... 

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

DCM Deltra trap Feromoonval met 4 lijmplaten

 19,50
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 18,92  18,53
Aantal

Feromoonval Deltra Trap van DCM

  • Professionele feromoonval met 4 lijmplaten
  • Delta trap werkt uitstekend in combinatie met DCM feromonen
  • Regenbestendig en meermaals te gebruiken
  • Ideaal voor het biologisch bestrijden van schadelijke motten
  • Ideale periode voor gebruik van feromonen: april-november

DCM Delta trap - Feromoonval voor het biologisch bestrijden van motten

Professionele Delta trap

Deze professionele delta trap (feromoonval) vangt, in combinatie met een soortspecifiek feromoon, schadelijke motten uit de nabije omgeving. Zo kan je op een 100% biologische en natuurvriendelijke manier buxusmot, fruitmot, pruimenmot  alsook kersenvlieg bestrijden in tuin, moestuin en fruittuin. De DCM Delta trap wordt geleverd samen met 4 lijmborden waarop de schadelijke motten blijven kleven. 


Werking feromoonval en feromonen

Deze feromoonval werkt op basis van feromonen om de motten te lokken en vervolgens, met behulp van lijmplaten, te vangen. Een feromoon is een seksuele lokstof die de mannetjes van schadelijke motten (zoals fruitmot, buxusmot en pruimenmot) lokt. Doordat deze vastkleven aan de lijmplaten kunnen ze de vrouwtjesmotten niet meer bevruchten. Hierdoor voorkom je het ontstaan van de grooste boosdoener: de rups. Het is namelijk de rups of de larve die zorgt voor vraatschade aan je planten of bomen. De feromoonval kan ook gebruikt worden voor het bestrijden van kersenvlieg.


Voor elke mot of vlieg het juiste feromoon

Feromonen worden specifiek per soort insect ontwikkeld omdat elk insect andere lokstoffen gebruikt om hun partner(s) aan te trekken. Zo heb je feromonen voor fruitmot, buxusmot, kersenvlieg en pruimenmot. De DCM delta trap feromoonval kan gebruikt worden in combinatie met elke DCM feromoon dat te verkrijgen is. 


Wanneer feromonen gebruiken

DCM Deltra trap kan gebruikt worden tussen april en november. Wanneer je deze feromoonval uithangt is afhankelijk van het te bestrijden insect. Hieronder vind je een kort overzicht van de periodes waarin je de motten of kersenvliegen biologisch kan bestrijden met deze feromoonval.
  • Feromonen buxusmot: Voor het bestrijden van de buxusmot die je de val uit te hangen samen met de feromonen tussen mei en eind september.
  • Feromonen pruimenmot: Als je pruimenmot gaat bestrijden met deze feromoonval + feromonen moet je de Delta trap uithangen tussen begin april en eind augustus.
  • Feromonen fruitmot: Het biologisch bestrijden van fruitmot kan je met deze feromoonval doen tussen april augustus.
  • Feromonen kersenvlieg: Uit te hangen tussen mei en eind juli voor goed resultaat. Kan ook gebruikt worden in combinatie met DCM Yellow trap gele vangplaten.

DCM Naturapy feromoonval voor het biologisch bestrijden van fruitmot, pruimenmot, kersenvlieg en buxusmot! 
De soortspecifieke feromonen kan je apart kopen op onze webshop.