Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

DCM Potgrond voor rozen en bloemen 30L

 8,75
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 8,49  8,31
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Potgrond voor bloembakken en rozen 30L

 • Luchtige potgrond met bloemstimulator en ijzer
 • Ideaal om bloemen of rozen te planten
 • Deze potgrond bevat ook lava die rijk is aan sporenelementen

DCM potgrond voor rozen en bloemen

DCM Ecoterra Rozen & Bloemen is een hoogwaardige potgrond voor het planten van rozen en bloemen. Zowel in potten als in volle grond kan deze potgrond gebruikt worden. Dankzij de kokosvezels en lava van vulkanische oorsprong heeft deze potgrond een perfecte structuur voor bloemen en rozenplanten.

Voor welke planten?

Voor alle soorten rozen zoals stamrozen, grootbloemige Engelse rozen, miniatuurrozen, ...

Deze potgrond bevat:

 • Fosforbron (bloemstimulator): het extra toegevoegde fosfor zorgt voor een optimale bloei zodat u een hele zomer lang kan genieten van een rijkelijke en mooie bloemenpracht.
 • Ijzer: het extra toegevoegde ijzer zorgt voor een diepgroene kleur van de bladeren.
 • Lava: dit natuurlijk gesteentemeel van vulkanische oorsprong is rijk aan sporenelementen, wat een bron van vitaminen oplevert voor sterke planten.
 • Kokosvezel: zorgt voor een potgrond met een langdurig luchtige structuur waarin het water gelijkmatig wordt verdeeld.

Hoe inpotten?

 1.  Bedek de bodem van de pot met een laag DCM Hydrokorrel. Deze korrels beletten dat de drainagegaten dicht zullen slibben met potgrond of plantenwortels.
 2. Maak de DCM Ecoterra® Rozen & Bloemen goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte voor de wortelkluit.
 3. Haal de plant uit de oude pot en maak de wortels voorzichtig los, waarbij u zoveel mogelijk oude potgrond verwijdert. Zorg dat de wortelkluit, vóór het verpotten voldoende vochtig is.
 4. Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met DCM Potgrond. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm.
 5. Druk de potgrond aan en begiet flink voor een goed contact tussen de wortelkluit en de potgrond. Dit bevordert de groei van de plant na het verpotten. Eventueel kan u de pot afstrooien met DCM Hydrokorrel, dit voorkomt het opspatten van potgrond bij het water geven en zorgt ervoor dat de potgrond minder snel uitdroogt.
Contact