Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

DCM Boomlijmband voor sier- en fruitbomen 2 x 3m

 19,95
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 19,35  18,95
Aantal

Boomlijmband kopen | DCM Kleefband 2 x 3m

  • Transparante boomlijmband dat klaar voor gebruik is
  • Bestrijdingsmiddel tegen mieren, rupsen, luizen,...
  • De kleefbanden zijn geschikt voor sier- en fruitbomen
  • Doeltreffende werking tot 6 maanden lang
  • DCM Boomlijmband is geschikt voor biologische bestrijding

DCM Naturapy boomlijmband tegen insecten

Gebruiksklare, transparante en gifvrije boomlijmband voor gebruik op alle soorten bomen (sierbomen en fruitbomen). Dit fysisch en biologisch bestrijdingsmiddel voorkomt dat rupsen, kleine wintervlinder, paardekastanjemineermot, mieren, luizen en andere kruipende insecten langs de stam omhoog kruipen. De lijm die gebruikt is bij deze boomlijmbanden is zeer hoogwaardig en blijven tot 6 maanden lang kleven aan de stam tenzij deze verzadigd is. 

Door gebruik te maken van een boomlijmband bescherm je fruitbomen en sierbomen tegen schadelijke insecten zonder gebruik te moeten maken van giftige sproeistoffen. Het is ook daarom dat de kleefband opgenomen is in het DCM Naturapy assortiment. Het is geschikt voor de biologische fruit- en sierteelt.


Boomlijmband tegen mieren

Heb je veel mieren die op fruitbomen of andere bomen omhoog kruipen? Ook dit kan je oplossen met een boomlijmband! Mieren op zich zijn niet schadelijk, maar ze duiden op de aanwezigheid van bladluis in bomen. Ze melken de bladluis namelijk voor zoetstof en beschermen de luis tegen belagers zoals wespen. Door het kleven van een boomlijmband op de stam van de boom stop je niet alleen opgaande mieren, maar ook bladluis. De luis die al in de kruin aanwezig zijn worden ook niet meer beschermd door de mieren, waardoor ze makkelijker prooi vallen aan vliegende luiseters. 


Boomlijmband aanbrengen bij bomen

  1. Rol de lijmband af zonder de beschermfolie te verwijderen en pas hem rond de stam onder de eerste takaanzet (overlapping van 10cm).
  2. Plaats de band met de niet klevende zijde tegen de stam. Trek de beschermfolie van het overlappende gedeelte weg en plaats beide uiteinden op elkaar en druk goed aan. Verwijder daarna de resterende beschermfolie van de kleefband.


Wanneer een boomlijmband aanbrengen?


Het moment waarop je een boomlijmband moet aanbrengen is afhankelijk van het te voorkomen insect. Voor het bestrijden van de kleine wintervlinder dien je de kleefband aan te brengen vanaf oktober tot maart. Bij paardekastanjemineermot is dit vanaf april tot september. Wil je luizen, mieren of andere insecten bestrijden of voorkomen op je sier- en fruitbomen? Dan moet je de boomlijmband aanbrengen vanaf mei tot september. Elke boomlijmband is tot 6 maanden lang werkzaam, maar bij hevige overlast van insecten kan het zijn dat je deze vroeger moet vervangen (als hij volhangt).