Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Houten Compostbak Bolero”550L

 119,00
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Houten Compostbak Bolero 550L

  • Stevige, duurzame, houten compostbak
  • Voorzien van een luik
  • Inhoud compostbak = 550 liter.

Houten Compostbak Bolero 550L

De Bolero is een zeer stevige houten compostbakdie vele jaren zal meegaan. Het is voorzien van een luik bovenaan en meet 80x80x103cm. Deze compostsilo heeft een inhoud van 550 liter.

Composteren doe je zo !
Voor een compostbak kies je een beschaduwde plaats. Op de bodem van je bak leg je grof materiaal, zoals versnipperde stengels of verhakseld hout. De compostbak wordt laagsgewijs opgebouwd waarbij je dan lagen groen en lagen bruin materiaal afwisselt.

Waterrijke en structuurloze slappe afvalstoffen (= groen materiaal), zoals gras en fruitresten, spreid je over de hele oppervlakte van de composthoop uit of meng je met de drogere materialen (= bruin materiaal) zoals houtsnippers en bladeren die je in voorraad hebt. Tot aan de eerste omzetting kan nog keukenafval, grasmaaisel e.d. toegevoegd worden dat je dan mengt met de bovenste laag. Na enkele dagen al stijgt de temperatuur in de bak tot 70 graden celcius en soms zelfs meer: het composteringsproces is begonnen. Zorg ervoor dat bij aanhoudende regen de bak afgedekt wordt. Een goed verzorgde compostbak verspreidt weinig of geen geur, zodat burenhinder uitblijft.


Thuiscomposteren kan iedereen !

Vaste verzendkost € 35 België
Nederland op aanvraag
Afmetingen: 80x80x130 cm Inhoud: 640 Liter
Contact