Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Feromonen tegen kersenvlieg DCM Naturapy 2st

 14,95
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 14,50  14,20
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Kersenvlieg biologisch bestrijden met feromoonval

  • 2 feromonen voor het biologisch bestrijden van kersenvlieg
  • Werkt in combinatie met de DCM Yellow trap (gele vangplaten)
  • Makkelijk in gebruik en 100% natuurvriendelijk

DCM Naturapy Feromonen tegen kersenvlieg

Kersenvlieg biologisch bestrijden

Feromonen zijn een sexuele lokstof dat insecten gebruiken om partners aan te trekken. Door deze feromonen te combineren met gele vangplaten kan je kersenvlieg mannetjes lokken en deze vangen. Ze worden namelijk aangetrokken tot het feromoon en zullen aan de lijmplaat blijven kleven. Zo voorkom je dat de mannetjes kersenvlieg de vrouwtjes kunnen bevruchten. Onbevruchte vrouwtjes leggen geen eieren op je kersenboom waardoor er ook geen rupsen van de kersenvlieg je kersen zullen opeten. Een 100% biologische manier om kersenvlieg te bestrijden en rupsen in je kersen te voorkomen!
 

Feromoonval tegen kersenvlieg gebruiken

Deze feromonen (tegen Rhagoletis cerasi) zijn werkzaam tot zo'n 100m² waardoor je een groot oppervlakte kunt beschermen. Kersenvlieg is voornamelijk actief tussen mei en eind juli. Je kan deze feromonen samen met de DCM Yellow trap best in deze periode toepassen om een optimale bestrijding te verkrijgen. Je kan van de gele lijmplaten eenvoudig een feromoonval maken door er één van deze feromooncapsules tegen kersenvlieg op te kleven. Zeer doeltreffend en makkelijk in gebruik!

Maak met de feromonen en gele vangplaten van DCM zelf kersenvlieg vallen om deze op een biologische manier te bestrijden!

Kersenvlieg

De kersenvlieg legt haar eitjes in de schil van onrijpe kersen. De larven doen zich tegoed aan het vruchtvlees van de kers, waarna ze zich weer naar buiten banen, zich op de grond laten vallen en zich daar tot pop ontwikkelen. 

Wanneer? 

Tussen mei en juli gaat de volwassen mannelijke kersenvlieg op zoek naar een vrouwtje en vliegt hij actief rond in de boomgaard. Dan doen de gele lijmplaten hun werk.

 

Contact