Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Graszaad Paardenweide 300m≤

 35,25
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 34,19  33,49
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Graszaden paardenwei 3kg

  •         De gezondste weide voor uw paard
  •         voorkomt zandkoliek, hoef- en spierbevangenheid
  •         voor beweiden en hooiwinning paarden
  •         ook voor inzaai en doorzaai paardenweide
  •         vormt een sterke dichte zode, snel herstel
 


Een paardenweide is weide met gezond en sterk gras afgestemd op de behoefte van paarden. Gezond gras voor paarden is structuurrijk en heeft een laag fructaangehalte (suiker) om ziektes te voorkomen. Bovendien heeft een paardenweide een sterke zode zodat het goed bestand is tegen het dagelijkse sprintje in de wei. Het graszaadmengsel Horse Master is samengesteld speciaal voor het gebruik door paarden.

Graszaad paardenweide 300m²

Gezond structuurrijk gras
Paarden hebben behoefte aan structuurrijkgras. De darmen en de maag van uw paard werken optimaal als het gras voldoende structuur heeft. Daarom is Horse Master samengesteld uit structuurrijke grasrassen. Dit draagt bij aan de gezondheid van uw paard. Hooi of kuilvoer van een Horse Master weide blijft geeft structuurrijk ruwvoer met een laag fructaangehalte. Hooi uit een willekeurige weide (natuurweide) is daarom niet geschikt voor paarden.
 

Laag fructaangehalte

Gras voor een paardenweide heeft een laag fructaangehalte (suiker). In tegenstelling tot paarden hebben koeien juist veel fructaan nodig voor een hoge melkproductie. Paarden worden ziek van te veel fructaan en dit uit zich met name in hoefbevangenheid en spierbevangenheid. Het is daarom af te raden paarden te laten grazen in een weide met koeiengras. Barenbrug heeft veel onderzoek gedaan naar het fructaangehalte in verschillende grassen. Sommige grassoorten staan bekend om hun lage fructaangehalte maar zelfs binnen een grassoort hebben sommige rassen meer fructaan dan andere rassen. De rassen in Horse Master bevatten maar liefst 50% minder fructaan dan de rassen koeiengras.
 

Voorkomt zandkoliek

Kale plekken in een weide zijn de grootste veroorzaker van zandkoliek. Paarden bijten het gras kort boven de grond af waardoor gras moeilijk hergroeit. Het gevolg hiervan is veel kale plekken in de weide. Paarden die grazen in een weide met veel kale plekken krijgen teveel zand binnen waardoor zandkoliek op de loer ligt. Barenbrug heeft gekozen voor grassen in Horse Master met een laag groeipunt. Hierdoor groeien de grassen snel aan na het afgrazen en ontstaan er minder kale plekken.


Stevige graszode
Om een mooie paardenweide te behouden is een stevige dichte zode vereist. De grassen in Horse Master zijn samengesteld uit rassen die zeer goed tegen betreding kunnen en snel herstellen na zware belasting.  De dichte zode zorgt ervoor ook voor dat onkruid weinig kans krijgt om zich te ontwikkelen.
 

Het gezondste graszaad voor uw paardenweide

De conclusie is duidelijk, Horse Master bundelt unieke eigenschappen van gras voor de gezondheid van uw paard en voor een mooie groene weide met een stevige graszode.  Een Horse Master weide is rijk aan structuur, smakelijk  en kenmerkt zich door een laag fructaangehalte. Horse Master gras vormt een uitgebalanceerd onderdeel van de dagelijkse hoeveelheid ruwvoer voor uw paard.
Contact