Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .
We doen ons uiterste best om elke bestelling zo snel mogelijk te verzenden. Ook bij onze klantendienst kan een reactie op jouw vraag langer duren dan normaal. Alvast bedankt voor uw begrip hiervoor. 

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Aeroxon Mottenval - kleerkast 1st

 4,95
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 4,80  4,70
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Mottenval voor in de kleerkast

  • Doeltreffend om kleermotten te bestrijden
  • Biologisch bestrijdingsmiddel (gifvrij)
  • Reukloos
  • Makkelijk in gebruik
  • werkt 3 maanden

Last van motten in de kleerkast?

Gifvrije en reukloze lokstofval voor het opsporen van kleermotten in kleding, tapijten, stoffen, gordijnen, beklede meubelen. Eenvoudig in gebruik en zeer goed resultaat !


Werkwijze kleermotval

Het vangeffect wordt verkregen door de seksuele lokstof (feromoon) die in de lijm is verwerkt. De lokstof trekt enkel mannelijke kleermotten aan, die door de lijm vastgehouden worden. Zo kunnen de vrouwelijke kleermotten niet bevrucht worden. De lokstof zit verwerkt aan de binnenzijde van de kleermotval en is bovendien geurloos. Voor 90 % gemaakt uit gerecycleerd papier en heeft een drie maanden durende werking.
Deze kleermotval kan in alle kleerkasten kleermotten vangen.

Leefwijze kleermot

De kleermot of eiren komen binnen via geïnfecteerde materiaal.
Binnenshuis eten de rupsen wol, katoen, linnen, haar, bont, leer en zijde. Het vrouwtje legt 100-200 eieren op de plaats waar ze zelf is uitgekomen. De eitjes komen na 8-12 dagen uit. De larven van de kleermot leven in zelf gesponnen buisjes of tunneltjes die ze tijdens hun groei steeds vergroten. Afhankelijk van temperatuur en voedsel zijn de larven na 4 tot 10 maanden volgroeid waarna ze soms de plaats waar ze hebben geleefd verlaten om zich te gaan verpoppen. Veel larven verpoppen zich echter op de vreetplaats zelf. De larven bevestigen het vooreinde van hon kokertje met spinseldraden, draaien zich om, en veranderen in een bruine pop. Na twee tot drie weken komen uit de poppen de volwassen motten (imago's) tevoorschijn uit de opening onderaan het kokertje. Dit vindt voornamelijk in juni plaats, maar in goed verwarmde gebouwen het hele jaar. De motten vliegen alleen 's avonds en richten geen schade aan.  Een kleermot is lichtbruin van kleur.

De milieuvriendelijke oplossing tegen kleermotten !
Contact