• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Wat kan ik doen tegen slakken in mijn moes- en siertuin?
Heb je thuis een prachtige siertuin of moestuin? Dan zijn naaktslakken het laatste wat je in jouw tuin wilt zien. Ze vreten namelijk aan alle sappige en jonge blaadjes. Door naaktslakken zal je niet meer kunnen genieten van een rijkelijke oogst en zal je siertuin er een stuk minder mooi uit zien. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen tegen naaktslakken. Ontdek hieronder onze topproducten. PS we hebben ook diervriendelijke oplossingen 😊.


Hoe ontstaat een slakkenplaag?

Wist je dat slakken gemiddeld 400 eitjes per slak leggen? De eitjes leggen ze ongeveer begin mei. Na drie weken komen de eitjes uit en twee maanden later groeien ze zelf uit tot volwassen slak en beginnen ze ook met eitjes leggen. Heb jij een naaktslak gespot in je tuin? Dan mag je er zeker van zijn dat er nog heel wat zullen volgen.
Een doeltreffende bestrijding is dus noodzakelijk!

Bovendien bestaat het lichaam van een slak grotendeels uit water. Daarom gaan ze regelmatig op zoek naar plaatsen met een hoge luchtvochtigheid. En laat dat nu net plekken zijn onder planten, dood hout, in spleten en kieren. Daarnaast zie je slakken tevoorschijn komen ’s avonds als het wat koeler is of bij een regenbui.
Biologische Slakkenkorrels Anti-Slak voor moes- en siertuin 1kg
Slakken biologisch bestrijden met slakkenkorrels COMPO Bio Anti-Slak is een nieuwe doeltreffende slakkenkorrel met een werkzame stof van natuurlijke oorsprong. Je kan de korrels gebruiken voor de bestrijding van naaktslakken op sierplanten, fruit en groenten (ook aardappelen) in de tuin en de serre. Na het eten van de korrels verliezen de slakken hun eetlust, stoppen ze met vreten aan de planten en trekken ze zich terug in hun schuilplaats, waar ze uiteindelijk zullen sterven. In de tuin zullen bijgevolg geen dode slakken of slijmsporen terug te vinden zijn. Voordelen van biologische slakkenkorrels Beschermt planten een heel seizoen lang (maximum 4 behandelingen zijn mogelijk). De ijzerhoudende werkzame stof van natuurlijke oorsprong ontbindt zich in de bodem tot de plantennutriënten ijzer en fosfaat. Daardoor zijn de milieuvriendelijke korrels veilig voor regenwormen, bijen, loopkevers, kortschildkevers en andere nuttige geleedpotigen. De regen- en schimmelbestendige korrels blijven langdurig aantrekkelijk en werkzaam onder vochtige en droge omstandigheden. Je hoeft ze niet te besproeien tijdens periodes van droogte. Geen wachttijd tussen behandeling en oogst. Geschikt voor de biologische landbouw (conform de EEG Verordening 834/2007). De doeltreffendheid van de lokaastechnologie werd bewezen door COMPO-research. Hoe slakkenkorrels gebruiken? Je kan COMPO Bio Anti-Slak maximum 4 maal toepassen per gewas per jaar. Bovendien is er geen wachttijd tussen de behandeling en de oogst. Egaliseer het bodemoppervlak vóór de behandeling om te voorkomen dat de lokaaskorrels verdwijnen in spleten in de bodem. Verdeel de korreltjes gelijkmatig tussen de planten zodra de eerste slakken of de eerste vraatschade worden vastgesteld. Strooi zoals aangewezen vroeg in de ochtend, in de late namiddag of in de vooravond. Strooi niet in hoopjes of in cirkels rond de gewassen. COMPO Naturabell Bio Anti-Slak moet gelijkmatig over het plantenbed worden gestrooid. Behandel bij zware aantasting ook de nabijgelegen zones, waar de slakken zich kunnen verschuilen. Behandel onmiddellijk bij aanplanting indien slakken reeds verschijnen. Bij zware aantasting kunnen de korrels reeds de volgende dag opgegeten zijn. Strooi dan onmiddellijk opnieuw. Dit garandeert ook de bestrijding van nieuwe generaties slakken. Wanneer deze slakkenkorrels gebruiken? COMPO Bio Anti-Slak kan worden toegepast van maart tot september. Je strooit best zodra de eerst slakken of eerste vraatschade wordt vastgesteld. Strooi bij voorkeur vroeg in de ochtend, in de late namiddag of in de vooravond. Bewaar tussen de korrels een afstand van 7-8 cm (1 tot 4 toepassingen). Actieve stof: 1,25% ijzerfosfaat Dosis: 5 g/m² (= 200 tot 250 korrels) Toepassingsperiode: maart tot september Erkenningsnummer: 10290 G/B Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.  
€ 15,95
Naaktslakken bestrijden met Aaltjes 40m² DCM Naturapy
DCM PHASMI-GUARD® Aaltjes tegen Naaktslakken Aaltjes zijn insectenparasiterende miniscule wormpjes die kunnen ingezet worden ter bestrijding van naaktslakken. De aaltjes gaan actief op zoek naar de slakken en treden binnen via hun natuurlijke openingen. Ze infecteren de slakken  met bacteriën die hen gaat verdoven en doden ( De slak vormt de typische zwelling). Op deze manier stoppen de naaktslakken met eten en sterven ze onder de grond. De inhoud van de slakken dient als voeding voor de aaltjes die op deze manier een tweede generatie gaat "ontwikkelen". De tweede generatie aaltjes gaan op hun beurt op zoek naar nieuwe naaktslakken om te bestrijden (infecteren). Zo kan je de slakken bestrijden zonder gevaar voor huisdieren of andere organismen. Naaktslakken biologisch bestrijden Wat zijn Naaktslakken? Slakkenshade wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door naaktslakken. Ze zijn erg vraatzuchtig en planten zich ook razendsnel voort. Naaktslakken zorgen voor rafelige gaatjes aan jong plantenweefsel, vraat aan stengels van zaailingen en een onsmakelijk slijmspoor op het gewas.  DCM Naturapy Phasmi-Guard® bevat 12 miljoen aaltjes tegen naaktslakken. Dit is goed om een oppervlakte tot 40m² te behandelen. Na ontvangst de aaltjes zo snel mogelijk gebruiken of maximaal nog enkele dagen in de koelkast bewaren. Aaltjes gebruiken is helemaal niet moeilijk. Los de volledige inhoud van de verpakking op in zuiver water en sproei of giet de oplossing op de plaatsen waar de slakken voorkomen. Houdt de bodem goed vochtig voor 2 tot 4  weken zodat de aaltjes zich goed kunnen voort bewegen. Herhaal de behandeling indien er na enkele weken nog steeds naaktslakken zijn. Dit zijn "levende" producten die rechtstreeks vanuit het labo verzonden worden.
€ 37,50
Ecostyle Escar-No Anti slakkenband uit koper 4m
Kopertape tegen slakken Dankzij deze kopertape kan u op een eenvoudige en natuurlijke wijze slakken weren. Bovendien is SlakVrij uiterst effectief. Hoe deze speciale tape werkt? Dat leggen we u graag uit. Op het moment dat de slak de zelfklevende koperband aanraakt, wordt er een kleine elektrische lading opgewekt waardoor de slak schrikt. Zo zal de slak niet verder richting de andere delen van de plant/boom kruipen. Hoe gebruik je deze slakkentape? Maak de ondergrond van de pot goed schoon voor een goede hechting van de kopertape. Vervolgens meet u de omtrek van de pot, bak of boom en knipt u de koperband op de juiste lengte af. Breng de koperband stukje per stukje aan en druk deze goed aan. Breng zo nodig een extra rand koperband tegen de eerste rand aan.
€ 9,95

Slakken bestrijden met korrels

Op onze webshop kun je zowel gewone, biologische als waterbestendige slakkenkorrels kopen. Bovendien kun je soms meerdere van de vermelde eigenschappen bij een product terugvinden. Wil je graag een biologisch product dat bovendien ook waterbestendig is? Dan zijn de BIO slakkenkorrels van Compo en Ecostyle ideaal voor jou. Daarnaast hebben we ook gewone slakkenkorrels van Compo en deze is ook regenbestendig. Ten slotte kun je bij ons ook Slakkenwal van DCM aankopen. Slakkenwal zijn lavakorrels en is een natuurlijk middel. Bovendien kun je de lavakorrels achteraf in je bodem inwerken als bodemverbeteraar. 

Hoe werken slakkenkorrels? 


Na het eten van de korrels verliezen de slakken hun eetlust, stoppen ze met vreten aan de planten en trekken ze zich terug in hun schuilplaats, waar ze uiteindelijk zullen sterven.
In de tuin zullen bijgevolg geen dode slakken of slijmerige slakkenresten terug te vinden zijn.


Slakken natuurlijk bestrijden met aaltjes


Wist je dat er ook aaltjes bestaan tegen slakken? Dankzij aaltjes kun je alle naaktslakken snel en effectief bestrijden.
Bovendien is het een 100% natuurlijk product dat wekenlang blijft werken.

Hoe werken aaltjes tegen slakken?


Aaltjes (nematoden) zijn microscopisch kleine parasieten en gaan in de bodem actief op zoek naar naaktslakken om ze daarna te gaan vernietigen. Na ongeveer 3 à 5 dagen stoppen de geparasiteerde slakken met eten waarna ze doodgaan. Deze aaltjes werken het beste bij een bodemtemperatuur vanaf 5°C. De ideale periode voor het gebruik van aaltjes is van midden maart tot midden oktober. Naargelang de temperatuur kan dit al vroeger gebruikt worden of zijn ze langer dan oktober bruikbaar.


Slakken diervriendelijk bestrijden met Slakkenband


Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke en diervriendelijke manier om slakken te bestrijden? Dan is de slakwerende schrikdraad van Ecostyle het ideale product voor jou.
Escar-No is een koperen zelfklevende slakkentape die je op jouw bloempotten, boompjes of op andere materialen kan kleven.

Hoe werkt slakkentape?

Dat leggen we je graag uit. Op het moment dat de slak de zelfklevende koperband aanraakt, wordt er een kleine elektrische lading opgewekt waardoor de slak schrikt.
Zo zal de slak niet verder richting de andere delen van de plant/boom kruipen.


Wat kan je nog doen tegen slakken in je moestuin?

  • Lok vogeltjes naar je tuin door een bessenstruik te plaatsen
  • Kippen die loslopen in de tuin eten graag slakken
  • Zet in de buurt van de heerlijke planten voor slakken, bieslook, munt, tijm, salie of knoflook
  • Maak grondkluiten fijn want de slakken leggen daar hun eieren


Biologische en regenbestendige slakkenkorrels 1kg
Slakken bestrijden met slakkenkorrels Heb je thuis prachtige planten maar worden deze aangetast door slakken? Reken dan op Lima Kill! Lima Kill is een 100% natuurlijke biologisch slakkenbestrijder in korrelvorm. Na het eten van de korrels, zullen de slakken onmiddellijk stoppen met vreten aan jouw planten en trekken ze zich terug naar hun schuilplaats. Bovendien zal je geen slijmerige resten van de slak meer vinden in de tuin of rondom je planten. Bio Lima Kill is onschadelijk voor (huis)dieren, egels en vogels.  Wanneer slakkenkorrels gebruiken? Lima Kill natural Solutions toepassen als de jonge planten (slaplanten, hosta's etc.) net boven de grond uit komen en gedurende het tuinseizoen bij slakkenvraat. Hoe Lima Kill toepassen? Strooi Lima Kill rond de plantvoet, wanneer aantasting te zien of preventief Herhaal de behandeling als de korrels zijn opgegeten. Dosering Bij normale aantasting 2,5 gram per m² rondom de voet van de plant strooien Bij zware aantasting 5 gram per m² uitstrooien. Met deze verpakking 1kg kan je minimaal 200 m² behandelen bij zware aantasting Actieve stof: 1% ijzerfosfaat Dosis: 5g/m² Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
€ 13,95
DCM Naturapy Slakkenwal 2,5kg
DCM Naturapy Slakkenwal 2,5kg DCM Slakkenwal bestaat uit hoekige lavakorrels. Uitgestrooid rond de planten, vormen deze scherpe korrels een voor slakken onoverbrugbare hindernis. DCM Slakkenwal lost niet op bij neerslag of vochtig weer. Voor de planten is DCM Slakkenwal gegarandeerd veilig alsook voor kinderen en huisdieren. Naturapy Slakken biologisch bestrijden Planten met grote, decoratieve bladeren zoals bijvoorbeeld hosta's, mansoor... vallen vaak ten prooi aan slakkenvraat, vooral wanneer ze in halfschaduw of in vochtige grond staan. Een doeltreffend en tegelijk 100% milieuvriendelijk en veilig middel hiertegen is DCM Slakkenwal. Hoe gebruiken? 1. Verwijder onkruid, afgevallen bladeren en ander vuil rond de plant 2. Strooi DCM Slakkenwal in een cirkelvormige band, van minstens 5 cm breedte en ongeveer 1 cm dik, rond de plant 3. Zorg ervoor dat de cirkel van lavakorrels steeds volledig gesloten is. Strooi extra DCM Slakkenwal indien de cirkel onderbroken wordt. TIP: DCM Slakkenwal kan zowel in de siertuin als in de moestuin gebruikt worden. U kan bijvoorbeeld ook DCM Slakkenwal gebruiken bij om slakkenvraat bij sla, andijvie... te beperken. Na het gebruik als afweermiddel tegen slakken kunnen de lavakorrels ingewerkt worden in de grond. Zo brengt U meer poriën i de bodem en verbetert U de waterhuishouding.
€ 6,95
Edialux Bio-slak Biologische slakkenkorrel 300g
Edialux Bio Slak tegen slakken in de moestuin Bio-Slak is een strooikorrel tegen naaktslakken in alle teelten, zelfs in de moestuin en in serres! Bio-Slak trekt door een lokstof slakken aan die na het eten van de slakkenkorrels onmiddelijk stoppen met verder vreten. Ze trekken zich terug in hun schuilplaats waar ze dan doodgaan.  Geen slijmerige restanten ! Samenstelling: 1,25 % ijzerfosfaat Erkenningsnummer: 10290 G/B Formulatie: Lokmiddel in korrelvorm Dosis 5 g/m² Verpakking 300 g Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Download hier uw veiligheidsfiche: Bio- Slak
€ 7,65