Meer dan 5000 tuinartikelen
Tuinapotheek met ecologische producten

Snelle levering aan huis
in België & Nederland

100% Veilig betalen via SSL
Snelle checkout

Actief sinds 1996
Klantendienst mèt product èn plantkennis

Scherpe prijzen
Omdat we elke dag vergelijken

Carbure mollen, woelmuizen en woelratten verjagen 1Kg

 37,49
 25,99
Aantal

Mollen bestrijden met carbid

  • Carbide is zeer efficiënt om mollen te bestrijden
  • Mollen hebben een hekel aan deze geur en proberen ervan te vluchten
  • Het giftige gas van carbide verjaagt of verstikt de mollen
  • Ook uiterst doeltreffend tegen woelratten en woelmuizen

Mollen verjagen met carbure

Met carbure kan je doeltreffend mollen uit je tuin verjagen. De mollen kunnen de geur van calciumcarbide niet verdragen en zullen deze proberen te ontvluchten. Lukt dit niet, dan zullen ze verstikt worden door het gas.
 

Hoe carbure gebruiken?

De meest efficiënte manier om carbure te gaan gebruiken is door de hoofdgang van de mol op te sporen. Deze gaat meestal richting een waterbron, bv een beek. Vanuit deze hoofdgang graaft de mol dan allerlei zijgangen waarin hij jaagt of voedsel gaat bewaren. Als je de hoofdgang gevonden hebt graaf je een klein gat in de gang zodat je hier carbure kunt in plaatsen. Plaats zo'n 200-250g calciumcarbide in deze gang en voeg een klein beetje water toe (zeer voorzichtig zijn). Plaats hierna een stukje grond of een lapje gazon op dit gat zodat het gas goed in de gang blijft.

Vervolgens doe je dit ook bij enkele andere gangen nabij molshopen in je tuin. De mollen zullen nu de gangen proberen te ontvluchten of ze zullen stikken. Bij beide mogelijkheden hou je dus een molvrije tuin over!

Carbure kan ook gebruikt worden voor het verjagen van woelmuizen en woelratten. Je dient dezelfde dossering toe te passen, maar stopt de carbid in de opening van hun gangen. Vervolgens bedek je de opening met aarde (dichtdoen door bv. aan te stampen met de voet). Nu kan je er water overgieten en zal het gas van de carbide zich verspreiden doorheen de woelmuis / woelrat gangen.
 

Met carbure gas kan je mollen bestrijden in je tuin en deze verjagen!

Inhoud: 100% calciumcarbide in fijne brokken 1kg
Verpakking: Goed gesloten verpakking met kindveilige dopsluiting