Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Ecostyle Aaltjes tegen engerlingen 100m

 56,95
 44,95
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Engerlingen biologisch bestrijden met aaltjes 50 miljoen

  • Aaltjes dienen om engerlingen in gras te bestrijden
  • Met 50 miljoen aaltjes behandel je 100m² gazon
  • Deze manier van bestrijden is 100% natuurvriendelijk
  • Geheel onschadelijk voor huisdieren zoals hond of kat
  • Verpakking bevat ook een handige handleiding voor gebruik

Onze aaltjes (nematoden) worden gratis aan huis geleverd in België !
Voor Nederland + € 7 verzendkosten (niet inbegrepen). 

Opgelet: Deze aaltjes worden uitgeleverd van zodra de bodemtemperatuur geschikt is voor gebruik (voorjaar 2020).

Ecostyle aaltjes: Engerlingen biologisch bestrijdenEcostyle Aaltjes tegen engerlingen in gazon 100m²

Aaltjes, ook wel nematoden genoemd, zijn microscopische organismen die engerlingen in het gazon gaan opzoeken  en binnendringen. De aaltjes scheiden bepaalde bacteriën af waardoor de engerlingen gaan sterven. De gesneuvelde engerlingen worden dan gebruikt als broedkamer waarin de aaltjes zich gaan vermenigvuldigen. Na 2 tot 6 weken zijn de nieuwe generatie aaltjes klaar om nieuwe engerlingen te gaan opzoeken en deze op hun beurt op een natuurvriendelijke manier te bestrijden. Dit proces gaat door totdat alle engerlingen (voedsel voor de aaltjes) weg zijn.
 

Wanneer de aaltjes gebruiken?

Belangrijk is dat u de aaltjes tegen engerlingen op het juiste moment inzet om zo een maximaal effect te bekomen. Aaltjes kan je inzetten vanaf de bodem een temperatuur heeft van 12°C. Het is aan te raden om nematoden toe te passen op een vochtig gazon. Na de behandeling dien je het gazon tot 2 weken lang ook vochtig te houden.
 

Schade van engerlingen

Uw voorheen prachtig groene gazon vertoont lelijke, bruine plekken en de grasmat kan gemakkelijk van de grond losgetrokken worden. Onder de graszode zijn vervolgens talloze engerlingen te zien, die de schade hebben veroorzaakt. De engerlingen in het gazon zijn voornamelijk afkomstig van de rozenkever (in 80% van de gevallen).
Engerlingen van de rozenkever zijn alleen in een jong stadium effectief te bestrijden. Je kan ze herkennen aan de kommavormige, grijskleurige larven met 3 paar poten vlak achter de kop. Ook engerlingen van mei- en junikever komen voor.Ecostyle Aaltjes tegen engerlingen, natuurvriendelijk en biologisch engerlingen in je gazon bestrijden!


Contact