Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Ecostyle Aaltjes tegen taxuskever 10m

 20,95
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Nematoden tegen taxuskever 5 miljoen

  • Met nematoden kan je taxuskevers natuurlijk bestrijden
  • Nematoden zijn geheel onschadelijk voor mens en huisdier
  • 5 miljoen aaltjes zijn goed voor een oppervlakte van 10m²
  • Zeer makkelijk in gebruik met een gewone gieter
  • De verpakking bevat een handleiding

Ecostyle nematoden tegen taxuskever worden gratis aan huis geleverd ! Voor Nederland + € 7 verzendkosten. (niet inbegrepen) 

Opgelet: Deze aaltjes worden uitgeleverd van zodra de bodemtemperatuur geschikt is voor gebruik (voorjaar 2020).

Ecostyle nematoden: bestrijdne van taxuskeverEcostyle Nematoden tegen taxuskever 100m²

Nematoden zijn microscopische beestjes en de natuurlijke vijand van de taxuskever. Nematoden dringen de larven van de taxuskever binnen en door afscheiden van bepaalde bacteriën gaan deze larven sterven. Deze dienen dan verder als broedplaats voor de nematoden waarin ze zich vermenigvulden. Na een 2 tot 6 weken zijn de tweede generatie nematoden klaar om op hun beurt taxuskever larven te gaan bestrijden. Dit proces gaat door totdat alle larven dood zijn. Omdat nematoden leven van deze larven sterven ze daarna ook.

Nematoden moet je inzetten op het juiste moment om maximale doeltreffendheid te hebben. Er zijn 2 periodes waarin je deze kan gebruiken voor het bestrijden van taxuskever larven:
  1. Van maart tot eind mei (bodemtemperatuur min. 12°C)
  2. Van midden juli tot eind september (bodemtemperatuur min. 12°C)


Taxuskever, larven en hun schade

De taxuskever richt schade aan bovengrond, maar de larven ervan zijn veel schadelijker. Deze zitten ondergronds en vreten de wortels van planten aan. Je planten kunnen steeds minder voeding en water opnemen totdat ze uiteindelijk dood gaan. Taxuskevers leven 1 tot 3 jaar en legt gedurende zijn leven tot maximaal  1.000 eitjes. De ontwikkeling van het eitje via verschillende stadia, naar pop tot de taxuskever, duurt ongeveer 1 jaar. Zoals je ziet kan dit echt een plaag worden in je tuin. Door gebruik te maken van aaltjes kan je de larven van de taxuskever op een biologische manier bestrijden zonder risico voor planten of huisdieren.


Taxuskeverplaag herkennen: Aan de bladranden van rododendrons, seringen, liguster en ander planten zijn ronde happen uit het blad gevreten door de taxuskever. De vraatschade wordt door volwassen taxuskevers veroorzaakt. Ook lopen taxuskevers graag van planten op de terrassen, balkons of daktuinen in huis, waar ze worden beschouwd als een plaag. De tot 1 cm grote groen/zwarte kever is vooral  ’s nachts actief. Er zijn alleen vrouwelijke kevers die 1-3 jaar leven en in deze periode tot wel 1.000 eieren leggen. De onbevruchte eieren worden rechtstreeks op de wortelhals van de plant afgezet. Overdag verbergen de lichtgevoelige kevers zich onder bladeren, stukken hout en degelijke.

 

Ecostyle nematoden tegen taxuskever: Biologisch bestrijden van taxuskever en hun larven!


Contact