Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .
We doen ons uiterste best om elke bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Ook bij onze klantendienst kan een reactie op jouw vraag langer duren dan normaal. Alvast bedankt voor uw begrip hiervoor. 

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Ecostyle Aaltjes tegen larven in groendak / sedumdak 10m

 20,95
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Aaltjes tegen larven in groendak of sedumdak 10m²

  • Met nematoden kan je taxuskevers in sedum natuurlijk bestrijden
  • Aaltjes zijn 100% biologisch en doeltreffend
  • 5 miljoen aaltjes zijn goed voor een oppervlakte van 10m²
  • Makkelijk bestrijden van larven in sedumdak of groendak
  • De verpakking bevat een handleiding

Ecostyle aaltjes tegen taxuskever in groendak worden gratis aan huis geleverd ! Voor Nederland + € 7 verzendkosten. (niet inbegrepen) 

Opgelet: Deze aaltjes worden uitgeleverd van zodra de bodemtemperatuur geschikt is voor gebruik (voorjaar 2020).

Ecostyle nematoden: bestrijdne van taxuskeverLarven in sedumdak bestrijden met aaltjes 10m²

Aaltjes zijn microscopische beestjes en de natuurlijke vijand van de taxuskever. Nematoden dringen de larven van de taxuskever binnen en door afscheiden van bepaalde bacteriën gaan deze larven sterven. Deze dienen dan verder als broedplaats voor de nematoden waarin ze zich vermenigvulden. Na een 2 tot 6 weken zijn de tweede generatie nematoden klaar om op hun beurt taxuskever larven te gaan bestrijden. Dit proces gaat door totdat alle larven dood zijn. Omdat nematoden leven van deze larven sterven ze daarna ook.

Nematoden moet je inzetten op het juiste moment om maximale doeltreffendheid te hebben. Er zijn 2 periodes waarin je deze kan gebruiken voor het bestrijden van taxuskever larven:
  1. Van maart tot eind mei (bodemtemperatuur min. 12°C)
  2. Van midden juli tot eind september (bodemtemperatuur min. 12°C)


Taxuskever larven en hun schade in groendak of sedumdak

Taxuskever, of ook wel gekend als lapsnuitkever, leggen hun eitjes niet alleen bij taxusplanten, maar ook in vetplanten. Hierdoor zijn sedumdaken (groendaken) ideaal voor deze beestjes om hun eitjes in af te leggen. De larven die hieruit komen voeden zich met de vlezige wortels van sedum waardoor de planten afsterven. Merk je dat een plant in je groendak sterft en dat de sterfte zich verder verspreid? Dan kan je aaltjes gebruiken om de taxuslarven op je groendak te bestrijden! 

Aaltjes kan je gebruiken met behulp van een gieter of met de tuinslang in combinatie met een Aquanemix. Houd het groendak voldoende vochtig na toepassing om een optimaal effect te bekomen.

Bestrijden van taxuskever larven in groendak of sedumdak!


Contact