• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Vijver helder maken in enkele stappen
Niets is zo mooi als een heldere vijver in je tuin. Zo kun je genieten van een prachtige vijver en van de mooie vissen die er in zitten.
Maar wat als jouw vijver groen wordt en je amper je vissen nog kan zien? Hieronder geven wij jou de beste tips voor een 
kraakheldere vijver!


Waarom wordt mijn vijverwater groen?


Doorgaans ontstaat een groene vijver doordat het biologische evenwicht in de vijver verstoord is. Bij een gezonde, heldere, vijver zorgen de planten voor het verwijderen van de afvalstoffen en bacteriën. Bij een verstoord evenwicht worden de afvalstoffen niet meer verwerkt en krijgen algen kans om te groeien. Heb je een groene vijver, dan heb je duidelijk te maken met algengroei. Het komt er dus op neer om zo weinig mogelijk afvalstoffen en bacteriën in je vijver te hebben. Hoe je jouw vijver opnieuw helder kan maken en een groene vijver kan voorkomen leggen we jou graag uit.
Algen in vijver en blauwalg bestrijden met BSI Alg Stop 500g
Middel tegen algen in vijver 500g Algen in vijver  Een heldere vijver is gelukkig geen verre droom. Slechts hier en daar is er een perfecte, goed aangelegde vijver met weinig of geen algengroei. In een gemiddelde vijver daarentegen, stikt het vaak van de algen. Hetzij in de vorm van draadalgen of blauwalgen. Vooral bij de eerste warme lentedagen kan de algenontwikkeling spectaculair zijn. Tijd om deze algen biologisch te bestrijden! Algen bestrijden in vijver BSI Alg Stop is een middel voor het bestrijden van algen (draadalgen, blauwalg) in vijvers. Het product werkt zeer snel waardoor je terug kan genieten van een algenvrije vijver! Alg Stop is volledig biologisch afbreekbaar en laat geen schadelijk residu na. Het biologisch evenwicht van je vijver wordt herstelt en het water wordt terug helder. Bovendien zorgt dit middel voor een verhoogt zuurstofgehalte van het water wat zeer goed is voor je vissen! Dit middel tegen algen pas je best toe bij windstil weer. Bij draadalgen kan je Alg Stop rechtstreeks op de algen strooien om deze te bestrijden. Bij zweefalgen (= groen water) of blauwalg moet je het middel gewoon op het wateroppervlak van de vijver uitstrooien. Nadien gewoon de bovendrijvende resten van algen verwijderen en klaar! Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Dosering: 500g voor vijvers van 2.000 tot 20.000l water (respecteer steeds de maximale dosis en de gebruiksaanwijzing) Notificatienummer: NOTIF1073 Bevat 7,16% waterstofperoxide. Groene algen en blauwalg bestrijden met BSI Alg Stop !
€ 17,95
Gratis Verzending
Gratis Verzending
BSI Aqua power vijver helder maken 15kg
BSI Aqua power: Helder maken van (zwem)vijver met ecologisch middel Aqua Power is een krachtig ecologisch middel dat alle vijverwater terug helder maakt in enkele dagen tijd zonder gebruik van een filter. Allerlei afbraakstoffen van waterplanten, voeding en dode organismen geven aanleiding tot het troebel en minder helder worden van vijverwater. Deze afbraakdeeltjes dienen bovendien ook als voedingsstoffen voor algen. BSI Aqua power breekt deze afvalstoffen versneld af en verhoogt het zuurstofgehalte van het water zodat het biologisch evenwicht van de vijver vlug wordt herstelt en het water terug zuiver wordt. Dit ecologisch middel voorkomt ook algengroei in vijvers waardoor het ook preventief kan gebruikt worden om vijvers in optimale conditie te houden. Wil je de werking van Aquapower testen? Neem dan een glas troebel vijverwater en strooi er een lepeltje aquapower in: zie wat er gebeurt na enkele uren en na 1 dag! Deze verpakking van 15kg is goed voor een vijver met inhoud tot 300.000l. Strooi de aqua power korrels uniform uit over het oppervlakte van de vijver om het water terug helder te maken. Bij sterk bevuild water dien je 200 à 500g per 10.000l (=10m³). Bij licht bevuild vijverwater gebruik je 50 à 200g per 10.000l. Dit middel is ecologisch en veilig voor vissen en planten (respecteer de dosering).  Ook geschikt voor de zwemvijver. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Snel helder vijverwater met BSI Aqua Power!
€ 249,95
BSI Aqua power voor gezond en helder vijverwater 1,6kg
BSI Aqua power: Vijver helder maken zonder filter Aqua Power is een krachtig ecologisch middel voor het helder maken van vijverwater zonder gebruik te moeten maken van een filter. Dit product help bij zuurstoftekort in het water door overmatige visbezetting, te weinig vijverplanten, zeer warm weer of teveel afvalstoffen (visvoer, afgestorven planten, ingewaaide bladeren,...). Van teveel afvalstoffen wordt het water troebel en kunnen er schadelijke stoffen onstaan zoals ammoniak en nitriet die het biologische leven in de vijver kunnen schaden. Aqua power verhoogt het zuurstofgehalte van de vijver waardoor bacteriën deze afvalstoffen snel afbreken. Het biologisch evenwicht in de vijver wordt herstelt met als resultaat een heldere vijver met gezonde vissen en planten! (Zwem)vijver helder maken met Aqua Power - Dosering Aqua Power van BSI zorgt op een korte tijd voor helder vijverwater wanneer deze licht tot sterk bevuild is. Door gebruik te maken van onderstaande doseringstabel zorg je voor een optimaal resultaat zonder gevaar voor vissen of vijverplanten. Strooi de nodige hoeveelheid Aqua power korrels gelijkmatig uit over het vijver-oppervlak. Sterk bevuild water: 20-50g /1000l (m³) Licht bevuild water: 10-20g / 1000l (m³) Onderhoudsdosis: 5-10g / 1000l (m³) Ook geschikt voor de zwemvijver. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
€ 41,50

Vijver helder maken


Heb je te maken met een groene troebele vijver? Dan kun je bij ons enkele topproducten kopen die jouw vijver snel weer helder maken! Of je nu te maken hebt met draadalg, blauwalg of andere algen, met Alg stop kun je deze allemaal efficiënt bestrijden. Het product is ongevaarlijk voor vissen en 100% biologisch afbreekbaar. We hebben zelfs een verpakking die tot wel 250 000 liter vijverwater helder maakt. Bovendien zorgt dit middel voor een verhoogt zuurstofgehalte van het water wat zeer goed is voor je vissen!

Heb je niet te maken met algen maar eerder met een troebele vijver? Kies dan voor Aqua power. Dit product maakt troebel vijverwater terug helder op een korte tijd door het zuurstofgehalte te verhogen en het sneller laten afbreken van afvalstoffen. Ook dit product is volledig onschadelijk voor vissen en waterplanten.


Hoe voorkom ik een groene vijver?


Wist je dat je heel wat kan doen om een groene vijver te voorkomen? Ontdek hieronder onze tips!

  1. Zorg voor Schaduw in de vijver
  2. Zorg voor voldoende zuurstof in de vijver
  3. Niet te veel vissen in de vijver
  4. Voer de vissen niet te veel
  5. Verwijder tijdig bladeren en plantenresten

Moet je jouw vijver nog aanleggen? Let er dan op dat je vijver niet volledig in de zon ligt. Zonlicht zorgt voor algengroei waardoor je best een deel van de vijver in de schaduw plaatst. Heb je al een vijver en heb je niet voldoende schaduw? Dan kun je een waterlelie in de vijver plaatsen zodat de grote bladeren voor schaduw zorgen.

Je kan jouw vijver helder houden door verschillende maatregelen. Zo is het belangrijk om niet te veel vissen in je vijver te houden. Vissen moeten namelijk ook hun behoefte doen wat extra afvalstoffen met zich mee brengt. Deze dieren planten zich snel voort, laat dus eerst enkele vissen in de vijver en kijk hoe snel ze zich voortplanten.

Daarnaast geef je de vissen best niet meer voer dan nodig. Want alles wat niet opgegeten wordt, lost in het water op. Daardoor komen heel wat eiwitten, mineralen en voedingsstoffen in het water terecht en krijgen algen meer kans om te groeien.

Ook is een voldoende aantal zuurstof belangrijk voor een heldere vijver. Zuurstof zorgt namelijk voor het evenwicht in de vijver. Je kan het op peil houden door een luchtpomp of waterval te plaatsen. Meer waterplanten in je vijver plaatsen is ook een goede oplossing voor het zuurstofgehalte voldoende hoog te houden.

Heb je veel planten in je vijver? Dan moet je de plantenresten tijdig verwijderen. Deze resten zijn de ideale voedingsbron voor algen en zorgen ze voor meer afvalstoffen. Let er ook steeds op om de bladeren van bomen te verwijderen uit het water.
Groene algen bestrijden in vijver met Alg-Stop 5kg
Groene algen in vijver bestrijden met helder water als resultaat Alg-stop is een natuurlijk product van BSI voor het bestrijden en weghouden van draadalgen, zweefalgen (groene algen in water) als blauwalgen zodat de vijver in enkele dagen tijd terug helder is. Dit middel werkt op basis van waterstofperoxide waardoor ook het zuurstofgehalte in de vijver wordt verhoogt. Hierdoor wordt het afgestorven materiaal van planten alsook dode algen sneller afgebroken. BSI Alg-stop wordt volledig afgebroken binnen enkele dagen en laat geen schadelijk residu na. Hoe algen verwijderen in vijver met Alg-Stop Gebruik Alg-stop bij windstil weer en zorg ervoor dat de korrels niet op bovendrijvende plantendelen blijven liggen. Naargelang de aantasting van algen kan je 40 tot 200g van het product gebruiken per 1000l water (1m³ vijver). Je kan dit middel ook gebruiken voor het voorkomen van algen in de vijver. Dan gebruik je 20-40g /1000l water. Dit anti-algen middel werkt het best via contact. Daarom bij draadalgen, indien mogelijk, het product lokaas toepassen zodat het op de draadalg strengen blijft liggen. Bij zweefalgen (groene algen) of blauwalgen het product gelijkmatig uitstrooien in de vijver. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Toelatingsnummer BSI Alg-stop: NOTIF1073 Actieve stof: 7,16% m/m waterstofperoxide gegenereerd uit natriumcarbonaat Snel groene algen, blauwalgen en draadalgen bestrijden in de vijver met BSI Alg-stop!
€ 63,50
Kleine vijver helder maken met BSI Aqua Power 400g
Algen voorkomen in vijver met BSI Aqua power BSI Aqua power is een krachtig middel voor het helder maken van bevuild vijverwater. Door de afbraak te versnellen van afvalstoffen (restjes waterplanten, uitwerpselen van vissen, dode bladeren,...) voorkom je het troebel worden van water en de groei van algen. Deze verpakking Aqua Power van 400g is goed voor het helder maken van een kleine vijver. Naargelang hoe bevuild de vijver is kan je tot 80 000l (80m³) water helder maken. Ook geschikt voor de zwemvijver. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
€ 18,95
Helder water in zwemvijver of kleine vijver met BSI Aqua Clear 900g
Vijver en zwemvijver helder maken en houden zonder filter BSI Aqua clear is een ecologisch middel voor het helder maken van water in vijvers en zwemvijvers zonder gevaar voor planten of vissen. Dit product gaat fosfaten in het vijverwater gaan binden en omzetten waardoor troebelheid verdwijnt op één week tijd. Op deze manier hoef je geen water te verversen waardoor waterverspilling wordt voorkomen. 900g aqua clear is goed tot 36.000l vijverwater.  Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
€ 19,95