... 

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Feromonen tegen buxusmot DCM Naturapy 2st

 20,95
Aantal

Buxusmot biologisch bestrijden met feromonen 

  • 2 DCM feromonen voor het bestrijden van buxusmot
  • Voorkomt buxusmot rupsen door het verhinderen van bevruchting
  • Feromonen worden gebruikt in combinatie met een feromoonval
  • Goed om een oppervlakte van 100m² te beschermen tegen buxusmot
  • Geheel biologische manier van bestrijden

DCM Naturapy feromonen tegen buxusmot 2st | DCM CYDALIMA PHEROMONE®

Deze verpakking bevat 2 feromonen (capsules) voor het biologisch bestrijden van buxusmot. Deze capsules worden gebruikt in combinatie met een feromoonval tegen buxusmot (DCM Delta trap) om een oppervlakte tot 100m² te monitoren. De mannetjes van de buxusmot worden gelokt en gevangen waardoor de vrouwtjes niet bevrucht worden. Deze leggen hierdoor geen eitjes en zo voorkom je dat er rupsen zijn. Het zijn namelijk de rupsen van de buxusmot (groene rupsen met zwarte kop) die voor schade aan je buxus zorgen. Zeer doeltreffende manier van bestrijden!


Wanneer buxusmot bestrijden met feromonen

Buxusmotten zijn actief vanaf mei en kunnen aanwezig zijn tot eind september. Het is dus belangrijk dat je in deze periode de feromoonval ophangt om zo de bevruchting van buxusmot te voorkomen. 


Feromonen gebruiken met een buxusmot feromoonval

Als je een feromoonval hebt heb je feromonen nodig en omgekeerd. Dat is logisch. Wat sommige mensen niet weten is dat er voor elk insect een ander feromoon (seksuele lokstof) bestaat. Deze feromonen zijn specifiek ontwikkeld voor het lokken en vangen van buxusmot. In het latijn staat deze buxusmot feromoon bekend als Cydalima perspectalis. 

Er bestaan 2 verschillende soorten feromoonvallen waar je dit feromoon bij kan gebruiken:
  • Delta trap feromoonval met lijmplaten: Je legt de feromooncapsule in het midden van de lijmplaat. De mannetjes buxusmot vliegen in de val en blijven aan de lijmplaat kleven.
  • Feromoonval met korf: Een feromoonval dat ook wel "buxusmotpot" wordt genoemd. Je plaats het feromoon tegen buxusmot in één of meerdere korfjes en lokt zo de buxusmot in de pot. Deze kan dankzij de unieke vorm de pot niet meer verlaten.

Buxusmot rupsen preventief en biologisch bestrijden? Gebruik dan deze feromonen van DCM in combinatie met een feromoonval!

Deze feromonen worden rechtstreeks vanuit het labo verzonden.