• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Voorkom onkruid met worteldoek

Waarom worteldoek kopen?


Worteldoek, anti-worteldoek of gronddoek, onkruiddoek zijn allemaal synoniemen. Gronddoek wordt vooral gebruikt in de professionele wereld voor containerteelt in kwekerijen, langs schuine kanten of wegbermen (taluds) zodat ze weinig onderhoud zouden vragen en onkruid te voorkomen.

Ook als particulier biedt anti-worteldoek een oplossing voor een vriendelijk onderhoud van je tuin. Gronddoek heeft diverse toepassingen in de tuin om nadien te beplanten met bodembedekkers of andere beplanting, onder bestrating, houten vlonders of terrassen, of onder grind. Door het gebruik van anti-worteldoek zal je minder tijd moeten besteden aan het bestrijden van onkruid. Worteldoek laat water en meststoffen door, maar geen direct licht waardoor onkruid geen kans krijgt om te groeien.
Doordat dat de onkruiddoek UV-bestendig is, vergaat deze niet door langdurige blootstelling aan zon.
Worteldoek 1 x 25 m Premium Quality
Belgische gronddoek 1x25m Onze anti-worteldoeken zijn 100% natuurvriendelijk en geven geen schadelijk stoffen af. Ook voldoen onze rollen aan de ISO normen! Ze hebben een gewicht van 100g /m² en zijn geweven. Leveren (afhalen is ook mogelijk) Leveren naar België of Nederland: Leveringskost van € 11,50 Interesse in meerdere rollen? Vraag hier een offerte aan.
€ 24,99
Bio worteldoek per m²
Ecologische worteldoek  Bioweedtex is een ecologisch niet geweven en biologisch afbreekbaar geotextiel van Biopolymeren dat onkruid gaat voorkomen in bloemperken, borders en taluds terwijl het ook erosie van de grond gaat voorkomen. Weedtex bio worteldoek is gevormt uit thermisch samengevoegde PLA-vezels. Dit biologisch materiaal is vervaardigd uit glucose, van nature aanwezig in planten. Dit Biopolymeer is vollekdig recycleerbaar, composteerbaar en biologisch afbreekbaar. Het verkregen geotextiel is sterk, makkelijk om te snijden, soepel en rekbaar. De uitstekende water- en luchtdoorlatendheid van de BioWeedtex stimuleert de plantengroei. Zijn bruine kleur integreert zich harmonisch in het landschap. Deze bio worteldoek zal op een natuurlijke wijze afbreken na een periode van minimum 4 jaar onkruid voorkomen. De toevoeging van plantaardige hennepvezels geeft een nog levendiger en natuurlijker aspect van dit product! Afbreekbaar geotextiel plaatsen Rol de BioWeedtex worteldoek op een plat en proper gemaakte grond Overlapping van minimum 20cm is aan te raden Veranker de Weedtex met gronddoekpennen (min. 1/m²) Aankruisen met breekmes en de bio worteldoek openplooien waar je wenst te beplanten Geotextiel terug dichtplooien na beplanten Verwijder aarderesten op de doek en geniet van een natuurlijke onkruidvrije border!
€ 4,49
Gronddoekhaak 20cm 50st.
Gronddoekpennen van 20x5cm Gronddoekpennen van hoge kwaliteit. Deze zijn verzinkt voor extra lange duurzaamheid. Deze gronddoekhaken prikken makkelijk door worteldoeken.
€ 11,99

Wat zijn de voordelen van anti-worteldoek?

  • Geeft onkruid geen kans 
  • Laat water, lucht en meststoffen door 
  • Stabiliseert de bodem 
  • Bewaart de vochtigheid en warmte waardoor er minder kans is op bodemerosie 
  • Geen chemische onkruidbestrijders meer gebruiken 
  • Bespaart kost en arbeid 
  • Worteldoek is milieuvriendelijk en geeft geen schadelijke stoffen af 
  • Ons Europese worteldoek is ISO getest en bevat geen weeffouten waar onkruid door kan komen,
    in tegenstelling tot de goedkope worteldoeken die terug te vinden zijn in de markt 
  • Schors of grind bovenop de anti-worteldoek? Slechts kleine hoeveelheid worteldoek nodig!


Hoe plaats je een onkruiddoek?

Zelf worteldoek plaatsen is helemaal niet moeilijk! In slechts 4 stappen is de klus geklaard. 

  1. Span de worteldoek goed aan over de oppervlakte 
  2. Maak met een spade een smalle gleuf van ongeveer 30 à 40 cm diep aan alle zijden 
  3. Steek de worteldoek 20 à 30 cm diep in de gleuf 
  4. Vul de gleuf opnieuw met aarde en duw de grond goed aan 

Gebruik je meerdere rollen worteldoek over een grote oppervlakte? Dan zorg je er best voor dat de gronddoeken ongeveer 30 cm overlappen met elkaar.
Haak de gronddoek vast met 
gronddoekhaken zodat de wind er zich niet kan onder plaatsen.
Ook wanneer je de worteldoek niet gaat bedekken met schors, kiezels of planten steek je ze best vast met gronddoekpennen.



Planten in een worteldoek planten

Aangezien een deel van onze worteldoeken voorzien is van gekleurde lijnen kan je gemakkelijk een kruis maken waar de planten moeten komen.
Op die manier kan je de planten evenwijdig en in een rechte lijn planten waardoor het gehele beplantingsvak mooi dicht groeit. 

Maak een kruis waar de planten moeten komen. Doe dit met een spade of een schaar. Zorg er voor dat de plant put diep genoeg is, zodat de wortelkluit van de plant goed bedekt kan worden met aarde. Leg vervolgens de kruisen weer dicht rond de plant. Nadien kan je ter decoratie de worteldoek afdekken met een klein laagje boomschors of siergrind.
Of wat dacht je van laten overgroeien met bodembedekkers?
Worteldoek wit 3.30 x 100m
Gronddoek wit van Belgische kwaliteit  Deze witte anti-worteldoeken zijn 100% natuurvriendelijk en geven geen schadelijk stoffen af. Ook voldoen onze rollen aan de ISO normen! Ze hebben een gewicht van 100g /m² en zijn geweven. Deze witte gronddoek is dubbel gevouwen en opgerolt waardoor de lengte van de rol maar 1,65m bedraagt. De worteldoek heeft zelf een totale oppervlakte van 330m² (3.3m x 100m).
€ 414,05
Gratis Verzending
Gratis Verzending
Worteldoek voor zonnepanelen Plantex Platinium 2.5 x 100m
Zonnepanelen en energiecentrales onkruidvrij houden | Plantex Platinium Solar gronddoek Plantex ® Platinium Solar is een gronddoek die speciaal ontwikkeld is voor plaatsing onder zonnepanelen. De worteldoek heeft niet alleen een extra hoge UV-bestendigheid, maar is ook van hoogwaardige polypropyleen met een dichtheid van 0.91 (240g/m²). Het water kan door het doek, maar onkruid en ongewenst groen worden zo vele jaren voorkomen. Door de UV-bestendigheid kan je de Platinium Solar gronddoek gerust onafgedekt laten liggen onder zonnepanelen. De fabrikant geeft hier 8 jaar productgarantie op. Ga je de doek afdekken met bv. witte kiezels? Dan zal de doek meer dan 25 jaar lang het onkruid tegenhouden. Onkruid weren in zonneparken met Plantex worteldoek De prestaties zijn al meermaals bewezen: Plantex Platinium worteldoek voorkomt vele jaren zelfs de meest hardnekkigste onkruiden. Deze gronddoek bestaat uit thermisch gebonden vezels die geen schade toebrengen aan mens of milieu. Platinium is extreem krachtig en sterk bestand tegen UV-degredatie, schade, scheuren en rafelen. Hierdoor is deze worteldoek de beste voor gebruik onder zonnepanelen in zonneparken.
€ 1.330,00
Plantex Cocomat Anti worteldoek met cocos 2.40m x 22,5m
Plantex Cocomat: Anti worteldoek met cocos 540g/m² Aan stijle hellingen of oevergebieden, die nieuw aangelegd en beplant werden, is zowel onkruid- alsook erosiebestrijding een bijzondere uitdaging. Speciaal voor deze domeinen werd de Plantex® Cocomat ontwikkeld. Deze anti worteldoek is een tweelagig verbondmateriaal van Dupont™ Plantex® en lange kokosvezels (540 g/m²). Je kan deze kokosdoek gebruiken voor: bedekken van de grond tegen onkruid bedekken van hellingen tot 60° tegen onkruid voorkomen van contact tussen laaggroeiende groenten of fruit met de grond (aardbeien etc.) Oevergebieden met waterbassins, opslagbassins, rioolbassins, vijvers, enz. ... Voordeel van kokosdoek op rol Deze worteldoek met natuurlijke kokos neemt de erosie- en onkruidbestrijding in de eerste fase van de plantengroei over, totdat de beplanting zelf de opgave van de erosiebestrijding kan overnemen. In tegenstelling tot mulch kan deze worteldoek niet door neerslagen weggespoelt worden. Hoe lang gaat deze kokosdoek mee? Bij blootstelling aan de zon houdt dit product 3 tot 5 jaar. Dit is voldoende tijd om de helling tegen erosie en onkruidgroei tijdens de eerstfase van de plantengroei te beschermen. Ligt de beplanting in de schaduw, kan dat de levensduur van het product verlengen. Plaatsingstip: Gebruik gronddoekhaken om deze kokosdoek vast te pinnen. Leveren (afhalen is ook mogelijk) Leveren naar België of Nederland: Leveringskost van € 40 Interesse in meerdere rollen? Vraag hier een offerte aan.
€ 479,00