Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

DCM Potgrond Orchideeen 10L

 5,00
Aantal 2-3     4+    
Stuksprijs 4,85  4,75
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Potgrond Orchidee met organische meststof

 • Speciale potgrond voor orchideeŽn met schorsbrokjes
 • Bevat organische meststof voor 100 dagen
 • Alles voor een langdurige bloei van jouw orchidee

Potgrond OrchideeDCM Kwaliteitspotgrond voor OrchideeŽn

DCM Potgrond voor OrchideeŽn is een uitmuntende, gebruiksklare potgrond van professionele kwaliteit ideaal voor het inpotten en verpotten van orchideeŽn. Deze potgrond is samengesteld uit hoogwaardige veensoorten en andere extra grondstoffen. Ze bevat bovendien stukjes rode dennenschors en grove brokjes veen voor een extra luchtige potgrond met optimale drainage. Zo krijgt wortelrot geen kans!


Gezonde orchidee potgrond met hoogwaardige veensoorten

Deze potgrond moet zowel water als lucht vasthouden en mag dus absoluut niet dichtslaan. Een soepele en veerkrachtige structuur van de potgrond is onontbeerlijk. Dankzij de hoogkwalitatief witveen en de grove veenbrokjes behoudt DCM potgrond voor OrchideeŽ, zijn veerkrachigheid, krimpt niet en blijft water en voedingselementen snel opnemen.


Potgrond met organische meststoffen

Deze orchideeŽn potgrond bevat meststoffen die geleidelijk aan voedingselementen voor de plant vrijstellen en zo zorgen voor een rustige groei en lange bloei gedurende meerdere maanden. Bovendien zijn deze organische meststoffen een energiebron voor talrijke bacteriŽn. Een goede bacteriŽle activiteit is onmisbaar voor de ontwikkeling van sterke en gezonde wortels.


Hoe orchideeŽn verplanten/verpotten?

 • Op een zonnige standplaats zal de potgrond sneller uitdrogen en is het aangeraden een grotere pot te gebruiken dan voor een schaduwrijke plaats.
 • Voorzie voldoende ruimte voor de wortels. Kies een pot die 1 ŗ 2 maten groter is dan de oude pot bij het verpotten.
 • Kies een pot met drainagegaten, zo kan het overtollige water gemakkelijk wegvloeien.

Zo ga je te werk:
 1.  Verpot je orchideeŽn na de bloei of wanneer de groei stilvalt. Bedek de bodem van de pot eventueel met een laag hydrokorrels. Deze beletten dat de drainagegaten dichtslibben met potgrond of plantenwortels.
 2. Maak de speciale Orchidee potgrond goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte vrij voor de wortelkluit.
 3. Haal de plant uit de oude pot en maak de wortels voorzichtig los, waarbij je zoveel mogelijk oude potgrond verwijdert. Beschadig de wortels zo weinig mogelijk.
 4. Zet de plant de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met deze orchideeŽn potgrond. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm.
 5. Begiet flink met lauw regenwater of gedemineraliseerd water voor een goed contact tussen de wortelkluit en de potgrond. Dit bevordert de groei van de plant na het verpotten.
Contact