• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
De beste middelen tegen bloedluis bij kippen
De bloedluis ook gekend als de rode bloedmijt, vogelmijt of kippenluis kan je kippen heel wat hinder bezorgen. Op deze pagina kom je meer te weten, hoe je de bloedluis best detecteert en bestrijdt.


Hoe ziet een bloedluis er uit?


Bloedluizen zijn kleine witte beestjes die zich overdag schuilhouden in de gaten en kieren van het kippenhok. ‘s Nachts worden ze actief en kruipen ze op kippen om hun bloed op te zuigen. Welke schade richten bloedluizen aan? Bloedluizen veroorzaken veel overlast bij kippen en zorgen voor jeuk door kleine (rode) bultjes en bloedarmoede, waardoor stress en irritaties ontstaan. Bovendien zullen de kippen minder eieren leggen en worden ze vatbaarder voor andere ziektes. Daarom is een doeltreffende bestrijding noodzakelijk!
Ecostyle InsectoSec Poeder tegen bloedluis 200g
InsectoSec bloedluis poeder van Ecostyle | Bestrijden en voorkomen van bloedluis Ecostyle Insectosec is een biocide in poedervorm met insecten- en mijtendodende eigenschappen om te gebruiken in kippenhokken, volières en andere ruimtes waar gevogelte gekweekt wordt. Ideaal voor het bestrijden van bloedluis bij kippen en vogels op een biologische manier! Insectosec bestaat uit diatomeeënaarde afkomstig uit groeven met microscopische fossiele zoetwateralgen. De actieve stof tast de uitwendige waslaag van de bloedluis aan en leidt zo tot uitdroging. De schadelijke insecten sterven al na enkele uren.  Hoe bloedluis bestrijden met Insectosec (kippenhok / volière) Snij de top van de spuitmond en druk zachtjes op de fles Insectosec terwijl je de opening naar beneden gericht houdt (30-50g /m²). Richt naar de zones waar de bloedluis regelmatig passeren en waar ze zich kunnen verbergen (randen, hoeken, kieren). Het poeder zorgt ook voor een werende barrière tegen insecten en mijten. Je kan de behandeling herhalen wanneer nodig. Samenstelling Ecostyle insectosec: 100% Silicium dioxide kieselguhr Toelatingsnummer: 7914B  Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.  
€ 13,89
Bloedluis bij kippen bestrijden en voorkomen met diaterrants 200g
Bestrijding van bloedluis bij kippen Diatomeeënaarde is niet alleen een efficiënte en biologische oplossing voor het bestrijden van bloedluis bij kippen, maar het kan ook preventief ingezet worden om parasieten in het kippenhok te voorkomen. Dit natuurlijke middel, ook wel gekend als kiezelwier, kan je eenvoudig toepassen door te mengen in het stofbad. Zo gaan de kippen zichzelf bedekken met de diatomeeënaarde waardoor ze enerzijds aanwezige bloedluis doden en zich anderzijds beschermen tegen nieuwe parasieten. Bovendien is dit goed voor hun veren waardoor ze een mooie glas krijgen. Wil je bloedluis voorkomen in het kippenhok? Dan moet je DCM Diaterrants simpelweg verstuiven tussen kieren, in holtes en hoeken om zo de leefomgeving van deze parasieten onbewoonbaar te maken. Dosis: strooien/verstuiven 30-50g / m² Actieve stof: 100% kiezelwier (diatomeeënaarde) Toelatingsnummer: 5616B Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
€ 12,95
For Mite ® Navulling Vogelmijt en bloedluis bestrijden 820g
Bloedluis in hokken en volières bestrijden met For-Mite ® Navulfles met kant-en-klaar product  For-Mite® voor de bestrijding van rode vogelmijt of bloedluis (Dermanyssus gallinae) in de hokken van gevogelte en pluimvee (duiven, kanaries, parkieten, kippen, enz.). Dit product is enkel toegelaten voor kleinere vogelkooien, kippenhokken of nest- of kweekkasten van duiven waarvan de individuele compartimenten niet groter dan 1,5m³ zijn. Dus enkel kooien die van buitenuit kunnen behandeld worden. Het poeder hecht zich vast aan de poten van de mijten en immobiliseert ze. De mijten kunnen de vogels niet meer bereiken en sterven af. Toepassing For-Mite ® Tegen bloedluis (Rode vogelmijt) op pluimvee, canaries, duiven, parkieten etc Te gebruiken in kleine vogelkooien en kippenhokken, niet op het dier zelf Te gebruiken met een Birchmeier Super Star 1.25 L handsproeier Bij een normale aantasting volstaat de inhoud van de navulfles voor de behandeling van 17 m² Goed schudden voor gebruik Lees voor gebruik aandachtig de bijsluiter  
€ 33,95

Hoe herken je bloedluis bij kippen?


Bloedluizen zijn amper zichtbaar met het blote oog. Hoe weet je dan zeker dat kippen last hebben van bloedluizen?

Doe de ‘bloedluis test’. Hiervoor heb je een klein plastic buisje nodig en een stukje karton. Rol het stuk karton op en schuif het in het plastic buisje.
Monteer overdag het buisje onderaan een stok in het kippenhok. De mijten zoeken overdag een schuilplaats, daarom zullen ze in het buisje kruipen.

Verwijder het buisje de volgende dag. Haal het karton uit het plastic buisje. Neem een bakje of potje waarin je het karton kan leegschudden.
Nu weet je of er mijten aanwezig zijn en in welke mate.


Wat is het beste middel tegen bloedluis?


Probeer er voor te zorgen dat het probleem tijdig aangepakt wordt. Want bloedluizen bestrijden is geen gemakkelijke karwei.
Enkel en alleen door een consequente en juiste aanpak kan je bloedluizen te baas.

Op onze webshop kun je verschillende producten tegen bloedluizen vinden:


Poeder tegen bloedluizen


Natuurlijk poeder op basis van diatomeeënaarde. Dat zijn scherpe stukjes die de beschermende waslaag van de mijt verwonden, waardoor de bloedluis uitdroogt en sterft.
Het product is 100% natuurlijk. Werkt als bestrijding, maar ook preventief.

Toepassing:

Het product mag enkel gebruikt worden in kooien die van buitenaf behandeld kunnen worden. Enkel te gebruiken in de hokken, niet op het dier zelf!


Biologische bestrijding met roofmijten

Roofmijten zijn de natuurlijke vijanden van bloedluizen. Roofmijten leven van nature in de bovenste laag van de bodem en in potgrond, daar is het donker en vochtig.
Overdag schuilen ze, ’s nachts jagen ze net zoals de bloedluis.


Werking

Roofmijten gaan op zoek naar bloedluizen en eten ze op. Hierdoor worden de bloedluizen bestreden. De beestjes zijn volledig veilig voor de kippen.


Let op !

Indien u het kippenhok al behandeld heeft met chemische middelen zullen de roofmijten minder goed werken.
Deze middelen zijn schadelijk voor de roofmijt, aangezien dit ook levende organismen zijn.


Bestrijdingspakket voor bloedluizen


Voor een uiterst doeltreffende en praktische bestrijding van bloedluizen bij kippen kun je bij ons ook pakketten kopen. Zo hebben we het For-Mite pakket: poeder + poederverstuiver. Daarnaast kun je bij ons ook het Mite-Stop pakket kopen waarin concentraat en een drukspuit zit.

PS is het poeder of concentraat uit je pakket op? Dan kun je bij ons ook nog navullingen kopen!


Spray


Een spray is ideaal voor het bestrijden van bloedluizen in kleine vogelkooien of kippenhokken. De spray bestaat uit een fijn wit poeder dat zich vasthecht aan de poten van de mijten waardoor ze immobiliseren. Zo kunnen de mijten de kippen niet meer bereiken en sterven ze.

De spuitbus mag op alle oppervlakken van het hok toegepast worden. Belangrijk om spleten en holten te behandelen waar de mijten zich schuilhouden.
Schud de bus voor gebruik en houd tijdens het spuiten op 30 cm afstand van de oppervlaktes. Het product heeft een nawerking tot 7 weken.
Bloedluis bestrijden bij kippen met Diatomix 2kg
Insecticidepoeder Diatomix: Bloedluis bestrijden bij kippen Diatomix is een poeder met insecticidewerking op basis van diatomeeënaarde. Het poeder heeft een snel uitdrogend vermogen en elimineert zo insecten zoals mijten, bloedluis, kattenvlooien en kruipende insecten zoals mieren, kakkerlakken en pissebedden. De werkzame stof siliciumdioxide verwijdert het vet uit de opperhuid. Op deze manier drogen de insecten uit. Diatomix kan gebruikt worden in pluimveebedrijven en andere veeteeltgebouwen. Ook in de huiselijke omgeving en de verwerkende industrie zoals bakkerijen of maalderijen kan je dit poeder gebruiken.  Bloedluis bestrijden bij kippen in kippenhok of bij vogels in kooien Breng 30-50 g/m² aan in de zones die geregeld door de insecten bezocht worden: randen van ramen, onder deuren, achter wandkasten, in barsten, onder gootstenen, badkuipen, plinten en de hele omgeving van huisdieren (stro, mand, kooi,...). Breng het product aan als barrière van 0,2 cm hoog en 0,5-2 cm breed. Zijn alle insecten dood? Dan kan je het poeder gerust laten liggen en het preventief laten werken. Samenstelling: Diatomeeënaarde (Siliciumdioxide 99,9% en Geraniol 0,1%) Erkenningsnummer: BE-REG-01683 Dosis: 30-50g/m² Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.  
€ 34,45
Gratis Verzending
Gratis Verzending
Bloedluis bij kippen bestrijding 10m²
Hoe herkent u bloedluis bij gevogelte? Bloedluis is, in tegenstelling tot wat zijn naam suggereert, geen luis maar een mijt. Bloedluis staat ook wel bekend als rode vogelmijt, kippenmijt of rode mijt. Bloedluis is een parasiet van vogels. Het beestje is minder 1 millimeter groot en rood van kleur wanneer hij zich heeft volgezogen met bloed. Overdag houdt de bloedluis zich schuil in het kippenhok of in de volière; in kieren en spleten, onder zitstokken, onder legnesten of voerbakken en in het strooisel. ’s Nachts komt de bloedluis uit zijn schuilplaats en voedt zich met het bloed van slapende kippen. Dit veroorzaakt stress, verenpikken, verminderde eetlust, roodheid en irritatie van de huid, bloedarmoede en verminderde eiproductie. Een bloedluis leeft 1-2 maanden en kan in die periode wel 2.500 eitjes leggen. In de winterperiode houden de roofmijten zich verscholen omwille van de koude, vandaar dat de kippen er dan ook geen last van hebben. In verwarmde volières komen bloedluizen het hele jaar door een plaag vormen. Net als vogels kunnen reptielen ook last krijgen van bloedluizen bv. slangen, baardagamen, varanen, leguanen en hagedissen. Een bloedmijt kan gemakkelijk een half jaar overleven in een terrarium.  Wat zijn roofmijten? De roofmijt is een lichtbruine mijt van ongeveer 1 mm groot. Van nature leeft hij in de bovenste centimeters van de bodem. De roofmijt gaat actief op zoek naar de bloedluis in diens schuilplaatsen. Dit zijn vaak de plekken waar ook de vogels zich graag nestelen. Hoe werken roofmijten? Een roofmijt leeft gemiddeld 6 weken en eet in deze periode enkele honderden bloedluizen (ongeveer 5 per dag). Het resultaat van de toepassing wordt na ongeveer twee weken zichtbaar. Om bloedluis goed te bestrijden moet je niet alleen de roofmijt goed inzetten, maar ook het hok goed schoonhouden, naden en kieren af kitten en zorgen voor een goede hygiëne. Het kan zijn dat er in de eerste weken na het toepassen van de roofmijt meer bloedluizen worden waargenomen. Dit is een goed teken; de bloedluizen worden nu door de roofmijten uit hun schuilplaatsen verjaagd.  Roofmijten kunnen gerust 4 weken zonder voedsel. Indien de aantasting al grote proporties heeft aangenomen, zal je veel meer roofmijten moeten uitzetten en dit meermaals herhalen. Zeker in de zomermaanden, als de bloedmijten zeer snel grote volumes aannemen, zijn meerdere behandelingen nodig . Roofmijten veroorzaken geen last bij de kippen, vogels of reptielen. Ook wij hebben er geen last van. Waar in te zetten? In het kippenhok, de duiventil, in de volière of in een terrarium. Onze roofmijt is verpakt per 5.000 stuks voor 5 m² of 10.000 stuks voor 10 m2 (grondoppervlak + oppervlak zijwanden). De roofmijten worden geleverd in een zakje met strooisel. In dit strooisel zitten de eitjes, nimfen en volwassen exemplaren van de roofmijt. Opgelet met chemische middelen? Uit ervaring weten we dat vooraleer roofmijten uitgezet worden er vaak reeds allerlei chemische middelen gebruikt werden. Hou rekening met de nawerking van deze middelen. Veel van deze middelen zijn erg schadelijk voor
€ 39,95
Bloedluizen kippen bestrijden en voorkomen met MiteStop + drukspuit
MiteStop tegen bloedluizen & mijten in kooien, duiventil en kippenhek MiteStop is een zeer doeltreffend bestrijdingsmiddel tegen ectoparasieten bij vogels zoals bloedluizen, vogelmijten en piepschuimkevers (kleine meelworm). Het product is een pesticidevrij, wateroplosbaar concentraat met een fysische werking. MiteStop vormt namelijk een driedimensionaal net rondom de ectoparasiet en zelfs rond de eventueel aanwezige eitjes. Daarom heeft het bestrijdingsmiddel ook een interessante nevenwerking tegen vlooien en helpt het ook om plagen te voorkomen.  De voordelen van Mitestop Eieren en vogels moeten niet uit het hok verwijderd worden Dringt niet in de eieren Zonder insecticide Geen risico op resistentie Veilig voor dieren en omgeving Gezondere vogels met een betere eiprouctie Bovendien verbetert MiteStop de eiproductie en de algemene gezondheid van de vogels door het risico op ziektes en stress die veroorzaakt wordt door de parasieten, te verminderen. Daarnaast bevat het product geen insecticide, is het kleur- en geurloos en kan het toegepast worden in de aanwezigheid van vogels en eieren. MiteStop is een zeer efficiënt middel dat meteen werkt!  Hoe pas je MiteStop toe? Renig het kippen- of vogelverblijf Best toepassen bij valavond (als vogels rustig zijn en de meeste parasieten actief zijn) 10 ml product per 1l water voor 10 m² Toepassen met drukspuit op alle oppervlakken, spleten en holtes 3 x behandelen met tussenperiode van 5-7 dagen Niet rechtstreeks op vogels spuiten Dosis: 10 ml product / 1 L water voor 10 m² te behandelen.  Aantal toepassingen: voor een noodzakelijke interventie bij een (rode vogelmijten)plaag zijn ten minste drie opeenvolgende behandelingen nodig, telkens met 5 tot 7 dagen ertussen. Bij een aanhoudende plaag de behandeling elke 30 dagen herhalen Specificaties drukspuit: Kwalitatieve A-Type 1.5 Pro Viton Epoca handdrukspuit met speciale dichtingen die compatibel zijn met MiteStop. De spuit is voorzien van een vlakstraaldop voor economisch en evenredig gebruik van de oplossing en is ook geschikt voor naad- en kierbehandelingen. Bovendien zorgt de 360° functie dat de spuit in elke positie werkt en dus ook ondersteboven. Daarnaast is de spuit ook voorzien van een overdruk en ontluchtingssysteem aan de zijkant van de kop.
€ 48,50