• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Roze korrel meststof: opkikker voor je planten!
Ben je op zoek naar een universele meststof voor de ganse tuin? Met een snelle en krachtige werking? Dan is de Compo Roze korrel meststof de ideale meststof voor jouw planten. In deze blog leggen wij jou graag uit wat de voordelen zijn en hoe je deze meststof optimaal kan toepassen!


Wat zijn de voordelen van Roze korrel?



Eerst en vooral heeft 
Roze korrel een evenwichtige samenstelling.
Dankzij de specifieke samenstelling krijgen alle gewassen de nodige voedingsstoffen en genieten ze van een optimale bloei en groei.

Daarnaast heeft de meststof een snelle en onmiddellijke werking. Zo krijgt de plant een echte opkikker/groeistoot. 

Bovendien is Compo Roze korrel een universele meststof waardoor je al jouw kamerplanten, perkplanten, sierstruiken, coniferen, hagen, fruitbomen en groenten kan bemesten. 

Als laatste is de meststof volledig oplosbaar in water. En dat is mooi meegenomen voor een optimale bemesting! Je kan er voor kiezen om de korrels op te lossen in water en je planten te begieten of je kan de korrels strooien aan de voet van de plant en de korrels hun werk laten doen na het begieten met water. 
Compo Roze Korrels 5 Kg
Roze Korrel meststof De bekendste meststof heeft een complete en evenwichtige formule die grondig bestudeerd is, zodat alle gewassen de nodige voedingselementen ontvangen. De werking start snel en de plant krijgt als het ware een "groeistoot". Voor de bemesting van al uw planten Heel snelle werking: geeft een groeistoot aan de planten Is tevens 100% oplosbaar in water, ideaal voor de bemesting van uw terrasplanten Hoe roze korrel gebruiken? De korrels dienen gelijkmatig op het oppervlak gestrooid te worden. Daarna hark je ze in om een snellere werking te verkrijgen. Vermijd dat korrels op de bladeren van de plant blijven liggen. Begiet na toepassing. Toepassingsperiode roze korrel COMPO Roze Korrels zijn toepasbaar van maart tot oktober. Strooi niet bij volle zon of bij extreem hoge temperaturen. Samenstelling roze korrel : EG-MESTSTOF NPK(S) meststof 16-9-20 (30)
€ 26,70
Compo Roze Korrels 500ml
Compo Roze Korrel: universele meststof Roze korrel vloeibare meststof is een universele meststof met een zeer snelle werking. Na het toepassen geniet je snel van een intense groei, rijke bloei en stevige vruchten. Roze korrel bevat een rijke formule voor kamer- en balkonplanten. Bovendien kun je deze meststof ook gebruiken in je moestuin. Compo Roze korrels (vloeibare meststof) heeft dus een complete en evenwichtige formulie die jouw planten een enorme boost geeft!  Hoe gebruik je Compo roze korrel?  Goed schudden voor gebruik. Het doseerdopje bevat 3 niveaus. Vul de doseerdop volgens de onderstaande gebruiksaanwijzing tot aan het aanbevolen niveau. Niveau l: in 1 L water Niveau ll: in 2 L water Niveau lll: in 3 L water Volledige dop: in  5L water Toepassingsperiode Maart tot oktober: 2 x per week toepassen Oktober tot februari: 2 x per maand toepassen Samenstelling roze korrel : EG-MESTSTOF NPK(S) meststof 16-9-20 (30)
€ 5,50
Roze Korrels Meststofstaafjes Compo (30st)
Meststofstaafjes voor groene planten De bekende roze korrels van Compo bestaan nu ook in staafjes. Met deze praktische meststofstaafjes kun je zowel al je binnen- als buitenplanten in potten en bakken voorzien van de nodige meststoffen. De staafjes bevatten alle belangrijke voedingsstoffen voor je planten zodat zowel jij als je planten genieten van een prachtige en langdurige groei! Compo roze korrel meststofstaafjes geven de nodige stoffen geleidelijk vrij en bezorgen zo planten een evenwichtige en gelijkmatige voeding en dat voor wel 100 dagen!  Hoe gebruik je meststofstaafjes? Maak ongeveer 4 - 6 cm naast de stengel van de plant een gat in de grond met behulp van de COMPO-stick en breng het meststofstaafje daarin aan. Bedek nadien met potgrond en geef water. Breng de staafjes ongeveer om de 3 maanden aan. Dosering (aantal staafjes) per potdiameter > 10 cm: 1 staafje 10 - 15 cm: 2 staafjes 15 cm: 3 staafjes 20 cm: 5 staafjes 26 cm: 8 staafjes Samenstelling Samengestelde meststof NPK (Mg) 8+10+13 (+3) bevattende ureumformaldehyde en met micronutriënten.
€ 6,85

Roze korrel voor verschillende toepassingen

Compo Roze strooikorrel


Dit is de “traditionele” verpakking en bevat vaste roze korrels die je kan strooien en die volledig oplosbaar zijn in water.
Deze strooikorrels kun je kopen in verpakkingen van 1kg en 2,5 kg, 5 kg.


Compo Vloeibare Roze korrel


De roze korrel is nu ook verkrijgbaar in vloeibare vorm. Met behulp van de doseerdop kun je de roze korrel eenvoudig mengen met water en je planten optimaal bemesten. Bovendien zorgt de vloeibare vorm er voor dat de voedingselementen zeer snel tot diep in de kluit binnendringen. Vloeibare roze korrel is verkrijgbaar in 500 ml en 900+100 ml.


Compo Roze korrel meststofstaafjes


Heb je veel planten en minder tijd om regelmatig te bemesten? Dan kun je ook kiezen voor meststofstaafjes.
Een verpakking bevat 30 stuks en hebben een lange werking tot wel 100 dagen!


Wat zit er in de roze korrels?


De Roze korrels bevatten heel wat voedingsstoffen. Meer specifiek gaat het om de volgende samenstelling: Stikstof (N) 16, Fosfor (P) 9 en kalium (K) 20. N, P en K zijn de belangrijkste voedingsstoffen voor planten waardoor je deze formule vaak ziet op de verpakkingen van meststoffen. Daarnaast bevat deze meststof ook Zwavel (s) 30.

Stikstof: zorgt voor het groeien van de plant
Kalium: zorgt voor stevigheid, bloei en vruchtvorming
Fosfor: zorgt voor sterke wortels
Zwavel: zorgt voor vorming van eiwitten


Wanneer is de ideale periode om te bemesten met roze korrel?


De Compo meststof kan je tijdens het volledige groeiseizoen (maart tot september) toepassen. Uiteraard zijn er wel enkel tips voor een optimale bemesting:

  • Tussen maart en september
  • Niet op een zonnige dag of bij extreem hoge temperaturen
  • Bij voorkeur vlak voor regenval
  • Bemest om de 3 à 4 weken (niet bij meststofstaafjes)
Compo Roze Korrels 1 kg
Compo Roze Korrel De bekendste meststof heeft een complete en evenwichtige formule die grondig bestudeerd is, zodat alle gewassen de nodige voedingselementen ontvangen. De werking start snel en de plant krijgt als het ware een "groeistoot". Voor de bemesting van al uw planten Heel snelle werking: geeft een groeistoot aan de planten Is tevens 100% oplosbaar in water, ideaal voor de bemesting van uw terrasplanten Hoe gebruiken? De korrels dienen gelijkmatig op het oppervlak gestrooid te worden. Daarna hark je ze in om een snellere werking te verkrijgen. Vermijd dat korrels op de bladeren van de plant blijven liggen. Begiet na toepassing. Toepassingsperiode COMPO Roze Korrels zijn toepasbaar van maart tot oktober. Strooi niet bij volle zon of bij extreem hoge temperaturen. Samenstelling roze korrel : EG-MESTSTOF NPK(S) meststof 16-9-20 (30)
€ 8,75
Compo Roze Korrel meststof 2,5kg
Compo Roze Korrel meststof COMPO Roze Korrels is een universele meststof die zorgt voor de ideale voeding voor planten die nood hebben aan een onmiddellijke en snelle ontwikkeling. De meststof verzekert een overvloedige bloei en regelmatige groei van verschillende gewassen : groenten, fruitbomen, perkplanten, struiken, sierplanten, coniferen, hagen, ... Roze korrel: Een evenwichtige meststof De bekendste meststof heeft een complete en evenwichtige formule die grondig bestudeerd is, zodat alle gewassen de nodige voedingselementen ontvangen. De werking start snel en de plant krijgt als het ware een "groeistoot". Voordelen van roze korrels COMPO Roze Korrels heeft een van de rijkste formules. Elke korrel bevat alle vereiste voedingsstoffen voor een stevige groei en een prachtige bloei. COMPO Roze Korrels werken snel. Heel snel. De planten hebben meteen de nodige voeding ter beschikking en krijgen als het ware een groeistoot. De korrels zijn 100% oplosbaar in water. Dat is ideaal voor de bemesting van je terrasplanten. Hoe roze korrels gebruiken? De korrels dienen gelijkmatig op het oppervlak gestrooid te worden. Daarna hark je ze in om een snellere werking te verkrijgen. Vermijd dat korrels op de bladeren van de plant blijven liggen. Begiet na toepassing. COMPO Roze Korrels zijn toepasbaar van maart tot oktober. Strooi niet bij volle zon of bij extreem hoge temperaturen. Samenstelling: EG-MESTSTOF NPK(S) meststof 16-9-20 (30) Formule : 16 % stikstof totaal (N) waarvan 7,5 % nitraatstikstof en 8,5 % ammoniumstikstof 9 % fosforzuuranhydride (P2O5) oplosbaar in water en neutraal ammoniumcitraat waarvan 8,4% oplosbaar in water 20 % kaliumoxide (K2O) oplosbaar in water
€ 14,90
Compo Vloeibare Roze Korrels 1 L
Compo Vloeibare Roze Korrels 1l Vloeibare meststof speciaal ontwikkeld voor een breed gebruik : groene en bloeiende kamer-, terras- en balkonplanten, sierstruiken, groenten,enz. Deze meststof heeft een heel rijke samenstellingen heel snelle werking. Het productbevat alle nodige voedingselementen voor een goede groei, een rijke bloei en stevige vruchten. De exclusieve COMPO-fles voor vloeibare meststoffen is heel praktisch in gebruik. Dankzij de innovatieve doseerdop is het heel eenvoudig om de gewenste hoeveelheid meststof te doseren. De nieuwe fles en de doseerdop zijn bovendien beloond met de internationale verpakkingsprijs voor hun functionaliteit en hun design ! Toepassing Dankzij de markeringen in de doseerdop kan je de juiste dosis COMPO Vloeibare Meststof Roze Korrels aan het gietwater toevoegen. Goed schudden voor gebruik. Toespassingsperiode Bemest je planten tussen maart en oktober 2 maar per week met COMPO Vloeibare Meststof Roze Korrels. Van october tot februari kan dit herleid worden tot 2 maal per maand. Samenstelling roze korrel : EG-MESTSTOF NPK(S) meststof 16-9-20 (30)
€ 8,80