... 

Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Mollenklem per stuk

 8,95
Aantal 2-4     5+    
Stuksprijs 8,68  8,50
Aantal

Mollenklem voor het vangen van mollen

  • Klassieke mollenklem ideaal om mollen te vangen
  • Makkelijk in gebruik en te plaatsen
  • Gemaakt uit sterk en duurzaam materiaal
  • Elektrolytisch verzinkt voor langere levensduur
  • Verbeterde grip

Mollenklem voor het bestrijden van mollen

De klassieker onder de mollenklemmen. Eenvoudig mechanisme die over het hol van de mol wordt geplaatst. 
Elektrolytisch verzinkt voor langere levensduur. 
 

Hoe een mollenklem plaatsen ?

Voor een optimale afstelling van de mollenklem dient u het staafje zodanig af te stellen dat deze achter de hoek van het plaatje blijft haken. Verder moet u zorgen dat het plaatje onder een hoek van ca. 135 graden komt te staan. (zie foto)


Waar mollenklem plaatsen ?

Het is de gewoonte van de mol om eerst een zogenaamde ringgang om het grasland (perceel) te maken. Deze wordt jarenlang gebruikt om zich er in te verplaatsen. Het is zaak om deze ringgang te vinden. Deze ringgang bevindt zich hoofdzakelijk onder afrasteringen. Vanuit deze ringgang maakt de mol de zogenaamde loopgang. Via deze loopgang gaat de mol het perceel in. De loopgangen vertakken zich een stuk verder in het perceel. Daar de mol de loopgang regelmatig gebruikt is dit de aangewezen plaats om de mollenklem hier te plaatsen. Om te controleren of deze loopgang in gebruik is drukt men (b.v. met de hak van de schoen) de mollengang dicht. Wanneer de molgang de volgende dag weer open is, is dit het teken dat deze gang in gebruik is.
Plaats de klem in de loopgang zo dicht mogelijk bij de ringgang (hier is de gang nog niet vertakt), wel echter in een recht stuk gang, daar dit de meeste kans van slagen biedt. Indien de loopgangen te diep liggen, kunt u eventueel gebruik maken van de ringgangen
 
Maak een opening (b.v. met een tuinschopje) in de gang, neem vervolgens de klem en strijk een paar keer met de poten van de klem dwars onder door de gang, waardoor de klem in gespannen toestand makkelijk af kan slaan.
Verwijder de losse aarde uit de gang en uit de beide uiteinden van de loopgang. Span vervolgens de klem en laat hem een keer afslaan. Dit is om zeker te zijn van een vrije slag. Span de klem nu opnieuw, strooi daarna wat los zand (b.v. van een molshoop) tussen de klem en dek de zijkanten af met enkele stukjes graszoden, bladeren. Bij het plaatsen moet men er op letten dat de spanpen aan de bovenkant zit.


Het controleren van de klemmen

Controleer de klemmen dagelijks, verwijder de gevangen mollen en zet de klem op dezelfde plaats weer uit. Meestal wordt een loopgang door meer mollen benut. Is de klem na 3 dagen niet afgeslagen dan is deze loopgang niet meer in gebruik. Plaats de mollenklem dan in een loopgang die wel in gebruik is.
 

Mol in gazon ?

In een gazon liggen de mollengangen over het algemeen vrij diep. Hier is het aan te bevelen de ringgangen of toegangswegen naar het gazon op te zoeken en de klemmen daar uit te zetten.