• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Hoe mieren bestrijden in gazon?
Tijdens de zomermaanden is er niets zo leuk als een mooie en gezellige tuin waar je tot laat in de avond in kan vertoeven. Maar wat als je nu plots te maken krijgt met een mierenplaag? Dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk bestrijden. In dit artikel leggen we jou graag uit welke bestrijdingsmiddelen er tegen mieren in de tuin bestaan.


Waar komen mieren vandaan?


Meestal kun je mieren vinden in je gazon omdat ze daarin graag hun nest maken. Daarnaast spot je ze ook vaak in boomstronken of oude takken. Bovendien heeft een tuin vaak veel zoets te bieden aan de mieren. Denk maar aan groenten of fruit uit je moestuin. Daarnaast hebben mieren vaak honger waardoor ze bijna continu op zoek gaan naar voedsel.
Wist je dat mieren een spoor achterlaten als ze op een bepaalde plek eten vinden? Zo lokken ze andere mieren en heb je al snel met een plaag te maken.

Toch zijn mieren zeer nuttige insecten om in je tuin te hebben. Ze zorgen er namelijk voor dat andere insecten wegblijven omdat de mieren al het lekkers opeten.
Uiteraard geldt dat enkel voor mieren in beperkte maten. Als je met een mierenplaag zit, dan is een bestrijding de beste oplossing!
BSI mieren ea kruipende insecten ecologisch bestrijden
BSI Diatosect: Poeder tegen kruipende insecten Diatosect is een natuurlijk poeder voor het biologisch bestrijden van kruipende insecten zoals mieren, pissebedden, zilvervisjes, enz. Dit poeder is afkomstig van skeletjes van ééncellige kiezelwieren. De insecten die over dit poeder heen lopen sterven door uitdroging doordat het poeder de wasachtige beschermlaag van de insecten gaat beschadigen. Je strooit dit poeder dus best uit langs looppaden, in de buurt van nesten of voor gaatjes in muren waaruit insecten komen. Samenstelling: 100% kieselguhr (diatomeeënaarde) Teolatingsnummer: 6818B Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.  "Natuurlijk poeder voor het bestrijden van kruipende insecten zoals mieren."

€ 10,95
Ecostyle MiroMax 2 in 1 Mierenpoeder 400g
Ecostyle MiroMax 2 in 1: Ecologisch Mierenpoeder 400g ECOstyle MiroMax 2 in 1 Mierenpoeder is een natuurvriendelijk product en kan als oplossing rechtstreeks in mierennesten worden gegoten, op die manier wordt het mierennest totaal uitgeroeid. Doordat dit product op basis van Pyrethrinen werkt is het niet schadelijk voor honden of katten. Werkzame stof: 0,174 g/L pyrethrinen Toelatingsnummer: 7707B Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Wat doet dit mierenpoeder van Ecostyle? ECOstyle MiroMax 2 in 1 MierenPoeder bestrijdt snel en doeltreffend mieren op paden en terrassen buitens huis en in het gazon. Het strooipoeder lost ook snel op in water en kan als oplossing gemakkelijk in mierennesten worden gegoten. Gebruiksaanwijzing MiroMax 2 in 1 Strooien: Op looppaden en belopen vlakken rond de mierennesten strooien (10 g/m²). Gieten: 20 g MiroMax (= 4 afgestreken koffielepels) in 0,5 L water oplossen en vervolgens in de gevormde mierennesten gieten (0,5 - 2,0 L per nest, afhankelijk van de grootte van het nest). Daarnaast ook de onmiddellijke omgeving van het nest binnen een straal van 10 à 15 cm en ook de mierenlooppaden begieten. Best 's morgens of 's avonds behandelen wanneer de meeste mieren zich in het nest bevinden. Te gebruiken bij het verschijnen van de eerste mieren. Indien nodig de behandeling herhalen. Ecostyle Mierenpoeder: Veilig voor huisdieren, dodelijk voor mieren op terras, paden of in gazon! - strooien of gieten

€ 15,49
Mierennesten bestrijden in de tuin, gazon en huis 2,5L
BSI Bio Kill tegen mieren en hun nesten Mieren bestrijden: Mierennesten in gazon, tuin of in huis BSI Bio Kill is een gebruiksklaar insecticide voor het bestrijden van mieren en mierennesten in huis en in de tuin. Je kan dit bestrijdingsmiddel gewoon in de mierennesten gieten of verspuiten op looppaden, in kieren, voegen of spleten. Doordat Bio kill een lange nawerking heeft tegen mieren kan je ze zo bestrijden en langdurig weghouden. Het werkt al binnen enkele minuten! Bio Kill zorgt na contact voor een snelle bestrijding. Wanneer er later mieren over het behandelde oppervlak lopen nemen ze het middel mee naar het nest waar het de andere mieren ook zal bestrijden. Zo is deze insecticide ook ideaal voor gebruik in huis! Toelatingsnummer: 193B Samenstelling: 2,2g /l permethrine Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Mieren bestrijden in huis en tuin met BSI Bio Kill

€ 39,95

Bestrijdingsmiddelen voor mieren

Mieren buitenshuis bestrijden kan op verschillende manieren. Zo kun je bij ons mierenpoeder, insecticiden, aaltjes, mierenspray en mierenlokdoosje kopen.
Het principe bij de middelen is wel hetzelfde: behandel het nest of het looppad naar het nest.


Mierenpoeder

Fastion Insect poeder 

Mieren nemen het middel mee naar hun kolonie waardoor het gehele mierennest uitsterft.
Gebruik 2 gram per nest en binnen enkele dagen is het ganse nest uitgeroeid.
Het poeder kan niet gebruikt worden in de maanden januari en februari. 

Ecostyle MiroMax 2 in 1

Dit mierenpoeder is uiterst geschikt voor het verwijderen van mieren op paden en terrassen buitenshuis.
Het poeder kan gestrooid (10 g/m²) of opgelost worden in water (20 g in 0,5 L water).
Voor een goed resultaat doe dit bij voorkeur in de ochtend of avond wanneer de meeste mieren in hun nest zitten. 

Naturen mieren poeder

Dit poeder bestrijdt mieren en hun nesten in en rond de woning. De actieve stof, Spinosad, is krachtig tegen het volwassen insect en tegen hun larven waardoor het zorgt voor een volledige verdelging van mierennesten. Je kan het poeder strooien, of oplossen in water om vervolgens rechtstreeks in de nesten te gieten.


Mieren op natuurlijke manier bestrijden met aaltjes

Wat zijn Aaltjes?

Aaltjes zijn kleine parasitaire wormpjes die zich voeden met allerlei larven in de bodem. Verder zijn aaltjes onschadelijk voor planten en bodem.
Mieren leven niet graag in de buurt van aaltjes en verplaatsen zich daarom met de hele kolonie. 
 

Hoe werken aaltjes?

Start met een vochtige grond. Meng de volledige verpakking aaltjes met de aangegeven hoeveelheid water, roer goed en verdeel de aaltjes-oplossing met een gieter of plantensproeier over de oppervlakte. Het is belangrijk om de volledige verpakking in één te gebruiken omdat de aaltjes niet gelijk verdeeld zijn in de verpakking. Roer het mengsel regelmatig tijdens het aanbrengen om bezinksel te voorkomen. Houdt de bodem na toepassing minimaal twee weken vochtig, maar niet drijfnat.
De bovenste grondlaag mag opdrogen aangezien de aaltjes dieper in de ondergrond te werk gaan.

Toepassingsperiode?

Van mei t.e.m. september. De reden hiervoor is dat aaltjes kunnen ingezet worden vanaf een minimale bodemtemperatuur van 10°C, 15°C is optimaal. 
Pas de aaltjes toe in de avond of bij bewolkt weer, fel zonlicht wordt sterk afgeraden.


Mieren bestrijden met lokdoosjes

BSI Mierenlokdoosje 3+1

3+1 mierlokdoosjes met snelle werking. Elk lokdoosje bevat 10 gram gelvormig, geconcentreerd en aantrekkelijk lokaas.
De mieren nemen de stof mee naar de kolonie waardoor je zo het hele mierennest kan bestrijden. Je kan deze lokdoosjes gebruiken in en om de woning.

Compo Mirazyl Box Mierenlokdoosje 3+1

Deze mierenlokdoosjes maken gebruik van een natuurlijk lokmiddel voor een snelle en betrouwbare bestrijding van mieren en mierennesten. Discreet en handig lokdoosje dat zowel in huis als op terrassen kan geplaatst worden. Deze lokdoos trekt de mieren aan met honing, een uitstekende en natuurlijke lokstof. De werkzame stof Spinosad, gewonnen uit een natuurlijke bodembacterie, wordt door de mieren meegenomen naar het nest waardoor het volledig wordt vernietigd.

Ecostyle Mierenlokdoos 2 stuks

De Ecostyle mierenlokdoos bevat de gebruiksklare vloeistof Spinosad. Deze bestaat uit een mengsel van stoffen die het product van een gistingsproces van de bodembacterie "Saccharopolypsora spinosa". De lokdozen zijn bestemd voor gebruik binnenshuis en buitenshuis tegen mieren in woonhuizen en aangrenzende gebieden zoals balkons en terrassen. Doordat de mieren de actieve stof meenemen naar het mierennest wordt het complete nest uitgeroeid.

Mierenbuffet 2 dozen + lokstof

Navulbare mierenlokdoos met de natuurlijke werkzame stof Spinosad voor de bestrijding van mieren rond de woning.
De meegeleverde bevestingspinnen maken het bevestigen van de lokdoosjes op oneffen oppervlakken mogelijk. 
 
Edialux Topscore Plus mierenspray 1L
Edialux Topscore Plus: Mieren bestrijden in en rond huis Gebruiksklare spray tegen mieren, pissebedden, kakkerlakken, vlooien, etc. Geschikt voor gebruik in en rond gebouwen. Heeft een lange nawerking! Kan eveneens worden toegepast op gladde oppervlakken, meubels, meubelstoffen en tapijten. Samenstelling: 0,05% cypermethrine Erkenningsnummer: 5409B Dosis: 40 ml / m² Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Mierenspray voor het bestrijden van mieren in en rond gebouwen

€ 16,45
BSI Mierenlokdoosjes 3 + 1
BSI Mierenlokdoos  3+1 mierlokdoosjes met snelle werking. Elk lokdoosje bevat 10 gram gelvormig, geconcentreerd en aantrekkelijk lokaas. De mieren nemen de stof mee naar de kolonie waardoor je zo het hele mierennest kan bestrijden. Je kan deze lokdoosjes gebruiken in en om de woning. Actieve stof mierenlokdoos: 0,099% acétamiprid Toelatingsnummer: 5814B Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. "Last van mieren? Met de mierenlokdozen van BSI kan je deze snel in en om het huis bestrijden!"

€ 10,95
Permas D tegen mieren & wespen 150g
Edialux Permas D: Mierenpoeder Permas D is een mierenpoeder met lange nawerking ter bestrijding van kruipende insecten zoals mieren, zilvervisjes, enz. in woon-, werk- en verblijfsplaatsen. Dit mierenpoeder heeft een lange nawerking. Opgelet: Mierenpoeder niet oplossen in water maar verstuiven uit de fles. Gebruiksadvies: Duwen op de fles om het poeder te verstuiven Samenstelling: 0,75% permethrin 25/75 cis - trans Dosis: In dunne laagjes verstuiven Toepassingsperiode: Maart tot oktober Erkenningsnummer: 2683 / B Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

€ 9,49