Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Feromoon voor kastanjemineermot

 5,94
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 5,76  5,64
Aantal (minimaal 2)

 Toevoegen aan wenslijst

Feromoon (lokstof) voor kastanjemineermot

Vulling voor de feromoonval. Het feromoon trekt mannelijke mineermotjes aan.

Paardekastanjemineermot zorgt al een aantal jaren voor beroering in openbaar groen en bij de particulier. De paardekastanjes verliezen vervroegd hun blad waardoor ze jaar na jaar achteruitgaan. De mineermot heeft drie generaties per jaar waarvan de eerste verwacht wordt rond half april, de tweede rond begin juli en de laatste rond begin september. De motjes zijn amper een halve centimeter groot en hebben een goud-bruine kleur met enkele witte banden. Je kan de volwassen motjes makkelijk terug vinden op de stam van uw paardekastanje. Het zijn niet de motjes maar de larven die mijnen vreten in het blad waardoor vervroegde bladval optreedt.

Ampul voor kastanjemineermot / kastanjemottenval


Deze ampul moet minstens bij elke nieuwe generatie motjes herplaatst te worden. Aangeraden is om elke 6 weken (= werkingsduur van 1 ampule) een nieuw feromoon aan te brengen.
In de lente een 1e keer begin april; een 2e keer omstreeks half mei, een 3e keer eind juni-begin juli en een laatste keer omstreeks half augustus. min. 4 feromonen/jaar/val 

Onderaan in de feromoonval breng je zeepwater aan zodat de kastanjemineermotten in de val zouden verdrinken. De doorzichtige wand van de feromoonval zorgt ervoor dat je de situatie van op de grond kan gevolgd worden.

Onze tip bij het plaatsen van de feromoonval :  de kleine ampul (een kleine bruine rubberen capsule) rechtstreeks vanuit het zakje in het korfje laten vallen en niet aanraken met de handen. De ampul is doordrongen van “feromoon of lokstof” en door het vast te nemen zou u er reeds een groot deel van verwijderen. Feromonen zijn natuurlijke, door insecten aangemaakte lokstoffen die in zeer lage concentraties andere insecten van dezelfde soort aantrekken.

Feromoon kastanjemineermot

Voor de mens zijn ze totaal ongevaarlijk. Is er toch contact geweest, moet u de handen zo vlug als mogelijk wassen zonder ondertussen andere materialen aan te raken. Zoniet dan gaat men met de handen overal de feromoon verspreiden, met een slechtere vangst in de val zelf als gevolg.

Beschikbaarheid : vanaf maart tot oktober. Bestellingen buiten deze periode worden verzonden van zodra het feromoon beschikbaar is.
 
Contact