Meer dan 2000 tuinartikelen
Beste prijs & Kwaliteit

Thuislevering - Bestel 24/7
Snelle levering uit voorraad

Veilig betalen via SSL
Beveiligde verbinding

Klantenservice
Helpdesk met productkennis

Gazon herstellen na lange droogte

Gazon herstellen na lange droogte


Langdurige droogte kan zeer zwaar zijn voor gazons. Het gras wordt doffer of kan zelfs helemaal verdrogen / verbranden en bruin worden. Net zoals bij alles kan je beter voorkomen dan genezen en je gazon is geen uitzondering op deze regel. Allereerst is een goede ondergrond van groots belang. Heb je uw bodem verbeterd bij de aanleg van je gazon? Dan kan je hier nu de vruchten van plukken. De bodem gaat beter vocht vasthouden waardoor het gras dit langer kan opnemen tijdens droogte.

Gazon herstellen na lange droogte - beregenen.png

Ook een goed wortelgestel bevorderd de droogtetolerantie. Je kan dit stimuleren door gebruik te maken van samengestelde meststof verrijkt met mycorrhiza. Dit zorgt voor een betere kiemwortelontwikkeling. Je kan bij droogte je gazon in de ochtend beregenen om deze te voorzien van voldoende vocht. Dit is goed voor het gras, maar kan een dure kwestie worden. Ook kan het voorvallen dat je bij langdurige droogte je gazon niet meer mag besproeien omwille van algemeen watertekort. Dan kan je helaas enkel nog toekijken hoe het gras bruiner wordt…

Gelukkig zijn er tal van manieren om je gazon te herstellen na lange droogte!

Gras bemesten na droge periode

Na zonneschijn komt…regen. En dat is net wat je gazon nu nodig heeft. Het herstel kan echter heel wat energie kosten van je gras. Gelukkig kan je het gazon hier een handje mee helpen. Door te bemesten met een specifieke meststof voor gebruik na droge periode bevorder je niet alleen het herstel van het gras, maar kan je ook sneller genieten van een diepgroen gazon!

DCM Vital Green is een professionele meststof en ideaal voor het herstellen van je gazon na lange droogte. Deze gazonmest bevat namelijk magnesium en ijzer wat snel zorgt voor een groene kleur bij gras. Bovendien bevat Vital Green heel wat stikstof en kalium wat dan weer goed is om de groei te bevorderen en het gazon beter bestand te maken tegen betreding. De gazon meststof wordt niet voor niets gebruikt bij sportvelden!

Ook Evergreen heeft een uitstekende meststof voor het bemesten van je gazon na droogte. Evergreen Greenmax is een bommetje aan stikstof wat zorgt dat het verbrande gras snel uitgroeit. Dit is een minerale meststof dus het is zeer belangrijk dat je de aangeraden dosering respecteert.

Gazon herstellen na droogte - Unieke meststof DCM

Gazon herstellen na droogte door inzaaien

Na langdurige droogte kan het gazon niet alleen verbrand of uitgedroogd zijn, maar kunnen er ook makkelijk kale plekken ontstaan. Dit is natuurlijk ideaal voor onkruid om zich hier te settelen. Om dit te voorkomen is het verstandig om gras in te zaaien. Dit houdt in dat je eerst uw gazon gaat maaien, en vervolgens graszaad gaat zaaien. Door gebruik te maken van specifiek herstel graszaad kan je op deze manier snel en eenvoudig je gazon herstellen na droogte.

Een uitstekend product hiervoor is Compo Complete Mix 4 in 1. Dit is een mengsel van herstel graszaad en bodemverbeterende elementen die ervoor zorgen dat het gras makkelijk kan inwortelen en dat de bodem beter vocht kan vasthouden. Kieming van het gras is al mogelijk na amper 5 dagen waardoor dit grasmengsel ideaal is om snel je gazon te herstellen, ook na langdurige droogte!

Heb je al een ideale bodemstructuur? Dan kan je Barenbrug herstelgazon gebruiken. Dit graszaad met snelle kieming is een wereldwijde topper onder de herstel graszaden.


Heraanleg van gazon na droogte

In het slechtste geval kan je er ook voor kiezen om je gazon opnieuw aan te leggen. Zoals eerder gezegd speelt een goede voorbereiding een grote rol. Optimaliseer je bodem zodat je nieuwe gazon in de toekomst minder last heeft van droogte. Gebruik bodemverbeteraar, bentonietof lavakorrels naargelang welke bodem je hebt. Vervolgens kan je kiezen tussen graszaad of grasmatten om je nieuwe gazon aan te leggen. Meer informatie over grasmatten vind je terug op www.grasmat.be. Indien je kiest om je gazon aan te leggen met graszaad kan je misschien kiezen voor een droogtetolerant grasmengsel (Barenbrug Watersaver). Deze is ideaal om langdurige droogte te doorstaan of om te zaaien op zandgrond.

Gazon aanleggen met grasmatten