• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Wat te doen tegen ratten?
Heb je een rat gezien in of rondom je woning? Dan is het belangrijk om deze tijdig te bestrijden. Vandaag de dag bestaan er heel wat bestrijdingsmiddelen; van zeer dodelijk gif tot vangkooien. Maar wat is nu de geschikte oplossing voor jouw plaagdieren? Dat ontdek je hieronder!


Tijdig ingrijpen bij een rattenplaag


Heb je ‘maar’ last van een rat? Dan raden we je aan om zo snel mogelijk in te grijpen zodat je niet met een plaag te maken krijgt. Zo voorkom je schade aan je woning en blijft de hygiëne in huis bewaard. Gelukkig bestaan er de dag van vandaag verschillende oplossingen voor een snelle en efficiënte bestrijding van ratten.
Rattenval Luchs 1st
Rattenval Luchs 1st De klassieker onder de houten rattenvallen. Deze rattenval van Luchs is van uitstekende kwaliteit en zal u zeker niet teleurstellen.
€ 2,95
korting
korting
Tip!
Tip!
Edialux Storm Ultra Rattengif en muizengif 1,5kg
Edialux Storm Ultra Secure, de nieuwe Storm BB: Ratten en muizen in gebouwen bestrijden Een zeshoekig en zeer doeltreffend blokje ter bestrijding van ratten en muizen.  Dankzij de specifieke vorm zijn de blokjes ook zeer geschikt ter beestrijding van muizen. Zij kunnen hierdoor namelijk makkelijker aan het blokje knabbelen. Dit blokje is bovendien ook lichtjes samengeperst in paraffine waardoor deze beter bestand is tegen vochtige omstandigheden. Ideaal om ratten te bestrijden in en rond gebouwen. Dit rattengif is ook onder extreme temperaturen te gebruiken.   Nieuwste generatie rattengif Deze blokjes bevatten de actieve stof "flocoumafen" wat behoort tot de nieuwste generatie gif. Eén enkele inname van het lokaas volstaat om het desbetreffende dier te doden. Met Flocoumafen als actieve stof is dit rattengif zeer doeltreffend, zeer aantrekkelijk en een effectief antistollingsmiddel.  Uitsluitend te gebruiken in combinatie met verzegelde lokaasdozen. Samenstelling: 0,0025 % flocoumafen Deze bundel bevat 5 verpakkingen Storm Ultra 300g Dosis: 1 blokje/voerplaats tegen muizen; 2 tot 3 blokken/voerplaats tegen ratten Erkenningsnummer: BE2018-0034 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
€ 59,99 € 84,75*
Professioneel rattengif Robust pastalokaas 3kg
Rattenvergif professioneel in gebruiksklaar pastalokaas: Robust 3kg Rattengif voor het bestrijden van ratten en muizen in gesloten ruimtes zoals magazijnen, kantoren, schuren alsook voor gebruik buiten. Dit professioneel rattenvergif werkt op basis van brodifacoum, een krachtig gif dat bij een enkele inname al dodelijk is voor ratten. Door het zeer aantrekkelijke en vetrijke pasta lokaas kan je zo snel alle ratten en muizen bestrijden om zo schade of overlast verder te voorkomen. Zelfs in de aanwezigheid van andere voedingsbronnen gaat de voorkeur meestal naar dit rattengif door de aantrekkelijke geur en smaak (voor knaagdieren). Robust bestaat uit gebruiksklare voorgedoseerde zakjes van 10g zodat je makkellijk correct kan doseren. Voor de bestrijding van ratten dien je 100g (10 zakjes) rattengif te plaatsen per lokdoos en dit met een minimale afstand van 5m tussen elke lokdoos. Als je last heb van muizen zijn er maar 3 zakjes nodig per muizenlokdoos (min. afstand tussen de lokdozen = 2m).  Toelatingsnummer Robust: B2018-0031 Biocide PT 14 (rodenticide) Actieve stof: Brodifacoum 0,0025% (CAS 56073-10-0) Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Opgelet: Dit rattengif / muizengif dient voor professioneel gebruik. Vragen over Robust professioneel rattenvergif? Contacteer ons via het contactformulier.  Snelle bestrijding van ratten en muizen met professioneel pastalokaas op basis van Brodifacoum!
€ 50,89 € 60,70*

Ratten vangen met een rattenval met klem


Een van de meest gekende oplossingen is de rattenval. Kies je voor een val met een klem? Plaats deze dan op de juiste plek voor een optimale vangst. Zet het voederplaatje best tegen de muur aangezien de knaagdieren zoveel mogelijk langs de muren bewegen. Vergeet geen lekkernij op het voederplaatje te leggen zoals chocolade, granen, pindakaas of andere lekkernijen. Controleer regelmatig de val of je een rat gevangen hebt, want deze verwijder je best zo snel mogelijk om schuwheid van de eventueel andere knaagdieren te vermijden.

Wil je liever een iets geavanceerde val kopen zonder klem? Dan kun je een elektrische val die de ratten doodt door een snelle elektrische schok kopen.


Ratten bestrijden met gif


Wil je liever geen rattenval maar gif gebruiken? Dan bestaan er verschillende oplossingen voor jou. Dankzij het ruime assortiment aan gif, kun jij zeker het geschikte gif voor de plaagdieren in en of rondom je woning vinden. Zo bestaat er gif op basis van graanpasta en blokjes vorm en is het ene gif geschikt voor op vochtige plaatsen en het andere niet. Daarnaast kan er ook steeds lokaasschuwheid optreden waardoor het ene lokaas beter zal werken dan het andere. Ook is het belangrijk om gebruik te maken van lokdozen indien je thuis kinderen of huisdieren hebt.

Wil je meer weten over de verschillende soorten gif? En welk gif het beste aan jouw noden voldoet? Lees dan hier onze blog over alle soorten gif om ratten te bestrijden.

Ratten bestrijden met gif werkt zeer efficiënt maar in sommige gevallen zal je geduld moeten uitoefenen en eventueel verschillende soorten gif uitproberen.


Ratten levend vangen


Wil je toch liever de rat levend vangen? Dan kun je een rattenvangkooi of rattenval kopen waardoor je het dier nadien weer kan vrijlaten. Bovendien kun je bij ons ook vallen vinden waar meer dan een knaagdier in past. Zo kun je snel en efficiënt het ongedierte vangen en terug vrij laten. Let op, zet de ratten steeds ver genoeg van je (en andere) woning(en) zodat ze niet opnieuw voor overlast zorgen.
NEW NIEUW
Professioneel rattengif Target Wheat Tech voor Ratten en muizen 3kg
Target Wheat Tech gif voor ratten en muizen Target Wheat Tech PRO is een professioneel middel voor het bestrijden van ratten en muizen. Het rode lokaas werkt op basis van Difethialon gif. Dat gif zorgt voor de verhindering van de bloedstolling zodat de rat of muis zal sterven. Eén enkele inname van onderstaande dosis is voor de meeste knaagdieren al fataal waardoor je snel de ratten- of muizenplaag kan verhelpen. Professioneel ratten- en muizengif in verpakking van 3kg Target Wheat Tech is een turbo geïmpregneerd kant-en-klaar graanlokaas ter bestrijding van ratten en muizen. Het graan is onweerstaanbaar voor ratten en muizen waardoor ze er zeker van zullen eten. Bovendien is de actieve stof tot diep in de kern gebracht waardoor ratten, die enkel het binnenste deel opeten, zeker de nodige dosis binnenkrijgen. De Target Wheat Tech is dus uiterst efficiënt. Dosis Tot 25 g: voederplaats voor muizen 1m tot 3m Tot 100g: voederplaats voor ratten 4m tot 10m Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Actieve stof Mulox: 0.0025% Difethialone Toelatingsnummer: BE2011-0007 Opgelet: Dit lokaas dient voor professioneel gebruik. Bestrijden van ratten en muizen zowel binnen als buiten met Target Wheat Tech lokaas
€ 53,99
Edialux Elektrische muizenval / rattenval
Elektrische muizenval: Diervriendelijk muizen en ratten bestrijden Deze elektrische muizenval dood de rat of muis snel met een schok zodat deze niet afziet. Deze val is uiterst praktische en hygiënisch! Je kan de elektrische muizenval laten werken met 4 batterijen type C of met de adapter die apart verkrijgbaar is. Deze muizenval kan gebruikt worden om ratten / muizen in huis, schuur, hangar, etc. te bestrijden ! Niet gebruiken indien U drager bent van een pacemaker. Elektrische muizenval , diervriendelijk en efficiënt!
€ 41,95
Blok Rattengif voor buiten Stelliox 3 kg
Stelliox 25 gif tegen ratten en muizen Stelliox 25 3 kg is een aantrekkelijk lokaas dankzij zijn hoogwaardige voedingsingrediënten. De blokvorm (gegoten en geperforeerd) is erg geliefd bij knaagdieren waardoor je snel en efficiënt ratten en muizen kan bestrijden. Omdat dit rattengif vochtbestendig is, is het gif ideaal voor zowel gebruik in vochtige ruimtes als voor gebruik buiten. Krachtig lokaas in blokken Het weersbestendige ratten- en muizenlokaas bevat blokken van 20 g en werkt op basis van het krachtige difenacoum, een anticoagulerend middel van de nieuwste generatie waar knaagdieren (muizen en ratten) niet resistent aan zijn. Voor 100% veilig te zijn is het steeds aangewezen om een rattenlokdoos of muizenlokdoos te gebruiken. Actieve stof: 0,0025% difenacoum Toelatingsnummer : BE: BE2019-0005 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Dosis: Muizen bestrijden: 20g / lokaasdoos Ratten bestrijden: 100g / lokaasdoos
€ 49,95 € 61,55*