Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

DCM Potgrond Aquaterra 30L

 8,44
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 8,19  8,02
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

 DCM Potgrond Aquaterra 30L

  • DMP Potgrond bevat waterkristallen waardoor het aantal gietbeurten kan worden verminderd.
  • Ideaal voor planten die snel uitdrogen.

DCP Potgrond Aquaterra

Potgrond met klei en waterkristallen voor het inpotten van bloeiende planten, terrasplanten, hanging baskets … De waterkristallen zorgen ervoor dat het aantal gietbeurten kan worden verminderd, dus ideaal voor bloembakken of potten die lange tijd in de zon staan en snel uitdrogen.

Voor welke planten?

Alle bloeiende planten, terrasplanten, hanging baskets en alle soorten bloemen en sierplanten in potten en bakken.

Deze potgrond bevat:

  • Waterkristallen: zijn waterabsorberende polymeren die het waterhoudend vermogen van de potgrond verhogen en toelaten op in minder gietbeurten meer water te geven. Bovendien vormen ze een reservoir van water en voedingselementen die volgens de behoefte van de plant terug worden vrijgegeven.
  • Klei: een ideale voedingsbuffer die voedingselementen en water beter vasthoudt.

Hoe inpotten?

  1.  Bedek de bodem van de pot met een laag DCM Hydrokorrel. Deze korrels beletten dat de drainagegaten dicht zullen slibben met potgrond of plantenwortels.
  2. Maak de DCM Potgrond Aquaterra® goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte voor de wortelkluit.
  3. Haal de plant uit de oude pot en maak de wortels voorzichtig los, waarbij u zoveel mogelijk oude potgrond verwijdert. Zorg dat de wortelkluit, vóór het verpotten voldoende vochtig is.
  4. Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met DCM Potgrond. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm.
  5. Druk de potgrond aan en begiet flink voor een goed contact tussen de wortelkluit en de potgrond. Dit bevordert de groei van de plant na het verpotten. Eventueel kan u de pot afstrooien met DCM Hydrokorrel, dit voorkomt het opspatten van potgrond bij het water geven en zorgt ervoor dat de potgrond minder snel uitdroogt.
Contact