• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Wat is het beste gif tegen muizen
Er zijn heel wat mogelijkheden om muizen te bestrijden. Maar toch blijft een oplossing de meest populaire: bestrijding met gif. Bestrijding met gif is niet enkel de populairste oplossing maar ook de meest efficiënte. Wil je dus graag lokaas kopen maar weet je niet welk je het beste kiest? Hieronder leggen wij jou graag uit welke soorten lokkaas er bestaan en welk lokaas de beste oplossing voor jouw probleem biedt.


Graanlokaas voor muizen


Wist je dat muizen enorm graag granen en producten met een hoge dosis zetmeel eten? Daarom bestaat er heel wat gif op basis van granen. In deze groep gif kun je een onderscheid maken tussen gif van tarwe of gif van haver. Heb je een van de twee soorten gif getest en werkt deze niet op de muizenplaag? Dan is het zeker mogelijk dat de andere soort wel werkt. Ontdek hieronder ons beste muizengif op basis van graanlokaas.
Edialux Tomorin Muizengif in lokdoos
Tomorin: Muizengif in veilige lokdoos Dit muizengif en lokdoos uit kunststof dient ter bestrijding van muizen in gebouwen. Bevat 2 pastalokazen (muizengif) van 5g van een bijzonder aantrekkelijk lokaas. Tomorin is een nieuw bestrijdingsmiddel tegen muizen waardoor er na enkele uren reeds zichtbaar resultaat is. Met één enkele lokaasdoos kan je tot 50 muizen doden. Voor een maximale veiligheid van kinderen en huisdieren kunnen de doosjes niet geopend worden. Het muizengif kan bovendien niet uit het doosje vallen, ook niet bij schudden.   Muizen in huis bestrijden met muizengif Tomorin! De chloralose in dit muizengif werkt eerst hypnotiserend, dan verliezen de muizen het bewustzijn. Bij een voldoend grote dosis verlaagt het de lichaamstemperatuur zodanig dat het dodelijk is. Samenstelling muizengif: Chloralose (CAS 15879-93-3): %4 Erkenningsnummer: BE2014-0043 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
€ 8,79
Bruine en zwarte ratten bestrijden met rattengif blokken 300g
Ratten bestrijden in en rond het huis met Target Bloc rattengif Edialux Taregt Bloc is een kant en klaar rattengif dat bestaat uit krachtig gif, samengeperst in paraffifine. Resultaat? Een uiterst doeltreffend bestrijdingsmiddel voor het verdelgen van bruine ratten, zwarte ratten en muizen! Eén enkele inname is voldoende om het ongedierte te doden. Doordat dit rattengif verwerkt is tot blokken is het lokaas te gebruiken in vochtige ruimtes zonder dat het gaat schimmelen. Heb je huisdieren of kinderen? Dan kan je gebruikmaken van gesloten lokdozen waarin je het rattengif veilig kan plaatsen. Target Bloc rattenvergif bevat 0,0025% (25 mg/kg) difethialone. Toelatingsnummer: BE2011-0013
€ 13,79 € 15,95*
Professioneel rattenvergif Nora Pasta 3kg
Ratten bestrijden met gif in tuin, huis of magazijn Met Nora Pasta (voorheen Raviox) professioneel rattenvergif kan je op korte tijd ratten en muizen bestrijden buiten (tuin, veld, landerijen, aan waterwegen,...) en binnen (magazijn, huis, zolder, kelder, tuinhuis, opslagplaats,...). Het gif werkt op basis van difenacoum, een stof die voor inwendige bloedingen zorgt na enkele dagen. Doordat Nora Pasta niet onmiddellijk dood, leggen de ratten of muizen geen verband met het rattengif waardoor anderen er nog steeds van zullen eten. Het gif is verwerkt in zachte een vetrijke pasta die een zeer sterke aantrekkingskracht hebben op knaagdieren. Bovendien is pastalokaas beter geschikt voor gebruik in vochtig omgevingen doordat er minder kans is op schimmelvorming in vergelijking met bv. tradtioneel graanlokaas. Nora Pasta professioneel rattengif dient steeds via volgende doseringen toegepast te worden: Bestrijding van ratten:100g pasta per rattenlokdoos. Hierbij een minimumafstand van 5m tussen elke lokdoos respecteren. Bestrijding van muizen: 30g pastalokaas per muizenlokdoos. Een minimum afstand van 2m behouden tusen elke lokdoos. Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Actieve stof Nora Pasta : 0,0025% difenacoum Toelatingsnummer: BE2018-0020 biocide PT 14 (rodenticide) Opgelet: Dit rattengif / muizengif dient voor professioneel gebruik. Snelle bestrijding van ratten en muizen met Nora Pasta gif !
€ 41,99 € 53,75*

Pastalokaas voor muizen


Naast graanlokaas bestaat er ook lokaas in de vorm van pasta. Dit soort gif heeft een extra aantrekkelijke geur voor de knaagdieren dankzij zijn aroma’s. Doorgaans komen muizen af op de heerlijke geur van het voedsel dat in je huis ligt maar het pastalokaas heeft een nog aantrekkelijkere geur. Bovendien is pastalokaas het ideale gif als je plaagdieren zich in vochtige ruimtes bevinden.


Blokaas voor muizen


Ten slotte kun je ook nog kiezen voor lokaas in vorm van blokjes. Net zoals bij pastalokaas kun je blokaas gebruiken in vochtige ruimtes. Bovendien is dit soort gif bestand tegen de meest vochtige omstandigheden zoals bestrijding aan de kant van de beek, vijver, riool en andere vochtige plekken. Zitten je muizen dus op een van de zonet opgesomde plekken? Dan raden we je zeker gif aan in vorm van blokken.


Wat als muizengif niet werkt?


Het is mogelijk dat het gif niet het gewenste effect met zich meebrengt. Er zijn dan ook heel wat oorzaken waarom de werking niet optimaal is. Elk type lokaas is anders en elk type plaagdier ook natuurlijk. Om lokaasschuwheid te vermijden, zullen de dieren pas na enkele dagen sterven zodat ze het lokaas niet in verband kunnen brengen met de dode knaagdieren. Daarom moet je dus steeds even geduld hebben na het plaatsen van het lokaas. Als een soort lokaas niet werkt, probeer dan zeker nog een alternatief gif. Bovendien kun je bij ons een duopack kopen waarmee je zowel pasta- als graanlokaas hebt. Zo geniet je van een optimale bestrijding!


Wat is het beste gif tegen muizen?


Heb je muizen in je huis?
  • Graanlokaas op basis van haver of tarwe

Heb je last van muizen rondom je huis of in vochtige ruimtes?
  • Kies dan voor gif in vorm van blokken.
 
Let op: zijn er huisdieren of kinderen die makkelijk aan het gif kunnen? Gebruik dan zeker een lokdoos!
Muizengif pasta met snelle werking 200g
Muizengif pasta met snelle werking Muizenpasta voor het snel en doeltreffend bestrijden van muizen in huis. Deze voorgedoseerde muizenpasta is geschikt voor gebruik in droge en vochtige ruimtes waardoor dit lokaas zeer geliefd is zowel voor gebruik in huis als in kantoorgebouwen. Je kan dit muizengif plaatsen in een muizenlokdoos om de veiligheid naar kinderen of huisdieren te verhogen.    Samenstelling: 4% chloralose Dosis: 5-20g muizengif met 3m tussen bij zware plaag. Bij lichte plaag 5-20g muizenpasta met 5m tussen. Erkenningsnummer: BE2014-0016 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.   Snel bestrijden van muizen in huis of kantoor  
€ 13,39
Edialux Sorkil G Muizen- en rattenvergif 150g
Sorkil G: Graanlokaas voor het bestrijden van ratten en muizen Het klassieke rattenvergif van de tweede generatie voor het bestrijden van muizen en ratten in en rond de woning.Deze granen zijn op basis van volle witte tarwe en met als actieve stof difenacoum. Bovendien is dit rattengif van uiterst vers graan wat de aantrekkelijkheid voor ratten en muizen sterk verhoogt! Rattenvergif op basis van difenacoum De ratten en muizen sterven na voldoende inname van het lokaas. Door zijn grote lokfactor en het gebruik van difenacoum is dit rattenvergif ideaal voor gebruik in en rond het huis. Ook geschikt voor het bestrijden van ratten en muizen in bedrijven en gebouwen.​ Samenstelling Sorkil G: 0,0026 % difenacoum Dosis: Muizen: 1 zakje (25 g)/lokaaspunt tegen muizen Ratten: tot 200 g/lokaaspunt Erkenningsnummer: BE2019-0060 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Geniet van € 5 cashback** bij aankoop van 1 product. Hoe de cashback verwerven na aankoop ? 1. Meld je aankoop bij Edialux (fabrikant) via deze link2. Upload je factuur en laat je gegevens achter op de website. **Deze actie is geldig op dit product van 2/1/24 tem 31/12/24.
€ 10,49
Edialux Storm Ultra Rattengif en muizengif 300 g
STORM® ULTRA SECURE Storm Ultra is een rattenvergif van de tweede generatie in blokvorm voor het bestrijden van ratten en muizen in en rond gebouwen. Het gif is een lokmiddel op basis van flocoumafen, een krachtig antistollingsmiddel. De opname van één enkele dosis van dit rattengif is voldoende om het knaagdier te doden. De rat of muis sterft pas na enkele dagen. Storm ultra bestaat uit een unieke samenstelling. Bovendien zijn de blokjes licht samengeperst in was en garanderen ze ook in vochtige omstandighede een voldoende lange aantrekking en werking. De blokjes rattenvergif zijn zodanig gevormd dat ook muizen er gemakkelijk aan kunnen knabbelen. Dosis ratten: 50-75g (3 blokken) per lokdoos Dosis muizen: 25g (1 blokje) per lokdoos Hoe storm ultra gif gebruiken tegen muizen Leg 1 zakje gif in een verzegelde lokaasdoos. Heb je last van meerdere muizen? Plaats dan meerdere lokdozen met 5 m afstand tussen de dozen. Indien je met een echte muizenplaag zit kun je de dozen 2m van elkaar plaatsen. Vervolgens plaats je de lokaasdozen tegen de muur. Controleer enkele dagen na het plaatsen of je een muis gevangen hebt. Heb je een muis gevangen? Verwijder dan het dode dier en vul, indien nodig, het lokaas terug aan. Hoe storm ultra gif gebruiken tegen ratten Leg 3 zakjes gif in een verzegelde lokaasdoos. Heb je last van meerdere ratten? Plaats dan meerdere lokdozen met 10 m afstand tussen de dozen. Indien je met een echte rattenplaag zit kun je de dozen 5m van elkaar plaatsen. Vervolgens plaats je de lokaasdozen tegen de muur. Controleer 5-7 dagen na het plaatsen of je ratten gevangen hebt. Heb je een rat gevangen? Verwijder dan het dode dier en vul, indien nodig, het lokaas terug aan. Uitsluitend te gebruiken in combinatie met verzegelde lokaasdozen. Samenstelling Storm BB: 0,0025% Flocoumafen Erkenningsnummer: BE2018-0034 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
€ 18,95