Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

DCM Vitasilica Lavameel tegen luizen en schimmels 13kg

 27,75
 23,75
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 23,04  22,56
Aantal

Lavameel tegen luizen en schimmels 13kg

  • Lavameel bevat vele nuttige mineralen zoals ijzer, magnesium,...
  • Lavameel heeft uitdrogende werking tegen schimmels op planten
  • Lavameelpoeder is 'scherp' voor insecten waardoor deze wegblijven van de behandelde planten

DCM Vitasilica Lavameel in poedervorm 13kg

DCM Lavameel is een zeer fijn gemalen poeder afkomstig van vulkanisch gesteente.Rond vulkanen bevinden zich de meest vruchtbare bodems ter wereld. Afgekoelde lava stolt en vormt door verwering zeer vruchtbare bodems. Op deze eigenschappen is het gebruik van gesteentemelen , zoals lavameel, gebaseerd. Vitasilica lavameel is een rijke cocktail van voedingsstoffen en mineralen: ijzer, mangaan, magnesium,...

Door lavameel in te werken in de grond verbeterd de bodemstructuur en wordt de grond losser. Bovendien heeft dit lavameel een hoog siliciumgehalte. Silicium verhoogt de mobiliteit van fosfor en zorgt zo voor betere beworteling en plantengroei.

Lavameel tegen luizen en schimmels

DCM lavameel kan je verstuiven over je planten. Hierdoor verhoogt de weerbaarheid tegen ziekten en plagen. Ook de kans op schimmels wordt verlaagt door het gebruik van lavameel (bladeren drogen sneller op). Op planten zoals buxus en rozen kan je lavameel dus zeker inzetten om de kans op schimmels en ziekten drastisch te reduceren!

Niet alleen tegen ziektes kan je lavameel gebruiken, maar ook tegen luizen en andere insecten. Dit lavameel poeder is voor insecten  zeer scherp waardoor ze de planten zullen mijden. Insecten die geraakt worden door het poeder zullen amper nog willen bewegen doordat dit lavameel tussen hun gewrichten komt te zitten en schuurt. Hierdoor is lavameel uitstekend om op een biologische manier bladluizen en andere insecten te bestrijden die je planten belagen. Probeer het lavameel niet te verstuiven op planten waar hommels, bijen, vlinders of andere nuttige insecten op aanwezig zijn aangezien dit ook voor hun fatale gevolgen heeft!

Vaste verzendkosten : € 4,00

Lavameel bestellen? Kies voor DCM Lavameel tegen luizen en schimmels!