazon als gevolg. Andere gekende gazonbezoekers zijn de rozenkever en de sallandkever of Hoplia. Deze laatste vreten ondergronds aan de wortels van het gazon gedurende 1 à 2 jaar.


Wat zijn aaltjes?

Aaltjes, of ook wel nematoden genoemt,  kennen we vooral als schadelijke organismen die in de wortelzone heel wat schade kunnen aanrichten. Sommige vormen gezwellen aan de wortels, andere dringen binnen in de plant en verstoren de groei. Maar in elke groep van organismen vinden we gelukkig naast schadelijke ook nuttige diertjes, waaronder ook deze Heterorhabditis bacteriophora. Deze gaan enkel engerlingen op zoeken en deze als voedingsbron gebruiken. Zo kan je engerlingen in het gazon bestrijden zonder gevaar voor huisdieren of andere organismen.

DCM Naturapy Heteri-Guard® bevat 500 miljoen aaltjes tegen engerlingen. Deze heten Heterorhabditis bacteriophora. Dit is goed om een gazon tot 1000m² te behandelen tegen engerlingen. Na ontvangst de aaltjes zo snel mogelijk gebruiken of maximaal nog enkele dagen in de koelkast bewaren. Dit product is een prepaidbox waarin de handleiding en bestelcode zit. A.d.h.v. de handleiding kan je de aaltjes op een gewenste datum afhalen in een nabij afhaalpunt. Ook is er een optie tot levering aan huis (aparte transportkost).

Aaltjes gebruiken tegen engerlingen is helemaal niet moeilijk. Je lost de complete inhoud van het zakje op in water en giet of sproeit dit op het gazon waar de engerlingenplaag zich voordoet. Vervolgens moet je het gazon zo'n 2 weken vochtig houden zodat de aaltjes zich goed in de bodem kunnen voortbewegen.
Contact