Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Sluipwesp tegen witte vlieg 1000st DCM Naturapy

 27,95
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Sluipwesp kopen tegen witte vlieg 1000 stuks

  • De 100% natuurlijke en alternatieve oplossing voor chemische producten tegen witte vlieg
  • Ideaal om de witte vlieg te bestrijden
  • Schaad de planten en andere dieren niet
  • Sluipwespen zijn makkelijk in gebruiken
  • Toepasbaar tegen witte vlieg in serre of kas 

Deze sluipwesplarven worden uitgeleverd van zodra de temperatuur geschikt is voor gebruik (voorjaar 2020).

Sluipwesp voor biologisch bestrijden van witte vlieg - prepaid box

DCM Naturapy Encarsi-Guard: Sluipwespen tegen witte vlieg

De doosjes (waarin de sluipwesp poppen worden geplaatst) worden gelijkmatig verdeeld in het gewas. Let bij het verdelen van de poppen er op dat deze niet met de vingers worden aangeraakt (om beschadiging te voorkomen). Hang doosjes, telkens ongeveer 60-90 cm onder de kop van de plant. Sluipwespen (Encarsia) is gevoelig voor verschillende chemische gewasbeschermingsmiddelen. Ga daarom voorzichtig te werk bij de bestrijding van ziekten en andere plagen (dit product is een prepaid box).

Plaagherkenning: De witte vlieg is een typische kasplaag die vele gewassen bedreigt. Volwassen witte vliegen zijn met een witte waslaag bedekte insecten van ongeveer 2 mm groot. De vleugels staan horizontaal geplaatst en overlappen lichtjes. De vrouwelijke witte vlieg legt haar 0,2 mm grote, langwerpige eitjes aan de onderzijde van het blad in de kop van het gewas. Na twee tot drie dagen verkleuren deze zwart. De larven die hieruit komen, zijn de eerste uren mobiel. Ze zoeken naar een geschikte plaats om zich vast te hechten aan het blad.  Daarna en gedurende de volgende larvestadia en het popstadium verplaatst ze zich niet meer. De vier larvestadia lijken uiterlijk sterk op mekaar, maar verschillen duidelijk in grootte. De pop is wit en licht doorzichtig. Haar vorm is rond met rechtstaande wanden. De rugzijde is rijkelijk bezet met een krans van washaren. Tenslotte komt via een T-vormige opening een nieuwe volwassen witte vlieg uit de pop tevoorschijn.
Zowel de larven als de adulten zuigen plantensap om zich te voeden. Het overtollig suiker van de plantensap wordt afgescheiden als honingdauw. De honingdauw bevuilt niet de bladeren. Vaak werkt deze honingdauw de groei van roetdauwschimmels in de hand, waardoor de fotosynthese en de ademhaling van de plant gehinderd worden.  Door het zuigen van plantensap kunnen de fysiologische processen van de plant verstoord worden. Ook kunnen er virussen overgedragen worden.

Een goed hulpmiddel bij de plaagherkenning is het ophangen van gele vangstroken.
Opgelet: Dit product is een prepaid-box. Je kan met de code die je ontvangt de sluipwesppoppen afhalen in een tuincentrum in je omgeving.

Toepassingstijdstip: Gemiddelde temperatuur hoger dan 13 ° C, en aanwezigheid van witte vlieg. Dit is meestal tussen augustus en september.
 
Contact