• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis

Bloedluis bij kippen bestrijding 10m²

0 stuks op voorraad
€ 39,95
per stuk

Gratis verzending!

Niet beschikbaar

Dit artikel kan niet afgehaald worden

Bloedluis biologisch bestrijden met roofmijt

  • Biologische manier om bloedluis bij o.a. kippen, duiven, parkieten en kanaries
  • 5.000 roofmijten zijn goed voor een oppervlakte van 10m²
  • Roofmijten veroorzaken geen last bij de dieren
  • Geleverd in een zakje met strooisel waar roofmijten in verschillende ontwikkelingsstadia aanwezig zijn
  • Makkelijk te gebruiken

Meer kopen, minder betalen

Veilig online betalen met
iDEAL Bancontact KBC/CBC Payment Button Credit card PayPal Belfius Apple Pay Banktransfer

Hoe herkent u bloedluis bij gevogelte?

Bloedluis is, in tegenstelling tot wat zijn naam suggereert, geen luis maar een mijt. Bloedluis staat ook wel bekend als rode vogelmijt, kippenmijt of rode mijt. Bloedluis is een parasiet van vogels. Het beestje is minder 1 millimeter groot en rood van kleur wanneer hij zich heeft volgezogen met bloed. Overdag houdt de bloedluis zich schuil in het kippenhok of in de volière; in kieren en spleten, onder zitstokken, onder legnesten of voerbakken en in het strooisel. ’s Nachts komt de bloedluis uit zijn schuilplaats en voedt zich met het bloed van slapende kippen. Dit veroorzaakt stress, verenpikken, verminderde eetlust, roodheid en irritatie van de huid, bloedarmoede en verminderde eiproductie.

Een bloedluis leeft 1-2 maanden en kan in die periode wel 2.500 eitjes leggen. In de winterperiode houden de roofmijten zich verscholen omwille van de koude, vandaar dat de kippen er dan ook geen last van hebben. In verwarmde volières komen bloedluizen het hele jaar door een plaag vormen.
Net als vogels kunnen reptielen ook last krijgen van bloedluizen bv. slangen, baardagamen, varanen, leguanen en hagedissen. Een bloedmijt kan gemakkelijk een half jaar overleven in een terrarium. 

Wat zijn roofmijten?

De roofmijt is een lichtbruine mijt van ongeveer 1 mm groot. Van nature leeft hij in de bovenste centimeters van de bodem. De roofmijt gaat actief op zoek naar de bloedluis in diens schuilplaatsen. Dit zijn vaak de plekken waar ook de vogels zich graag nestelen.

Hoe werken roofmijten?

Een roofmijt leeft gemiddeld 6 weken en eet in deze periode enkele honderden bloedluizen (ongeveer 5 per dag). Het resultaat van de toepassing wordt na ongeveer twee weken zichtbaar. Om bloedluis goed te bestrijden moet je niet alleen de roofmijt goed inzetten, maar ook het hok goed schoonhouden, naden en kieren af kitten en zorgen voor een goede hygiëne. Het kan zijn dat er in de eerste weken na het toepassen van de roofmijt meer bloedluizen worden waargenomen. Dit is een goed teken; de bloedluizen worden nu door de roofmijten uit hun schuilplaatsen verjaagd. 

Roofmijten kunnen gerust 4 weken zonder voedsel. Indien de aantasting al grote proporties heeft aangenomen, zal je veel meer roofmijten moeten uitzetten en dit meermaals herhalen. Zeker in de zomermaanden, als de bloedmijten zeer snel grote volumes aannemen, zijn meerdere behandelingen nodig .

Roofmijten veroorzaken geen last bij de kippen, vogels of reptielen. Ook wij hebben er geen last van.

Waar in te zetten?

In het kippenhok, de duiventil, in de volière of in een terrarium. Onze roofmijt is verpakt per 5.000 stuks voor 5 m² of 10.000 stuks voor 10 m2 (grondoppervlak + oppervlak zijwanden). De roofmijten worden geleverd in een zakje met strooisel. In dit strooisel zitten de eitjes, nimfen en volwassen exemplaren van de roofmijt.

Opgelet met chemische middelen?

Uit ervaring weten we dat vooraleer roofmijten uitgezet worden er vaak reeds allerlei chemische middelen gebruikt werden. Hou rekening met de nawerking van deze middelen. Veel van deze middelen zijn erg schadelijk voor
Bloedluis bij kippen bestrijding 10m²
vanaf € 37,95