Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Ecostyle Aaltjes om emelten te bestrijden 10m

 20,95
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Aaltjes tegen emelten in het gazon 5miljoen

  • De 100% natuurlijke en alternatieve oplossing voor chemische producten tegen emelten
  • Ideaal om emelten in het gazon te bestrijden
  • Schaad de planten en andere dieren niet
  • Aaltjes zijn makkelijk in gebruik
  • Dit aaltje werkt ook tegen veenmollen
     
Ecostyle aaltjes tegen emelten worden gratis aan huis geleverd in België. Voor Nederland + € 7 verzendkosten (niet inbegrepen).

Opgelet: Deze aaltjes worden uitgeleverd van zodra de bodemtemperatuur geschikt is voor gebruik (voorjaar 2020).

Natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen emelten 10m²

Deze aaltjes zijn de natuurlijke  vijand van vele insectenlarven. Deze bodemdiertjes leven in de bovenste lagen van de bodem en bestrijden veenmollen, emelten (larven van de langpootmug) en aardrupsen. Echter, ook andere larven van bijvoorbeeld het koolwitje en bladwespen worden geïnfecteerd.
 

Wanneer emelten bestrijden ?

Belangrijk is dat u de aaltjes tegen emelten op het juiste moment inzet, om een maximaal effect te bekomen, nl. vanaf bodemtemperatuur 10°C vanaf maart. In het najaar vanaf 3de week september.


Herkennen emeltenplaag

Emelten zijn in de bodem levende larven van de langpootmug. De langpootmuggen vliegen uit vanaf medio mei. De in de bodem levende larven zijn vanaf juni actief en richten dan grote schade aan. De larven zijn herkenbaar aan de grootte (3 tot 5 cm ), de kleur (groene, grijze of bruine larven) en de donkere kop (zie afbeelding).

 

Emelten herkennen

De larven rollen zich op in een spiraal als u deze aanraakt. De besmetting is het sterkst in lichte bodems (zandgrond) en bij droge omstandigheden. Getroffen gewassen zijn vooral sla, wortelen, kool en aardappelen.


Wanneer aaltjes inzetten tegen emelten ?

Aaltjes zijn het meest effectief in het bestrijden van emelten wanneer deze nog klein zijn. In het geval van Tipula paludosa is dit vanaf eind augustus tot en met oktober. De emelten van Tipula oleracea kunnen zowel rond eind mei / begin juni als in augustus en september worden bestreden. Dit is echter wel afhankelijk van de bodemtemperatuur deze moet tenminste 14°C zijn. Omdat schade als gevolg van emelten vaak pas zichtbaar wordt wanneer de emelten al te groot zijn om te bestrijden, is het verstandig om 2 weken nadat je langpootmuggen ziet vliegen voor de zekerheid aaltjes toe te passen.


Emelten bestrijden met aaltjes, hoe toe te passen

De nematoden verdelen met een gieter en goed inwateren. Daarna moet de grond ten minste 2 weken vochtig gehouden worden omdat de aaltjes actief zijn in de bovenste lagen van de bodem.
 

Ecostyle Aaltjes tegen emelten, emelten natuurlijk bestrijden in het gazon!

Ecostyle aaltjes tegen emelten - Informatiefolder

Type aaltje : Steinernema Carpocapsei
 

Veenmollen bestrijden ?

 

Dit aaltje is ook werkzaam tegen veenmollen.Contact