• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Welke gronddoek gebruiken? Ontdek de verschillende soorten
Ben je al dat onkruid meer dan beu in je tuin? Dan is een worteldoek of gronddoek de ideale oplossing als je langdurig onkruid in de tuin wilt voorkomen! Zo bespaar je heel wat tijd en hoef je geen chemische onkruidbestrijders te gebruiken. Worteldoek bestaat in vele soorten en het is raadzaam steeds te kiezen voor een duurzame worteldoek die goed water, lucht en voedingsstoffen in de bodem doorlaat. Goedkopere doeken bevatten vaak weeffouten waardoor vervelend onkruid er snel doorheen komt. Maar nu is de vraag: welke gronddoek gebruik ik? Ontdek hieronder onze beste gronddoeken.


Zwart of wit geweven worteldoek

Het klassieke zwarte anti-worteldoek kent iedereen wel. Het geweven worteldoek is doeltreffend en goedkoop om onkruid te voorkomen in je tuin.
Doordat de gronddoek geweven is, laat het water maar geen licht en dus ook geen onkruid door. Het kan voor zeer veel verschillende doeleinden gebruikt worden.
Anti-worteldoek is uiterst geschikt als onkruidwering tussen bodembedekkers, struiken of groenten. Daarnaast kan worteldoek gebruikt worden voor de aanleg van paden,
bij hellingen en bij boorden. Ook als grondbedekking in glazen serres of als bescherming voor vijverfolie kan gronddoek toegepast worden. 

Onze gronddoeken zijn van zeer stevige en Europese makelaardij
, daardoor zult u geen weeffouten ontdekken.
Deze gronddoeken hebben een dikte van 100 g/m² en zijn voorzien van een duidelijke belijning voor een gelijkmatige aanplanting.
Wij verkopen de worteldoeken speciaal op maat gesneden. Worteldoek is beschikbaar in een breedte van 1 meter, 1,05 meter, 1,65 meter, 2 meter, 2,07 meter en 
4,15 meter

Verder hebben wij ook 
witte worteldoeken in 3,30 meter4,15 meter en 5,15 meter. Deze worden voornamelijk in de fruitteelt gebruikt om het zonlicht te weerkaatsen op de vruchten.
Worteldoek 1 x 25 m Premium Quality
Belgische gronddoek 1x25m Onze anti-worteldoeken zijn 100% natuurvriendelijk en geven geen schadelijk stoffen af. Ook voldoen onze rollen aan de ISO normen! Ze hebben een gewicht van 100g /m² en zijn geweven. Leveren (afhalen is ook mogelijk) Leveren naar België of Nederland: Leveringskost van € 11,50 Interesse in meerdere rollen? Vraag hier een offerte aan.
€ 24,99
Plantex Gold Premium plus gronddoek 1m x 100m
Plantex Premium plus Gold: Professioneel onkruiddoek Plantex Gold is een strodoek, dat een maximum aan water (ong. 60 liter/m²/s), lucht en aan meststoffen doorlaat, maar niet het onkruid! Het laat toe dat de grond zijn vochtigheid en warmte bewaard, laat de bodem ademen en biedt de planten een gezonde bodem en een hoge overleving.   Esthetiek: Verleent uw tuin een professionele flair Plantengroei: Betere plantengroei door onkruidcontrole. Gezondheid & zekerheid: Duurzaam doeltreffend alternatief dan het gebruik van chemische onkruidverdelgingsmiddelen.  Onderhoud: Reduceert de onderhoudskosten en -tijd aanzienlijk. Uitstekende onkruidcontrole zelfs bij hardnekkig onkruid: Zonder schors/deklaag:  3-5 jaren duurzaam. Met schors/deklaag:  25 jaren duurzaam.   Technische gegevens Polymeer: 100% Polypropyleen Soort vezels: eindeloze vezels Bindingswijze: thermisch onder druk verbonden (zonder chemicaliën) Zekerheid: zonder gevaar voor mensen, planten en dieren Kleur: tweekleurig (bruin en zwart) Soortelijk gewicht: 125 g / m² Dikte: 0,45 mm Doorlaatbaarheid:  60 mm/s of 60 l/m²s Leveren (afhalen is ook mogelijk) Leveren naar België of Nederland: Leveringskost van € 11,50 Interesse in meerdere rollen? Vraag hier een offerte aan.
€ 229,00
Gratis Verzending
Gratis Verzending
NEW NIEUW
BioWeedtex Bio afbreekbaar worteldoek 1x100m
Bio afbreekbaar worteldoek: Onkruid en erosie van de grond voorkomen BioWeedtex is een bio afbreekbaar worteldoek van hoge kwaliteit (Vinçotte label) die onkruidvorming en erosie van de grond gaat voorkomen. Deze zware bio worteldoek zorgt tevens ook voor een "tropisch" effect doordat het water en luch doorlaat, maar de warmte van de zon lange tijd vasthoud. Hierdoor kunnen je planten zich beter ontwikkelen. De bio worteldoek gaat zichzelf na minimum 4 jaar van onkruidwering biodegraderen. Dit proces neemt enkele jaren in beslag en zorgt ervoor dat er geen schadelijk residu overblijft in de bodem. Afbreekbaar Worteldoek: Goed voor het milieu Bio Worteldoek Weedtex is volledig biologisch afbreekbaar, recycleerbaar en composteerbaar. Het is vervaardigd uit glucose, wat van nature aanwezig is in planten. Het heeft het label "OK compost" ontvangen wat garant staat voor een milieuvriendelijk, ecologisch en composteerbaar product (wordt compost in 45 dagen in industriele compostcenters). Deze bio worteldoek zorgt tot 80% minder verbruik van fossiele energie en tot 90% minder CO2 uitstoot in vergelijking met traditionele plastieken gronddoeken. Met BioWeedtex is het gebruik van herbiciden en pesticiden bovendien helemaal overbodig! Dit helpt onze planeet en het milieu te beschermen. BioWeedtex plaatsen BioWeedtex is makkelijk te plaatsen doordat het materiaal soepel en rekbaar is. Overlappen kan, maar dan moet je dit met minimum 20cm doen. Ideaal gezien ga je dit geotextiel per m² vastmaken met een gronddoekhaak. Na het plaatsen van dit geotextiel, wat dient te gebeuren op een mooi effen bodem,  kan je de plekken aankruisen waar je planten wilt aanplanten.
€ 375,00

Plantex® Dupont Gold Worteldoek

Het Plantex Dupont Gold worteldoek is een uitstekende onkruidcontrole, zelfs bij hardnekkig onkruid! Plantex Gold is veel zwaarder en duurzamer dan de klassieke zwarte worteldoek. Deze worteldoeken zijn niet geweven maar bestaan uit tal van vezels die onder hoge thermische druk gebonden zijn. Hierdoor bekom je een gronddoek van de beste kwaliteit die zelfs het hardnekkigste onkruid (zoals kweekgras, paardenstaarten, akkerwinde, handjesgras en zevenblad) tegenhoudt.
Dit geheel zonder chemische en schadelijke pesticiden! 

Ook uiterst geschikt om toe te passen op een helling of bermen. Door zijn mooie bruine kleur geeft Plantex Gold anti-worteldoek een professionele uitstraling aan je tuin. Kan zowel bedekt als onbedekt gebruikt worden. Zorg steeds dat de gronddoek stevig vast zit zodat de wind er zich niet onder kan zetten. Dit kan bijvoorbeeld met gronddoekhaken, je vindt ze in onze webshop. Om tot wel 25 jaar van een onkruidvrije tuin te genieten, dek je het worteldoek best af met een bodembedekker zoals schorscacaodoppenkokos,...


Voordelen van het plaatsen van Plantex® Gold worteldoek:

  • Stopt de meest hardnekkige onkruiden voor vele jaren 
  • Vraagt minder onderhoud 
  • Laat de bodem ademen 
  • Makkelijk snijden op maat zonder uitrafelen 
  • Laat essentiële voedingsstoffen en meststoffen door 
  • Stevig weefsel met een lange levensduur 
Plantex Gold anti worteldoek heeft een dikte van 125 g/m². Wij verkopen Plantex Gold worteldoek in een breedte van 1 meter, 1,15 meter, 2 meter en 5,20 meter. 


Bioweedtex, bio afbreekbaar worteldoek


Wil je een biologische of milieuvriendelijke tuin, waar niet al te veel werk aan is? Dan is de 
Bioweedtex gronddoek iets voor jou! Door gebruik te maken van de biologisch afbreekbare worteldoek, doe je (onbewust) aan ecologische onkruidbestrijding. Door de mooi bruine kleur heb je met deze gronddoek onmiddellijk een visueel aantrekkelijke tuin!

Door het plaatsen van een biologische worteldoek voorkom je vele jaren onkruid in de tuin. Na het plaatsen van deze gronddoeken gaan ze 4 jaar lang onkruid tegenhouden en daarna zichzelf biodegraderen. Zo hebben je vaste planten of bodembedekkers 4 jaar de tijd gehad om ongehinderd te groeien en de volledige bodem te bedekken.
Na die periode zal de bio afbreekbare worteldoek langzaam aan opgaan in de bodem zonder schadelijk residu achter te laten.
De worteldoek is voorzien van het ‘OK Compost label’, dit label garandeert dat het product geschikt is om gecomposteerd te worden.

Bioweedtex heeft verschillende toepassingen: bloemperken en beplanting, langs waterwegen, langs tuinpaden, tuinperk op de oprit, talud … Zorg ervoor dat het doek stevig vast zit in de grond met de 
gronddoekpennen, plaats minimaal 1 haak per m². Voor een steenachtige bodem of moeilijke oppervlaktes kan je de zware gronddoekpennen gebruiken. 

Voordelen: 
  • Biedt bescherming tegen onkruidgroei en erosie 
  • Volledig recycleerbaar, composteerbaar en biologisch afbreekbaar in 4 jaar 
  • Stimuleert de plantengroei en verbetert de slaagkans van de aanplanting 
  • Behoudt de vochtigheid in de bodem doordat het waterdoorlatend is 
  • Beperkt onderhoud 
  • Ecologisch want geen chemische bestrijding nodig 

Het Bioweedtex bio afbreekbaar anti worteldoek heeft een dikte van 157 g/m². Wij verkopen de worteldoeken speciaal op maat gesneden.
Het ecologisch worteldoek is beschikbaar in een breedte van 1 meter, 2 meter of 4 meter of apart per m².

Worteldoek wit 3.30 x 100m
Gronddoek wit van Belgische kwaliteit  Deze witte anti-worteldoeken zijn 100% natuurvriendelijk en geven geen schadelijk stoffen af. Ook voldoen onze rollen aan de ISO normen! Ze hebben een gewicht van 100g /m² en zijn geweven. Deze witte gronddoek is dubbel gevouwen en opgerolt waardoor de lengte van de rol maar 1,65m bedraagt. De worteldoek heeft zelf een totale oppervlakte van 330m² (3.3m x 100m).
€ 414,05
Gratis Verzending
Gratis Verzending
Worteldoek voor zonnepanelen Plantex Platinium 2.5 x 100m
Zonnepanelen en energiecentrales onkruidvrij houden | Plantex Platinium Solar gronddoek Plantex ® Platinium Solar is een gronddoek die speciaal ontwikkeld is voor plaatsing onder zonnepanelen. De worteldoek heeft niet alleen een extra hoge UV-bestendigheid, maar is ook van hoogwaardige polypropyleen met een dichtheid van 0.91 (240g/m²). Het water kan door het doek, maar onkruid en ongewenst groen worden zo vele jaren voorkomen. Door de UV-bestendigheid kan je de Platinium Solar gronddoek gerust onafgedekt laten liggen onder zonnepanelen. De fabrikant geeft hier 8 jaar productgarantie op. Ga je de doek afdekken met bv. witte kiezels? Dan zal de doek meer dan 25 jaar lang het onkruid tegenhouden. Onkruid weren in zonneparken met Plantex worteldoek De prestaties zijn al meermaals bewezen: Plantex Platinium worteldoek voorkomt vele jaren zelfs de meest hardnekkigste onkruiden. Deze gronddoek bestaat uit thermisch gebonden vezels die geen schade toebrengen aan mens of milieu. Platinium is extreem krachtig en sterk bestand tegen UV-degredatie, schade, scheuren en rafelen. Hierdoor is deze worteldoek de beste voor gebruik onder zonnepanelen in zonneparken.
€ 1.330,00
Gratis Verzending
Gratis Verzending
Plantex Cocomat Anti worteldoek met cocos 1.20m x 22,5m
Plantex Cocomat: Anti worteldoek met cocos 540g/m² Aan stijle hellingen of oevergebieden, die nieuw aangelegd en beplant werden, is zowel onkruid- alsook erosiebestrijding een bijzondere uitdaging. Speciaal voor deze domeinen werd de Plantex® Cocomat ontwikkeld. Deze anti worteldoek is een tweelagig verbondmateriaal van Dupont™ Plantex® en lange kokosvezels (540 g/m²). Je kan deze kokosdoek gebruiken voor: bedekken van de grond tegen onkruid bedekken van hellingen tot 60° tegen onkruid voorkomen van contact tussen laaggroeiende groenten of fruit met de grond (aardbeien etc.) Oevergebieden met waterbassins, opslagbassins, rioolbassins, vijvers, enz. ... Voordeel van kokosdoek op rol Deze worteldoek met natuurlijke kokos neemt de erosie- en onkruidbestrijding in de eerste fase van de plantengroei over, totdat de beplanting zelf de opgave van de erosiebestrijding kan overnemen. In tegenstelling tot mulch kan deze worteldoek niet door neerslagen weggespoelt worden. Hoe lang gaat deze kokosdoek mee? Bij blootstelling aan de zon houdt dit product 3 tot 5 jaar. Dit is voldoende tijd om de helling tegen erosie en onkruidgroei tijdens de eerstfase van de plantengroei te beschermen. Ligt de beplanting in de schaduw, kan dat de levensduur van het product verlengen. Plaatsingstip: Gebruik gronddoekhaken om deze kokosdoek vast te pinnen.
€ 239,00