Door de enorme besteldrukte is de gemiddelde leveringstermijn langer dan U van ons gewend bent. Meer info over leveringstermijnen .

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

BSI Microgran Kalkstikstof / kalkcyanamide 8kg

 24,50
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 23,77  23,28
Aantal

 Toevoegen aan wenslijst

Kalkstikstof - kalkcyanamide voor tuin 200m²

  • Kalkcyanamide is een zeer krachtige meststof
  • Toepasbaar in gazon, moestuin en siertuin
  • Voedt de planten of het gazon 3 tot 4 maanden lang
  • Afwerend tegen mollen, engerlingen, slakken,...
  • Kalkstikstof strooien voorkomt ook onkruid en ziektes

8kg kalkcyanamide is goed voor een totale oppervlakte van +- 200m².

BSI Microgran Perlka: Kalkstikstof / Kalkcyanamide 8kg

Kalkcyanamide (Perlka) is een uiterst geconcentreerde meststof die vervaardigd is uit natuurlijke steenkool en kalksteen. Zo bevat kalkstikstof heel wat stikstof en verminderd het verzuring van de bodem in de gehele tuin. BSI Microgran heeft zowel een langdurig voedende werking voor planten, alsook een werende werking tegen tal van schadelijke bodeminsecten alsook tegen slakken en mollen. Bovendien stimuleerd het de bodem en voorkomt het in mate de kieming van onkruid waardoor kalkstikstof een zeer populaire gazonmeststof is.


Kalkcyanamide in de moestuin: Krachtige moestuinmest

Kalkstikstof is al tientallen jaren gekend bij moestuiniers voor zijn uitstekende en langdurige  voedingskracht bij tal van groenten en fruit. Dit komt omdat de rijke hoeveelheid stikstof langzaam aan vrijkomt aan de wortels van je gewassen, struiken of fruitbomen. Hierdoor kunnen de planten makkelijk voldoende voedingsstoffen opnemen zonder dat er teveel residu doorvloeit in de bodem. Kalkcyanamide zorgt ook voor een verhoogt calciumgehalte wat er niet alleen voor zorgt dat je moestuinplanten beter bestand zijn tegen ziektes, maar ook dat je achteraf de oogst veel langer kan bewaren. Deze moestuinmest is goed voor o.a. aardappelen, aardbeien, koolgewassen, sla, radijzen, enz.


Kalkcyanamide voor gazon

BSI Microgran (Perlka) kalkcyanamide  is door zijn hoge concentratie aan stikstof ideaal om je gazon voor langere tijd gezond en groen te houden. Na een behandeling met deze meststof zal het gazon voor +- 120 dagen lang gelijkmatig gevoed worden. Dankzij de kalk in deze korrel zal je bodem ook een optimale zuurtegraad krijgen wat zorgt voor een betere opname van nodige voedingsstoffen door het gras. Kalkstikstof remt ook de kieming en groei van onkruidzaden enorm af waardoor je onkruid in het gazon kan voorkomen zonder gebruik te moeten maken van chemische sproeistoffen.


Kalkstikstof gebruiken tegen bodeminsecten, slakken en mollen

Kalkcyanamide wordt ook gebruikt voor het voorkomen van tal van schadelijke bodeminsecten zoals engerlingen en emelten in gazon, moestuin en siertuin. Ook houdt het mollen en slakken op afstand zonder dat er frequent gestrooid moet worden. 

Wanneer kalkcyanamide strooien: Zoals eerder vermeld is kalkstikstof een zeer duurzame meststof en werkt het lange tijd. Je moet er dus zeker voor zorgen dat je geen 2 behandelingen laat overlappen.
Je kan Microgran strooien tussen september en juni. Wanneer en hoe je precies kalkcyanamide moet gebruiken is afhankelijk van verschillende omstandigheden:
  • In gazon: Bij aanleg van een gazon de kalkmeststof in de bovenste grondlaag inwerken, daarna lichtjes vochtig houden. In bestaande gazons vanaf 1 jaar oud dien je de kalkcyanamide in het voorjaar te strooien. Dan heb je langdurige groei (3-4 maanden) en wering tegen ongewenste bodeminsecten zoals emelten, engerlingen alsook tegen mollen.
  • In moestuin: Kalkcyanamide inwerken in de bodem of strooien wanneer de planten starten met ontwikkelen. 
  • In siertuin: In het voorjaar de kalkstikstof strooien aan de voet van bomen, hagen, struiken, vaste planten....

Samenstelling kalkcyanamide: 19,8% stikstof
Opgelet: BSI Microgran is een zeer geconcentreerde kalkstikstof in korrelvorm dat je kan gebruiken voor zowel gazon, moestuin als siertuin. Houd je steeds aan de opgelegde dosering om verbranding te voorkomen.
Contact