Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .
We doen ons uiterste best om elke bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Ook bij onze klantendienst kan een reactie op jouw vraag langer duren dan normaal. Alvast bedankt voor uw begrip hiervoor. 

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Ecostyle Aaltjes om emelten te bestrijden 30m

 30,95
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Nematoden om emelten biologisch te bestrijden 15 miljoen

  • Nematoden zijn 100% natuurlijk en ongevaarlijk voor huisdieren
  • Ideaal om emelten in het gazon biologisch te bestrijden
  • Nematoden zijn makkelijk in gebruik
  • Ook tegen veenmollen

Ecostyle Nematoden worden gratis aan huis geleverd in België met handleiding ! Voor Nederland + € 7 verzendkosten (niet inbegrepen).

Opgelet: Deze aaltjes worden uitgeleverd van zodra de bodemtemperatuur geschikt is voor gebruik (voorjaar 2020).

Nematoden om emelten te bestrijden van EcostyleEcostyle Nematoden tegen emelten in gazon voor 30m²

Nematoden zijn microscopische organismen waarmee je emelten in je gazon op een biologische manier kan bestrijden. Nematoden zoeken de emelten in het gazon op en dringen deze binnen. Door het afscheiden van bepaalde bacteriën sterven de "besmette" emelten en dienen deze als broedplaats voor de nematoden. Na een 2 tot 6 weken wordt de nieuwe generatie nematoden actief. Deze gaan dan op hun beurt andere, nog niet besmette emelten gaan opzoeken en deze bestrijden. Dit proces gaat door totdat alle emelten dood zijn, aangezien emelten de voedingsbron zijn van deze nematoden.

Emelten zijn in de bodem levende larven van de langpootmug. De langpootmuggen vliegen uit vanaf medio mei. De in de bodem levende larven zijn vanaf juni actief en richten dan grote schade aan. De larven zijn herkenbaar aan de grootte (3 tot 5 cm ), de kleur (groene, grijze of bruine larven) en de donkere kop (zie afbeelding). De larven rollen zich op in een spiraal als u deze aanraakt. De besmetting is het sterkst in lichte bodems (zandgrond) en bij droge omstandigheden. Getroffen gewassen zijn vooral sla, wortelen, kool en aardappelen.

Nematoden zijn 100% natuurvriendelijk en zijn niet gevaarlijk voor je huisdieren of kinderen waardoor vele mensen de voorkeur geven aan deze bestrijdingsmethode ipv. een chemisch product.

 

Wanneer emelten bestrijden met nematoden

Nematoden kan je pas inzetten van zodra de bodemtemperatuur hoger is dan 10°C. Ideaal gebruik je nematoden vanaf maart en in het najaar vanaf de derde week van september. Zo heb je een maximaal effect om de emelten in je gazon te bestrijden.

 

Nematoden tegen emelten toepassen

De nematoden meng je in een gieter met water. Dit mengsel giet je vervolgens uit op je gazon die vochtig dient te zijn. Na toepassing hou je uw gazon minstens 2 weken vochtig omdat de nematoden actief zijn in de bovenste laag van de bodem.
 

Ecostyle Nematoden voor het biologisch bestrijden van emelten in het gras!

Ecostyle aaltjes tegen emelten - Informatiefolder

Type aaltje : Steinernema Carpocapsei

Veenmollen bestrijden ?

 

Dit aaltje is ook werkzaam tegen veenmollen.


Contact