• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Hoe krijg je meer nuttige insecten in je tuin?
Leg jij binnenkort jouw tuin opnieuw aan? Of heb je een stukje waar je graag prachtige bloemen wilt? Dan kun je met een bloemenmengsel voor nuttige insecten zowel jezelf als de natuur een groot plezier doen! Je verhoogt er namelijk de biodiversiteit mee en zorgt voor een kleurrijke tuin. Ontdek hieronder wat de voordelen zijn van deze mengsels en welke mengsels je kan kopen.

Wat is biodiversiteit in de tuin?


Biodiversiteit gaat over de diversiteit van het leven. In de tuin gaat het dan meer specifiek om het leven van kruipende insecten, vogels, planten, zaden, , …
Hoe meer verschillende soorten ‘levende’ wezens aanwezig zijn, hoe meer biodiversiteit je hebt. Het grote voordeel van biodiversiteit is dat je tuin weerbaarder wordt en een hogere veerkracht bekomt. Bovendien heb je minder last van plagen en na een strenge winter zal je tuin sneller tot leven komen.

Wil je graag de biodiversiteit een handje helpen? Dan kun je bloemenmengsels voor nuttige insecten zaaien.
Zo komen er zowel prachtige bloemen als nuttige insecten en dus meer leven in je tuin!
DCM Bloemenmengsel Trekt lieveheersbeestjes aan 520g
DCM Bloemenmengsel: Trekt lieveheersbeestjes aan Dit bloemenmengsel van DCM is een mengsel van meer dan 20 verschillende eenjarige en meerjarige bloemensoorten, zoals: korenbloem, lupine, meisjesogen, cosmos, margriet, komkommerkruid, klaproos, facelia, ridderspoor,... met de organische bodemverbeteraar DCM Vivisol. Lieveheersbeestjes lokken in je tuin ? De bloemzaden in dit kant-en-klare mengsel zijn speciaal geselecteerd om lieveheersbeestjes aan te trekken in uw tuin tegen bladluizen. Het bodemverbeterend middel stimuleert  op zijn beurt de biodiversiteit in de grond, wat zorgt voor gezondere planten. Met DCM Bloemenmengsel Lieveheersbeestjes geniet je de hele zomer lang van een weelderige bloemenpracht en draag je bij tot meer biodiversiteit boven en onder de grond! Hoe dit  bloemenmengsel zaaien? Voorbereiding Verwijder onkruiden, afgestorven plantenresten, stenen,... Spit de bodem één spade diep om (+- 30 cm) en laat de grond rusten, zodat hij kan zakken. Werk oneffenheden weg en egaliseer de bodem met een hark. Zaaien Schud de doos voor gebruik, zodat de verschillende bloemzaden en de bodemverbeteraar goed gemengd zijn. Reken +- 50 g gemend product per m². Voor een optimale verdeling strooi je de helft hiervan in de ene richting en de andere helft in de andere richting. Hark het bloemzaad ondiep in en rol of druk aan voor een goed contact tussen de zaden en de grond. Nabehandeling Begiet na het zaaien en op regelmatige basis tijdens droge periodes. Verwijder na de winter de afgestorven plantenresten, zodat de meerjarige bloemen zich verder kunnen ontwikkelen.
€ 11,95
DCM Bloemenmengsel Nuttige Insecten 520g
Nuttige insecten in de tuin lokken Dit bloemenmengsel is een mengsel van meer dan 20 verschillende eenjarige en meerjarige bloemensoorten en bevat de organische bodemverbeteraar DCM Vivisol. De bloemzaden in dit kant en klare mengsel is speciaal geselecteerd omnuttige insecten aan te trekken in uw tuin zoals bijen, vlinders, lieveheersbeestjes, etc. voor een betere oogst van fruit en vruchtgroenten. Het bodemverbeterend middel stimuleert op zijn beurt de biodiversiteit in de grond, wat zorgt voor gezondere planten. Met DCM Bloemenmengsel Nuttige insecten geniet je de hele zomer lang van een weelderige bloemenpracht en draag je bij tot meer biodiversiteitt boven en onder de grond. Hoe deze bloemzaden zaaien? Voorbereiding Verwijder onkruiden, afgestorven plantenresten, stenen,... Spit de bodem één spade diep om (+- 30 cm) en laat de grond rusten, zodat hij kan zakken. Werk oneffenheden weg en egaliseer de bodem met een hark. Zaaien Schud de doos voor gebruik, zodat de verschillende bloemzaden en de bodemverbeteraar goed gemengd zijn. Reken +- 50 g gemend product per m². Voor een optimale verdeling strooi je de helft hiervan in de ene richting en de andere helft in de andere richting. Hark het bloemzaad ondiep in en rol of druk aan voor een goed contact tussen de zaden en de grond. Nabehandeling Begiet na het zaaien en op regelmatige basis tijdens droge periodes. Verwijder na de winter de afgestorven plantenresten, zodat de meerjarige bloemen zich verder kunnen ontwikkelen.
€ 11,35
DCM Bloemenmengsel Vlinders aantrekken in tuin 520g
DCM Bloemenmengsel Vlinders aantrekken 520g DCM Bloemenmengsel Vlinders is een mengsel van meer dan 30 verschillende eenjarige en meerjarige bloemsoorten, zoals: schildzaad, dille, nachtschone, korenbloem, bergkorenbloem, kaasjeskruid, kattenkruid,... Bij dit bloemenmengsel is ook bodemverbeteraar aan toegevoegd voor een goede groei van de bloemen! De bloemenzaden in dit kant-en-klare mengsel zijn speciaal geselecteerd om vlinders aan te trekken in je tuin om hetbehoud van zeldzame soorten te stimuleren. Met DCM Bloemenmengsel Vlinders geniet je de hele zomer lang van een weelderige bloemenpracht en draag je bij tot meer biodiversiteit boven en onder de grond! Vlinders lokken in je tuin met planten en bloemen!
€ 11,35

Bloemenmengsels voor nuttige insecten

Wat zijn de voordelen van bloemenmengsels?


Bloemenmengsels voor nuttige insecten zijn in de eerste plaats onmisbaar in je tuin omdat de nuttige insecten voor een betere oogst van fruit en vruchtgroenten zorgt. Ze bestrijden namelijk plaaginsecten. Dankzij het bloemenmengsel kun je jouw planten dus op een natuurlijke manier beschermen. Daarnaast geniet je van een prachtige bloemenweide en zorg je voor meer biodiversiteit in je tuin. Bovendien bevatten sommige bloemenmengsels ook een bodem verbeterend middel waardoor je ook de bodem een boost geeft.


Voor welk bloemenmengsel kies ik?


Op onze webshop kun je kiezen tussen verschillende bloemenmengsels. Heb je wat fruit en groenten in je tuin? Dan is het “Bestuivers” mengsel ideaal voor jou. Of ben je eerder fan van vlinders en wil je ook graag speciale soorten naar je tuin lokken? Dan is het mengsel “Vlinders” geschikt om te zaaien in je tuin. Heb je niet echt een voorkeur maar wil je toch graag prachtige bloemen? Dan kun je kiezen voor het mengsel “Nuttige insecten”.

Bovendien bevatten de bloemenmengsels van DCM ook een organische bodemverbeteraar. Met het bloemenmengsel stimuleer je dus ook de grond in je tuin.
Zo voorkom je bodemmoeheid en zorg je voor gezonde wortels en planten.


Bloemenmengsels voor Bestuivers


Met dit bloemenmengsel trek je bijen en hommels aan. Het mengsel bevat zaden van bloemen die veel nectar en stuifmeel bevatten.
Dit is het ideale mengsel voor een optimale oogst van je groenten en fruit.


Bloemenmengsel voor Vlinders


Het bloemenmengsel voor vlinders bevat zaden van bloemen met felle kleuren die veel nectar bevatten. Met deze zaden lok je heel wat (zeldzame) vlinder naar je tuin.


Bloemenmengsel voor nuttige insecten


Met het Nuttige Insecten bloemenmengsel lok je nuttige insecten die je planten op een natuurlijke manier beschermen tegen verschillende schadelijke insecten.


Bloemenmengsel voor lieveheersbeestjes


Dankzij dit mengsel trek je lieveheersbeestjes aan die op hun beurt bladluizen opeten.


Hoe zaai ik de bloemenmengsels?


  1. Verwijder stenen, onkruid en afgestorven plantenresten
  2. Spit de bodem om en laat de grond even rusten
  3. Egaliseer de bodem met een hark
  4. Meng de verschillende bloemenzaden en de bodemverbeteraar
  5. Strooi de helft van de dosis uit in de lengte
  6. Strooi de helft van de dosis uit in de breedte
  7. Hark het zaad ondiep in
  8. Begiet na het zaaien regelmatig tijdens droge periodes
DCM BIO Bloemenmengsel voor het lokken van bijen en hommels 260g
DCM Bio bloemenzaad voor het lokken van bijen naar je tuin 5m² Dit bloemenmengsel van DCM is ideaal wanneer je meer bijen of hommels wilt lokken naar je tuin. Door het aantrekken van bestuivers verhoog je de opbrengst van o.a. fruitbomen en kleinfruit. Dit bloemenzaad is verrijkt met bodemverbeteraar om een betere inworteling en bloei te verkrijgen. De bloemen zijn speciaal geselecteerd voor het aantrekken van bijen en worden 40cm tot 1,2m hoog. DCM Bloemenmengsel Bestuivers BIO bevat bloemenzaad + organisch bodemverbeterend middel waarin positieve bacteriën gemengd zijn. Je zaait dit bloemenzaad voor bijen best tussen maart en juni. Zo lok je een hele zomer lang bijen naar je tuin! Met deze verpakking kan je tot 5m² bloemenweide zaaien.
€ 6,89
DCM BIO Bloemenmengsel Vlinders lokken in tuin 260g
DCM Bloemenmengsel vlinders: Zaai een aantrekkelijke bloemenweide Met dit BIO bloemenmengsel van DCM kan je een prachtige bloemenweide zaaien boordevol bloemen voor het lokken van vlinders naar je tuin. Bevat 6 verschillende soorten bloemenzaad en een organisch bodemverbeterend middel waarin positieve bacteriën zijn gemengd. Zo optimaliseer je de bodem en zaai je een bloemenweide in één beweging! Door het zaaien van dit bloemenmengsel help je met het behoud van zeldzame vlinders en kan je langdurig genieten van een vrolijke bloemenweide! 
€ 6,89
DCM Bloemenmengsel Bijen in de tuin 520g
DCM Bloemenmengsel: Trekt bestuivers aan DCM Bloemenmengsel Bestuivers is een mengsel van meer dan 40 verschillende eenjarige en meerjarige bloemensoorten, zoals: kattenkruid, veldsalie, valeriaan, facelia, teunisbloem, knoopkruid, groot kaasjeskruid,... met de organische bodemverbeteraar DCM Vivisol. De bloemzaden in dit kant en klare mengsel is speciaal geselecteerd om bijen aan te trekken in uw tuin voor een betere oogst van fruit en vruchtgroenten. Het bodemverbeterend middel stimuleert op zijn beurt de biodiversiteit in de grond, wat zorgt voor gezondere planten. Met DCM Bloemenmengsel Bestuivers geniet je de hele zomer lang van een weelderige bloemenpracht en draag je bij tot meer biodiversiteitt boven en onder de grond. Hoe deze bloemzaden zaaien? Voorbereiding Verwijder onkruiden, afgestorven plantenresten, stenen,... Spit de bodem één spade diep om (+- 30 cm) en laat de grond rusten, zodat hij kan zakken. Werk oneffenheden weg en egaliseer de bodem met een hark. Zaaien Schud de doos voor gebruik, zodat de verschillende bloemzaden en de bodemverbeteraar goed gemengd zijn. Reken +- 50 g gemend product per m². Voor een optimale verdeling strooi je de helft hiervan in de ene richting en de andere helft in de andere richting. Hark het bloemzaad ondiep in en rol of druk aan voor een goed contact tussen de zaden en de grond. Nabehandeling Begiet na het zaaien en op regelmatige basis tijdens droge periodes. Verwijder na de winter de afgestorven plantenresten, zodat de meerjarige bloemen zich verder kunnen ontwikkelen.
€ 11,35