Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Feromonen tegen pruimenmot DCM Naturapy 2st

 13,95
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 13,53  13,25
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Biologische bestrijding pruimenmot - feromoonval

  • 2 feromonen voor het biologisch bestrijden van pruimenmot
  • Combineren met DCM Delta trap feromoonval 
  • Vangt de mannetjes om bevruchting te voorkomen
  • Amper schade aan je pruimenbomen
  • Toe te passen tussen april en eind augustus

Pruimenmot bestrijden met DCM Naturapy Grapho-Pheromone 

Feromoonval tegen pruimenmot

Door gebruik te maken van een feromoonval (DCM Delta trap) in combinatie met deze feromonen (2 stuks - prepaid box) kan je pruimenmot op een geheel biologische manier bestrijden om zo schade aan je pruimenbomen te voorkomen. Feromonen zijn een lokstof die de mannetjes van de pruimenmot gaat lokken naar de val. Deze blijven echter kleven aan de lijmplaat in de val waardoor ze geen vrouwtjes meer kunnen bevruchten. Minder bevruchting zorgt ervoor dat er minder eitjes worden gelegd wat dan weer resulteert in minder rupsen. Het zijn net die rupsen die zorgen voor schade aan de pruimen. Ze voeden zich hier namelijk mee.

De feromonen en feromoonval zijn een 100% biologische manier om pruimenmot te bestrijden zonder schade aan milieu of andere (nuttige) insecten. Je kan dit middel tegen pruimenmot best gebruiken tussen begin april en eind augustus voor een maximaal resultaat. Met de 2 feromonen in deze verpakking kan je tot 5 pruimenbomen beschermen.

Last van pruimenmot? Met DCM feromonen kan je deze biologisch bestrijden!

Pruimenmot

Deze mot is de schuldige bij wormstekigheid in pruimen, abrikozen, mirabellen en perziken. Het rupsje van de pruimenmot baant zich een weg naar het hart van de vrucht, waar het zich een paar weken voedt met het vruchtvlees. Daarna kruipt ze er weer uit, om zich verder te ontwikkelen tot pop.

Wanneer?

In de zomer, juni en augustus, gaat de volwassen mannelijke fruitmot op zoek naar een vrouwtje. Dit doet hij op basis van zijn geurzin. Op dat moment treden de feromonenvallen in werking.

Dit is een prepaid-box
 
Contact