• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Roundup: de onkruidverdelger voor particulieren
Heb jij last van onkruid op je pad, terras of in je (moest)tuin? Dan is een efficiënte bestrijding noodzakelijk. Daarom lanceerde Roundup een uitgebreid gamma aan onkruidbestrijders. Welke bestrijder past het best bij jouw noden? Lees hieronder verder en ontdek alles over het gamma van Roundup!

Verschillende soorten Roundup

1. Roundup op basis van pelargonzuur

Roundup Rapid concentraat werkt op basis van pelargonzuur. Dit is een organisch vetzuur afkomstig van bijvoorbeeld geraniums. Het pelargonzuur dringt via het blad van het onkruid binnen, op die manier komt het in de sapstroom terecht. Het onkruid droogt uit als gevolg van vocht dat wegstroomt uit de cellen van de plant.
Doordat pelargonzuur een contactherbicide is, doodt het bij aanraking alle groene plantdelen van het onkruid. 

Zichtbaar resultaat na 3 uur! 

Roundup Rapid is een concentraat en moet voor toepassing moet met water verdund worden. Sproei de onkruidbestrijding enkel op de plant zelf want in de bodem heeft het geen werking. Roundup Rapid bestaat in verschillende verpakkingen voor onverharde paden of een totale bestrijding van onkruid en mos (120 m², 240 m², 400m²).
Je hebt al een zichtbaar resultaat na 3 uur.


Concentraat onkruidbestrijders:

Onkruidverdelger Roundup Rapid concentraat 240m²
Roundup Rapid: Onkruid- en mosbestrijder 540ml RoundUp Rapid is een sterke onkruidbestrijder en mosbestrijder in concentraat waarmee je een totale oppervlakte van 240m² kan behandelen. Dankzij de uiterst geconcentreerde formule werkt dit herbicide snel en krachtig tegen alle onkruiden en grassen. Zo kan je hiermee o.a. klavers, wild gras, netels, distels en paardenbloemen bestrijden op verharde oppervlakten. De actieve stof van Roundup Rapid vlekt niet waardoor je het kan gebruiken op oprit, pad, terras (tegels, klinkers) en andere verharding. Wanneer Roundup toepassen? Op een rustige, droge dag Temperatuur tussen 12°C en 25°C Niet toepassen als er veel wind staat Niet toepassen als het regent Niet toepassen als het erg koud is Niet toepassen als het erg warm is Zorg dat je Roundup toepast op de bladeren. Het is belangrijk dat je het hele blad besproeit, maar zorg dat de vloeistof niet van het blad af loopt. De beste tijd om Roundup toe te passen is als de bladeren groen zijn en nog groeien, meestal in de lente en zomer.: Toelatingsnummer: 10787 G/B Samenstelling: 500g / L pelargonzuur Te volgen dosering: 45ml / L water voor 20m² Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
€ 41,95
Roundup Rapid Onkruidverdelger tegen hardnekking onkruid 440m²
Roundup kopen in België of Nederland Door wijzigingen in de wet zijn heel wat producten uit de rekken gehaald. Gelukkig kan je weer rekenen op Roundup om hardnekkige onkruiden te bestrijden in je tuin of op je terras! Roundup Rapid is een zeer krachtige onkruidbestrijder (concentraat) voor de bestrijding van moeilijkere onkruiden (boterbloem, kweekgras, …) en voor grotere oppervlaktes. Je kan deze Roundup onkruidverdelger inzetten voor het verdelgen van onkruid en gras op verharding zoals paden, terras (klinkers, tegels,...), oprit, enz. Ook op braakliggend terrein of tussen planten kan je dit middel gebruiken indien je ervoor zorgt dat te behouden planten niet geraakt worden. Wanneer Roundup toepassen? Op een rustige, droge dag Temperatuur tussen 12°C en 25°C Niet toepassen als er veel wind staat Niet toepassen als het regent Niet toepassen als het erg koud is Niet toepassen als het erg warm is Zorg dat je Roundup toepast op de bladeren. Het is belangrijk dat je het hele blad besproeit, maar zorg dat de vloeistof niet van het blad af loopt. De beste tijd om Roundup toe te passen is als de bladeren groen zijn en nog groeien, meestal in de lente en zomer.: Hoe Roundup Rapid gebruiken Voor het bestrijden van onkruid en grassen gebruik je 45ml roundup concentraat per liter water. Dit om een oppervlakte tot 20m² te behandelen. Steeds de fles goed schudden alvorens de onkruidbestrijder te mengen met water. Samenstelling: 500 g/L pelargonzuur Erkenningsnummer: L02222-118 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Hardnekkig onkruid bestrijden doe je best met Roundup Rapid, totale onkruidverdelger
€ 59,95
Roundup Rapid om hardnekkige onkruiden te verdelgen 240 m²
Roundup Rapid: onkruidverdelger Roundup® Rapid is een geconcentreerde, niet-selectieve bestrijder van moeilijk te verwijderen onkruiden zoals netels, distels, bramen, bereklauw, winde, enz. maar ook grassen en mossen… Onkruiden en mos worden snel vernietigd zodat je binnen 3u na gebruik van Roundup Rapid zichtbaar resultaat hebt. Deze onkruidverdelger is toepasbaar op paden, terras, tegels, tussen planten en op braakliggend terrein. Wanneer Roundup toepassen? Op een rustige, droge dag Temperatuur tussen 12°C en 25°C Niet toepassen als er veel wind staat Niet toepassen als het regent Niet toepassen als het erg koud is Niet toepassen als het erg warm is Zorg dat je Roundup toepast op de bladeren. Het is belangrijk dat je het hele blad besproeit, maar zorg dat de vloeistof niet van het blad af loopt. De beste tijd om Roundup toe te passen is als de bladeren groen zijn en nog groeien, meestal in de lente en zomer.: Bestrijdt onkruid op korte tijd! Dosis (hoogst geconcentreerde onkruidbestrijder) Onkruid 45 ml/1 L water /20 m²  Mos 35 ml/1 L water /20 m² Samenstelling: Pelargonzuur 500g/L Erkenningsnummer: 10787 G/B Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. 
€ 39,95

2. Roundup op basis van azijnzuur

Azijnzuur is een super onkruidverdelger voor tussen tegels, op het tuinpad, tegen mos … Na enkele uren is er al resultaat te zien.


Zichtbaar resultaat na 1 uur!

  1. Deze onkruid bestrijder op basis van azijnzuur is beschikbaar in 2 verpakkingen: Eerst en vooral is er de kant en klare Roundup Pump n Go. Hierbij is een handige sproeilans voorzien aan de verpakking. Er bestaat een versie voor totale onkruidverdelging (2,5L en 5L) en een versie voor paden en terrassen (2,5L en 5L). Zichtbaar resultaat binnen 1 uur. 

  2. Heb je zelf een sproeier staan of ben je op zoek naar navulling voor de Roundup Pump n Go? Dan kan je de kant en klare Roundup contact navulfles gebruiken.
    Ook hier zijn er verpakkingen van 2,5L en 5L en heb je snel resultaat.


Wanneer pas je Roundup best toe?

Roundup pas je best toe op een rustig en droge dag met niet te veel wind. De ideale temperaturen zijn tussen de 12 °C en 25 °C.

Let voor de toepassing op volgende zaken: 

  • Niet te veel wind want de wegwaaiende nevel kan andere planten beschadigen 
  • Niet toepassen bij regen weer 
  • Regent het binnen de 6 uur? Dan is de kans groot dat je de behandeling moet herhalen 
  • Besproei het blad, maar de vloeistof mag er niet aflopen 
  • Pas toe op groene bladeren in lente of zomer voor de best mogelijke werking


Opgelet met veelvuldig gebruik van Roundup

Het pelargonzuur of azijnzuur waaruit Roundup is opgebouwd, heeft ook enkele minpuntjes. Het tast de zuurtegraad van de bodem aan en kan organismen in het water doden. Daarom houd je best minstens tien meter afstand van oppervlaktewater. Dat vertaalt zich ook naar tien meter afstand van het afvoerputje, het rioolputje of van een beek.
Ook wordt er aangeraden om 1 meter van de verharde grond weg te blijven.


Nieuw in het assortiment: Roundup Groene aanslagreiniger

Wil je snel aanslag of algen verwijderen? Reken dan op Roundup Groene Aanslagreinig. Met deze reiniger heb je 24u na de eerste toepassing al zichtbaar resultaat!
Met Roundup Groene Aanslagreiniger kun je efficiënt groene aanslag op terrassen, tuinmeubelen, vloeren, daken en muren verwijderen.
Deze 
Groene Aanslagreiniger wordt aangeboden in een geconcentreerde vorm op basis van pelargonzuur.
Groene aanslagreiniger Roundup 222m²
Roundup Enclean Groene Aanslagreiniger kopen online Wil je snel aanslag of algen verwijderen? Reken dan op Roundup Groene Aanslagreinig. Met deze reiniger heb je 24u na de eerste toepassing al zichtbaar resultaat! Met deze Roundup Groene Aanslagreiniger kun je efficiënt groene aanslag op terrassen, tuinmeubelen, vloeren, daken en muren verwijderen.  Deze reiniger wordt aangeboden in een geconcentreerde vorm op basis van pelargonzuur.  Hoe gebruik je de aanslagreiniger? Behandel bij zonnig weer (bij voorkeur tussen februari en mei) Concentraat voor gebruik verdunnen: dosis 36 ml/l water voor 20 m² Sproei op een afstand van 20 - 30 cm gelijkmatig over de volledig te behandelen oppervlakte en laat de groene aanslag goed weken Eerste effect zichtbaar na 24u De bus is voorzien van een veilige dop en verpakking met druppelvanger om morsen te voorkomen en als kinderbeveiliging. Samenstelling: 51,92% pelargonzuur Toelatingsnummer: BE2020-0008 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.  
€ 24,89
Roundup Pump n Go onkruidbestrijder met sproeier 2,5L
RoundUp Pump n Go: Onkruidverdelger 2,5L Gebruiksklare onkruidbestrijder in een handige druksproeier. Alles wat je nodig hebt voor het bestrijden  van onkruid en gras op paden, terras of oprit. RoundUp Pump n Go geeft al binnen 1 uur resultaat!. Vlekt niet op tegels! Wanneer Roundup toepassen? Op een rustige, droge dag Temperatuur tussen 12°C en 25°C Niet toepassen als er veel wind staat Niet toepassen als het regent Niet toepassen als het erg koud is Niet toepassen als het erg warm is Zorg dat je Roundup toepast op de bladeren. Het is belangrijk dat je het hele blad besproeit, maar zorg dat de vloeistof niet van het blad af loopt. De beste tijd om Roundup toe te passen is als de bladeren groen zijn en nog groeien, meestal in de lente en zomer.: Toelatingsnummer: 10767 G/B Samenstelling Roundup contact: 60 g/L azijnzuur  Navulling: Contact 2,5L Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Geen onkruid of gras meer op je oprit dankzij Roundup Contact Pump n Go! Doeltreffend tegen onkruid en gras! 
€ 35,45
Roundup Pump 'n Go Totale onkruidbestrijder 5l
Roundup Contact onkruidbestrijder: Onkruidbestrijding in siertuin Roundup Contact Pump 'n Go is een kant en klare totale onkruidbestrijders voor het onkruidvrij maken  van alle niet verharde, permanent onbeteelde terreinen en verharde terreinen zoals paden, tegels, enz. Deze onkruidverdelger maakt gebruik van geconcentreerd azijnzuur en bestrijdt het onkruid op zeer korte tijd. Er is namelijk al zichtbaar resultaat binnen 1 uur!  Deze gebruiksklare onkruidbestrijder is ook toepasbaar onder sierstruiken en bomen. Wel opletten dat het de struik of boom zelf niet raakt. Roundup Contact is ook geschikt voor het bestrijden van mos en grassen! Wanneer Roundup toepassen? Op een rustige, droge dag Temperatuur tussen 12°C en 25°C Niet toepassen als er veel wind staat Niet toepassen als het regent Niet toepassen als het erg koud is Niet toepassen als het erg warm is Zorg dat je Roundup toepast op de bladeren. Het is belangrijk dat je het hele blad besproeit, maar zorg dat de vloeistof niet van het blad af loopt. De beste tijd om Roundup toe te passen is als de bladeren groen zijn en nog groeien, meestal in de lente en zomer.: Actieve stof: 60g/l azijnzuur Toelatingsnummer: 10767G/B Navulling: Roundup Contact gebruiksklaar 5L Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Krachtige kant en klare onkruidbestrijder
€ 55,95