Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

DCM Terrasplanten en Mediterrane Planten 30L

 8,49
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 8,09  7,92
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

DCM Terrasplanten en Mediterrane Planten 30L

  • Toepasbaar in de biotuin.
  • Bevat aangepaste voeding voor een rijke en lange bloei.
  • Bevat klei om het water in de bodem langer vast te houden.

Potgrond voor terrasplanten en mediterrane planten

Potgrond met kokosvezel en klei voor het inpotten van terrasplanten zoals datura, oleander, abutilon, laurier … De kokosvezel voorkomt het inkrimpen van de potgrond waardoor de planten lang in dit mengsel kunnen blijven staan. Bevat een aangepaste voeding voor een rijke en lange bloei en klei om water en voedingselementen beter vast te houden. Toepasbaar in de biotuin.

Voor welke planten?

Alle terrasplanten zoals Oleander, Fuchsia, Abutilon, Datura (Brugmansia), Agapanthus, Laurier, Plumbago, Bougainvillea, Lantana, Heliotropium en Callistemon. Kan ook gebruikt worden voor alle mediterrane planten zoals Olijf, Vijg en Citrus.

Deze potgrond bevat:

  • Kokosvezel: zorgt voor een potgrond met een luchtige en langdurige vezelstructuur waarin het water gelijkmatig wordt verdeeld en beter wordt vastgehouden.
  • Klei: een ideale voedingsbuffer die voedingselementenen water beter vasthoudt.

Hoe inpotten?

  1.  Bedek de bodem van de pot met een laag DCM Hydrokorrel. Deze korrels beletten dat de drainagegaten dicht zullen slibben met potgrond of plantenwortels.
  2. Maak de DCM Potgrond Terrasplanten & Mediterrane planten goed los en vul de pot er gedeeltelijk mee op. Laat voldoende ruimte voor de wortelkluit.
  3. Haal de plant uit de oude pot en maak de wortels voorzichtig los, waarbij u zoveel mogelijk oude potgrond verwijdert. Zorg dat de wortelkluit, vóór het verpotten voldoende vochtig is.
  4. Zet de plant op de gewenste hoogte in de pot en vul verder aan met DCM Potgrond. Laat een gietrand van ongeveer 2 cm.
  5. Druk de potgrond aan en begiet flink voor een goed contact tussen de wortelkluit en de potgrond. Dit bevordert de groei van de plant na het verpotten. Eventueel kan u de pot afstrooien met DCM Hydrokorrel, dit voorkomt het opspatten van potgrond bij het water geven en zorgt ervoor dat de potgrond minder snel uitdroogt.

Bij bemesten

De meststof die in de potgrond zit,  is bedoeld als basis. Voor een langer resultaat, gebruikt u best na 6 weken om de 14 dagen DCM Vloeibare meststof Terrasplanten. Op deze manier zullen de planten langer bloeien en hun groen blad langer behouden.
Contact