• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
De 7 beste insectenlampen voor in huis
Heb je last van vervelende zoemende vliegen of andere vliegende insecten in huis? En wil je deze liever niet achterna zitten met een klassieke vliegenmepper? Dan hebben wij de ideale oplossing voor jou: insectenlampen voor in huis. In deze blog ontdek je onze beste vliegenlampen en welke lamp je het best kiest. Bovendien zijn onze insectenlampen ook geschikt voor in restaurants, bars en andere ruimtes.

Hoe werkt een vliegenlamp?


Een insectenlamp is onmisbaar voor het bestrijden van vliegende insecten op plaatsen waar je deze graag discreet en efficiënt wilt bestrijden.
De vliegenlampen op onze webshop zijn uitgerust met een UV-lamp waardoor de insecten aangetrokken worden.
Vervolgens worden de vliegen gedood door de hoogspanning of worden ze gevangen op een kleverige lijmplaat.
Gratis Verzending
Gratis Verzending
Design insectenlamp Insect-O-Cutor Aura Black 22w
Insect-O-Cutor Aura Black kopen online Met Insect O Cutor Aura kun je efficiënt vliegen vangen. Dankzij het ronde ontwerp worden vliegen vanuit alle hoeken aangetrokken met behulp van het groene licht van de lamp. Wanneer de vliegen bij de lamp toekomen, worden de vliegen gevangen door het lijmbord. Insect O Cutor Aura Black is gemaakt van robuust vrij staal en UV-bestendig polycarbonaat. De vliegenvanger is uitermate geschikt voor gebruik in huis of op kantoor met een oppervlakte tot 40m². Bovendien kun je de vliegenlamp eenvoudig openen zonder gebruik van gereedschap. De aluminium ring op de UV-lamp geeft aan dat dit een shatterproof (beschermlaag)lamp is. De dikke folie/hoes rond de UV-lamp geeft bescherming mocht de lamp stuk gaan, dus zeker niet verwijderen ! Zo is er geen risico op versplinterd glas in de ruimte bij breuk. Afmetingen: H 270 mm x B 270 mm x D 135 mm Vervang de onderdelen Voor een maximaal rendement van deze lamp raden wij je aan om de Synergetic UV-lamp om de 12 maanden te vervangen. De Lijmborden vervang je best één keer per maand.
€ 135,00
Edialux Aura Black Lamp
Trek vliegende insecten aan met deze Synergetic UV-lamp Synergetic UV-lampen zijn speciaal ontworpen voor het aantrekken van verschillende soorten vliegende insecten. Je kan ze herkennen aan hun groene licht. Deze technologie is gebaseerd op een uniek fosformengsel dat dankzij de verspreiding op twee golflengten niet alleen huisvliegen, maar ook vele andere vliegende insecten (motten, trips, witte vliegen...) aantrekt.  Vervang jouw Aura Black lamp We raden jou aan om de Synergetic UV-lamp om de 12 maanden te vernieuwen voor een maximaal rendement. De UV-straling van de lamp neemt af gedurende de levenscyclus van de lamp. Vervang de lamp juist voor de start van het vliegenseizoen (maart/april). Zo benut je de maximale aantrekkingskracht van een nieuwe lamp wanneer er veel vliegende insecten zijn.
€ 27,50
Edialux Aura Black Lijmborden 6 ST
Kom snel van vliegen af met de Aura Black insectenlamp Met de Aura Black insectenlamp van Edialux kan je efficiënt vliegende insecten vangen. De vliegen en andere insecten worden aangetrokken door het groene licht van de lamp. Wanneer de vliegende insecten te dicht tegen de lamp komen, worden ze gevangen door het lijmbord.Vervang de lijmplaat Vervang het lijmbord in de insectenlamp maandelijks. Gebruik steeds de originele Glupac lijmplaten voor de Aura Black lamp. Niet-goedgekeurde verbruiksartikelen kunnen de lamp beschadigen.
€ 17,95

Welke insectenlamp kies ik?


Op onze webshop kun je kiezen tussen verschillende insectenlampen van het merk Insect O Cutor.
Het zijn allemaal kwalitatieve lampen en geschikt voor in verschillende ruimtes. Ontdek hieronder ons assortiment.

De klassieke vliegenlamp


Wil je graag een klassieke vliegenlamp? We hebben zowel een insectenlamp van 16 als 30 watt. Deze vliegenvangers zijn uit aluminium vervaardigd, hebben een eigentijds design en werken op basis van stroom. De lampen zijn horizontaal geplaatst voor een betere effectiviteit. Bovendien hebben de toestellen een verwijderbaar bakje zodat je de insecten eenvoudig kan verwijderen. De lampen zijn respectievelijk geschikt voor ruimtes tot 40 m² en 80 m².

Een (design) insectenlamp met lijmbord


Wil je liever een discretere oplossing voor bijvoorbeeld in je keuken, restaurant of bedrijf? Dan kun je kiezen voor onze (design) vliegenlampen met lijmbord. In dit assortiment hebben de insectenvangers allemaal een andere look of kleur. Zo kun je kiezen tussen een rond, zwart, zilver, horizontaal of verticaal toestel.
Bovendien heeft ons beste toestel een bereik tot wel 120 m². Daarnaast is een insectenlamp met lijmbord ideaal voor in je keuken of andere plek waar eten klaargemaakt wordt.


Nog enkele belangrijke weetjes:

Waar plaats ik de vliegenlamp?


Hieronder geven wij jou graag enkele tips mee voor het plaatsen van je vliegenlamp zodat je geniet van een optimaal resultaat:

  • Bepaal eerst het aantal m² van de ruimte waar je last hebt van vliegende insecten
  • Kies de vliegenlamp dat het best geschikt is voor je ruimte
  • Indien nodig plaats je meerdere toestellen
  • Plaats de lamp niet op een plek met veel licht:
- Niet aan een raam
- Niet aan een deur van glas
- Niet dichtbij een lamp

  • Niet te dicht bij airco, ventilatie of verwarming
  • Niet meteen boven een plek waar eten wordt gemaakt
  • Insectenlampen kunnen het beste op een hoogte van 2 meter worden geplaatst bij een plafondhoogte van circa 3 meter.


Vervang tijdig je UV-lamp


Wist je dat je de UV-lamp van je insectenlamp op tijd moet vervangen? Je vervangt deze het best om de 12 maanden. Na een jaar neemt de hoeveelheid UV-licht namelijk langzaam af. Voor het menselijk oog is het moeilijk op te merken dat de hoeveelheid afneemt maar na ongeveer 8000 branduren daalt het UV-niveau aanzienlijk.
Door de lamp jaarlijks te vervangen blijft de lamp dus uiterst effectief. Bovendien vervang je deze best rond maart of april (voor de start van het vliegseizoen).


Hoe vaak moet je het lijmbord vervangen?


De kleefplaten, glueboards, kun je ongeveer om de maand vervangen. Na deze periode kan de lijm wat uitdrogen waardoor de vliegen minder goed vastkleven.
Bevinden de vliegen zich in een zeer stofferige of droge omgeving? Dan kun je de lijmplaten sneller vervangen.
Vliegen vangen in huis met Insect-o-Cutor PRISM
Insectocutor PRISM: Vliegen vangen in huis De unieke Insect-O-Cutor PRISM elektrische vliegenvanger is de pefecte oplossing om uw huis te beschermen tegen vliegen. Met zijn discrete en stijlvolle design is hij bij uitstek geschikt voor keukens, serres en loungeruimtes en bevat alles wat u nodig heeft voor een vlieg vrij huis. Deze vliegenvanger wordt geleverd incl. lamp en lijmplaat. Elektrische vliegenvanger PRISM: strak en stijlvol design  Insect O cutor PRISM is speciaal ontworpen om snel overal te kunnen worden ingezet. Dankzij het slanke aluminium frontpaneel heeft de PRISM een stijlvolle uitstraling en is de verspreiding van het UV licht optimaal. Het UV licht zorgt op haar beurt voor de aantrekkingskracht voor de insecten. De aantrekkingskracht wordt versterkt door de feromonen op de lijmplaat waarna de vliegen worden gevangen op deze plaat. Door de lijmplaat achteraan te plaatsen zullen de gevangen vliegen uit het zicht verdwijnen.  Makkelijk vangen en bestrijden van vliegen in huis met insect o cutor PRISM! De PRISM vliegenlamp wordt beschermd door een hoogwaardige UV bestendig polycarbonaat zodat deze jarenlang meegaat. Bovendien is er een gepatenteerde kleefplaat-verwijderingssysteem zodat de gebruiker niet in contact komt met dode vliegen of met de kleverige kleefplaat. Zie de video hieronder. Het apparaat kan simpel overal los worden geplaatst.  
€ 42,95
Gratis Verzending
Gratis Verzending
UV LED vliegenvanger Insect-O-Cutor Infiniti 120m²
Insect-O-Cutor Infiniti kopen online Insect-O-Cutor Infiniti is een elektrische vliegenvanger voorzien van UV LED's. De vliegenvanger bevat een aluminium beschermkap dat voorzien is van geïntegreerde magnetische sluitingen zodat je deze zonder gereedschap kan openen. Daarnaast heb je aan de onderkant een eenvoudige toegang tot de lijmplaat zodat je deze snel kan vervangen indien nodig. Insect O Cutor Infiniti is uitermate geschikt voor gebruik in huis of op kantoor met een oppervlakte tot 120 m². Met Insect-O-Cutor infiniti geniet je van een verbeterde vangst dankzij de UV LED strips achter de lijmplaat. Zo worden de vliegen die naar het UV LED vliegen meteen gevangen. Bovendien gaan de LED strips zeer lang mee.  Afmetingen: H 360 mm x B 500 mm x D 288 mm
€ 299,00
Gratis Verzending
Gratis Verzending
Elektrische vliegenvanger Insect-O-cutor Halo 30W
Insect-O-Cutor Halo 30 W kopen online De elektrische vliegenvanger Insect O Cutor Halo is uit aluminium vervaardigd en heeft een eigentijds design. De lampen (30 watt) zijn horizontaal geplaatst voor een betere effectiviteit. De vliegenvanger heeft een aluminium verwijderbare opvangbak voor het verwijderen van de insecten. Daarnaast heb je aan de zijkant een eenvoudige toegang tot de lijmplaat zodat je deze snel kan vervangen indien nodig. Insect O Cutor Halo is uitermate geschikt voor gebruik in huis of op kantoor met een oppervlakte tot 80m². Deze elektrische vliegenvanger kan op 3 verschillende manieren bevestigd worden: Aan de muur Aan plafond Recht opstaand Afmetingen: H 404 mm x B 588 mm x D 118 mm Elektrische vliegenvanger voor hygiënische bestrijding van vliegende insecten
€ 245,00