Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

DCM Potgrond voor kamerplanten 30L

 8,95
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 8,68  8,50
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Potgrond voor alle kamerplanten 30L

  • Potgrond geschikt voor groene en bloeiende kamerplanten
  • Bevat lava en kokosvezel voor goede structuur en waterverdeling
  • Verrijkt met voedingsstoffen voor gezonde kamerplanten 

DCM Ecoterra potgrond voor kamerplanten

Potgrond van hoge kwaliteit voor alle soorten kamerplanten. Zowel groene als bloeiende kamerplanten blijven gezond in deze luchtige potgrond dankzij de unieke samenstelling met o.a. lava, kokosvezel en meststof. De waterhuishouding blijft optimaal wat de wortelontwikkeling van je kamerplanten ten goede komt. Bovendien is de meststof werkzaam tot 100 dagen lang! 

Voor welke planten?

Alle soorten bloeiende en groene kamerplanten zoals Kalanchoe, Zamioculcas, Dracaena, Ficus, Spathiphyllum, Anthurium, Pachira, Sanseveria, Varen, Yucca, Schefflera, Chlorophytum, Calathea, Alocacia calidora, Howea en Cyclaam.

Deze potgrond bevat:

  • Lava: bestaande uit fijne korreltjes van een vulkanisch gesteente, zorgt ervoor dat deze potgrond ook na herhaaldelijk begieten zijn open en luchtige structuur behoudt. Het gietwater wordt daardoor gelijkmatig over de hele pot verdeeld voor een ideale verhouding tussen lucht en vocht en voor gezonde wortels.
  • Kokosvezel: zorgt voor een potgrond met een langdurig luchtige structuur waarin het water gelijkmatig wordt verdeeld en beter wordt vastgehouden.

Hoe inpotten?

  1.  Bedek de bodem van de pot met een laag DCM Hydrokorrel. Deze korrels beletten dat de drainagegaten dicht zullen slibben met potgrond of plantenwortels.
  2. Maak de DCM Potgrond Kamerplanten goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte voor de wortelkluit.
  3. Haal de plant uit de oude pot en maak de wortels voorzichtig los, waarbij u zoveel mogelijk oude potgrond verwijdert. Zorg dat de wortelkluit, vóór het verpotten voldoende vochtig is.
  4. Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met DCM Potgrond. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm.
  5. Druk de potgrond aan en begiet flink voor een goed contact tussen de wortelkluit en de potgrond. Dit bevordert de groei van de plant na het verpotten. Eventueel kan u de pot afstrooien met DCM Hydrokorrel, dit voorkomt het opspatten van potgrond bij het water geven en zorgt ervoor dat de potgrond minder snel uitdroogt.
Contact