• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Gras zaaien met Barenbrug graszaad RPR
Wil je altijd een prachtig groen gazon dat tegen een flinke stoot kan? Of wil je als professional na iedere sportwedstrijd een topgrasmat?
Dan is 
RPR zelfherstellende Engels raaigras de perfecte oplossing voor jou. Ben je benieuwd naar de troeven van dit gras? Lees dan zeker verder!

Wat is RPR herstellend graszaad?


RPR is een uniek zelfherstellend Engels raaigras met uitlopers. Door de uitlopers is RPR veel sterker dan andere soorten Engels raaigras.
Zelf na veel betreding ligt het gras er nog steeds mooi bij. Ideaal voor jouw sportgazon dus! 
Graszaad Barenbrug (Bar Power) RPR Lawn 5kg
Sportgazon of speelgazon zaaien met Barenbrug RPR Lawn (voorheen Bar power), goed voor 250 m²  Barenbrug RPR Lawn (voorheen gekend als Bar Power)  is een revolutionair graszaad voor het zaaien van een extreem sterk sport- en speelgazon. Dit grasmengsel bevat namelijk verschillende snelkiemende, ziekteresistente en zelfs zelfherstellende grassen. Hierdoor bekom je op korte tijd een dicht en stevig gazon. Ideaal wanneer je onkruid, ziektes en mos wilt weghouden zonder gebruik van chemische middelen! Zelfherstellend gras voor een dicht gazon 55%RPR Lawn (Bar Power) bevat o.a. Engels raaigras. Een type gras dat ondergrondse uitlopers maakt en zo zelf kale plekken kan herstellen in het gazon. Ideaal voor een speelgazon of een sportgazon!  Snelkiemend gras voor snelle vestiging 15% Dit grasmengsel is niet alleen geschikt voor het zaaien van een nieuw gazon, maar ook voor het doorzaaien van een bestaand gazon. Zo kan je nog net voor de koude wintermaanden of net erna je gazon herstellen of inzaaien met  RPR Lawn (Bar power).  Barenbrug RPR Lawn (Bar Power)graszaad | Samenstelling 30% RPR (Regenerating Perennial Ryegrass) 30% Fijnbladig Engels raaigras 25% Roodzwenkgras - gewoon 15% Roodzwenkgras - fors Nieuwe verpakking sinds 2024: RPR Lawn (geen vermelding meer van Bar Power).  Barenbrug Bar power RPR is ook beschikbaar per 15kg
€ 58,99 € 75,79*
Graszaad Barenbrug RPR Speel & Sportgazon 125m²
Beste Speelgazon | Barenbrug speel en sport graszaad 125m² Speelgazon graszaad voor het zaaien van een ijzersterk en zelfherstellend speelgazon geschikt voor alle particuliere tuinen. Dit grasmengsel vestigd zich snel op alle ondergronden waardoor je snel kan genieten van een prachtig fijnbladig speelgazon!      
€ 33,79
Graszaad Barenbrug Bar Power RPR speel- en sportgazon 15kg
Bar Power RPR: Zelfherstellend Sportgazon 500m² Barenbrug Bar Power RPR is een zelfherstellend sportgras / speelgras voor het zaaien van een ijzersterk sportgazon die zichzelf gaat herstellen bij beschadiging. RPR is een uniek zelfherstellend Engels raaigras dat goed bestand is tegen intense betreding en heeft zich al meermaals bewezen op sportvelden en golfbanen. Door het succes van dit sport graszaad wordt BAR Power RPR ook populairder voor tuinen en parken. Dankzij de uitlopers die dit gras vormt heb je een zeer dichte grasmat waardoor ongewenst wildgras en onkruid weggedrukt worden. Dit graszaad bevat bovendien ook vele grassoorten die goed ziekteresistent zijn waardoor kans op schimmels en ziektes drastisch gereduceerd wordt. Bar Power RPR voor doorzaai en inzaai Bar Power RPR heeft een snelle vestiging waardoor dit graszaad ook gebruikt wordt voor het herstellen van kale plekken in het gazon. Doordat je dit mengsel kan gebruiken voor zowel inzaai als doorzaai bespaar je hierdoor al heel wat euro's die je anders besteed aan de aankoop van ander herstel graszaad.  Bar Power kan al in maart worden gezaaid, daar waar dat bij regeliere mengsels vaak pas in mei kan. Doorzaaien van een grasmat is belangrijk om het gazon in optimale kwaliteit te houden.  Ook voor looppaden die het stevig te verduren krijgen is Bar Power RPR erg geschikt. Denk maar aan beloping door honden, dan krijg je al snel een slijtspoor in je gazon. Met Bar Power is dat verleden tijd ! Uiteraar is niet alleen stevigheid belangijrk, ook de decoratieve waarde is erg goed.  Wanneer er wordt doorgezaaid met een ander mengsel kan er kleurverschil optreden. Doordat Bar Power RPR geschikt is voor inzaai én doorzaai heeft u het jaar rond een mooi groen gazon van topkwaliteit. Bar Power RPR is zeer droogte- en hitte tolerant Binnen de Engelse raaigrassen is de diversiteit enorm. De nieuwe generatie Engelse raaigrassen scoort beter in droogte en hitte tolerantie dan de oude rassen. Onderzoek in Italië en Frankrijk leert ons dat RPR Bar Power beduidend beter gedijt in droogte en hitte, en het herstel hierdoor vlotter verloopt. Bar Power RPR heeft een snelle vestiging waardoor dit graszaad ook gebruikt wordt voor het herstellen van kale plekken in het gazon. Doordat je dit mengsel kan gebruiken voor zowel inzaai als doorzaai bespaar je hierdoor al heel wat euro's die je anders besteed aan de aankoop van ander herstel graszaad. Vaste verzendkost/gewichtstoeslag € 15 Bar Power RPR - Informatie brochure Samenstelling Barenbrug Bar Power RPR graszaad: 30% RPR 30% Fijnbladig Engels raaigras 20% Roodzwenkgras - gewoon 10% Roodzwenkgras - fors 10% Veldbeemdgras snelvestigend Bar Power: "Het beste sportgazon graszaad op de markt!"
€ 128,99 € 156,92*

Hoe werkt de RPR technologie? 


RPR vormt ‘determinate stolons’. Dit zorgt voor een soort netting in de zode waardoor de grasplantjes met elkaar verbonden zijn.
Dat zorgt ervoor de grasmat bijna niet kapot te krijgen is. Gaat het gras toch kapot? Dan treedt het zelfherstellende vermogen van RPR in werking.
Zelfs na het meest heftige voetbalduel of de hardste golfafslag zal het gras zichzelf herstellen... Geweldig toch? 


Minder ziektes en onkruid 


Het graszaden mengsel bestaat uit Engels raaigras, RPR-technologie, roodzwenkgras en roodzwenkgras met fijne uitlopers.
De dichte grasmat zorgt ervoor dat onkruid minder kans krijgt en bovendien voor een hoge ziekteresistentie. 


Gebruik 


Barenbrug Bar Power RPR kan gebruikt worden om gras in te zaaien. Maar ook voor het doorzaaien om optimale kwaliteit te behouden en kleurverschil te vermijden. 


Het merk Barenbrug 


Barenbrug is wereldwijd de specialist in high-tech gras voor veehouderij, sport, recreatie en paardenhouderij. Ondertussen heeft het bedrijf meer dan 100 jaar ervaring.
Bovendien zijn al hun producten zeer kwalitatief en innovatief. Alle Barenbrug vestigingen hebben zelfs hun eigen zaadproductieafdeling en verwerkingsbedrijf.
Om zo kwalitatief mogelijk graszaad te leveren, blijven ze steeds werken aan de ontwikkeling van teeltinnovaties. Gras zaaien? Reken op de kwalitatieve graszaden van Barenbrug! 


Wat zijn de voordelen van RPR?


  • Zelfherstellend Engels raaigras

  • Snel en sterk

  • Kan goed tegen droogte

  • Breed inzetbaar

  • Voor in- en doorzaai

  • Hoge ziekteresistentie

  • Minder onkruid

  • Green Earth label voor duurzaam onderhoud


Verschillende oplossingen voor verschillende noden 

(Professionele) sportvelden 


Het Engelse raaigras wordt doorgaans gebruikt voor sportvelden waar intensief op gesport wordt. Na iedere stevige training of match wil je natuurlijk een topgrasmat.
Om keer op keer te genieten van een prachtige grasmat, moet het gras uiteraard ijzersterk zijn en de mogelijkheid hebben om zichzelf te herstellen.
Dankzij RPR zelfherstellend gras is dat mogelijk! Supersnel herstel en een ijzersterke grasmat? Reken op RPR! 


IJzersterke golfbanen 


Tijdens het golfen is er niets belangrijker dan een hoge betredingstolerantie, beperkte schade en supersnel herstel van het gras.
Ook voor golfbanen zijn de ijzersterke RPR-mengsels van Barenbrug de ultieme oplossing! 


Perfecte gazons 


RPR is een ijzersterk mengsel dat geschikt is voor gazons. Of het nu voor je tuin, trapveldjes of parken zijn, met het RPR graszaad geniet je van een subliem gazon!
Klaar voor uren, dagen, maanden en jaren speelplezier op een prachtig gazon?

Graszaad Barenbrug Horse Master paardenweide 15kg
Graszaad speciaal voor gezonde paardenweide 500m² Een paardenweide is weide met gezond en sterk gras afgestemd op de behoefte van paarden. Gezond gras voor paarden is structuurrijk en heeft een laag fructaangehalte (suiker) om ziektes te voorkomen. Bovendien heeft een paardenweide een sterke zode zodat het goed bestand is tegen het dagelijkse sprintje in de wei. Het graszaadmengsel Horse Master is samengesteld speciaal voor het gebruik door paarden. De meeste paarden grazen in een koeienweide en krijgen van deze weides ook hooi of kuilvoer. Paarden vinden dat gras erg smakelijk, maar het is veel te energierijk (fructaan) en bevat weinig structuur. Gezond structuurrijk gras voor paarden: Paarden hebben behoefte aan structuurrijk gras. De darmen en de maag van uw paard werken optimaal als het gras voldoende structuur heeft. Daarom is Horse Master samengesteld uit structuurrijke grasrassen. Dit draagt bij aan de gezondheid van uw paard. Hooi of kuilvoer van een Horse Master weide geeft structuurrijk ruwvoer met een laag fructaangehalte. Hooi uit een willekeurige weide (natuurweide) is daarom niet geschikt voor paarden, en kan resulteren in een ziek paard, vaak gevolgd door klachten als hoef- en spierbevangenheid.  Niet voor niets is er paardengras voor paarden en koeiengras voor koeien. Uw paard zal blij zijn met Horse Master van Barenbrug ! Laag fructaangehalte goed voor paarden Barenbrug heeft veel onderzoek gedaan naar het fructaangehalte in verschillende weidegrassen. Sommige grassoorten staan bekend om hun lage fructaangehalte maar zelfs binnen een grassoort hebben sommige rassen meer fructaan dan andere rassen. De rassen in Horse Master bevatten maar liefst 50% minder fructaan dan de rassen koeiengras. Voorkomt zandkoliek bij paarden Kale plekken in een paardenweide zijn de grootste veroorzaker van zandkoliek. Paarden bijten het gras kort boven de grond af waardoor gras moeilijk hergroeit. Het gevolg hiervan is veel kale plekken in de weide. Paarden die grazen in een weide met veel kale plekken krijgen teveel zand binnen waardoor zandkoliek op de loer ligt. Barenbrug heeft gekozen voor grassen in Horse Master met een laag groeipunt. Hierdoor groeien de grassen snel aan na het afgrazen en ontstaan er minder kale plekken. Stevige grasmat voor goede paardenweide Door de unieke RPR technologie kan een Horse Master® grasmat tegen extreme betreding. De RPR zorgt voor een natuurlijk netwerk van horizontale uitlopers. Deze vormen als het ware de betonmat van je graszode. In plaats van losse grasplantjes, zoals traditioneel Engels raaigras, heeft ieder grasplantje van RPR een link naar andere plantjes en de bodem. Bovendien is het gras door de RPR technologie zelfherstellend. Het gras van Horse Master® laat zich niet zomaar vertrappen, en kan uitstekend tegen sprintje door de wei. Het gezondste graszaad voor uw paardenweide De conclusie is duidelijk, Horse Master bundelt unieke eigenschappen van gras voor de gezondheid van uw paard en voor een mooie groene weide met een stevige graszode.  Een Horse Master weide is rijk aan structuur, smakelijk  en kenmerkt zich door een laag fructaangehalte. Horse Master gras vormt een uitgebalanceerd onderdeel van de dagelijkse hoeveelheid ruwvoer voor uw paard. Zaaien van paardenweide Horse Master graszaad Zaaien kan vanaf februari t.e.m. oktober Zaaidichtheid : 90 kg/ha bij inzaai Zaaidichtheid : 40 kg /ha bij doorzaai Barenbrug Horse Master - productfiche
€ 108,99 € 112,89*
Barenbrug graszaad hitte- en droogteresistent 50m² Resilient Blue®
Graszaad bestand tegen hitte en droogtes Resilient Blue® Het klimaat verandert wereldwijd en dat speelt ook in het nadeel van onze gazons. Voor het gras wordt het steeds moeilijker om (snel) te herstellen na extreme weersomstandigheden zoals een aanhoudende hitte, droogte of zeer veel regen. Daarom werd Resilient Blue® op de markt gebracht. Dit graszaad past zich snel aan na "stressperiodes" en vecht terug met een uitzondelijke bezetting. Resilient blue is de allerbeste oplossing voor het inzaaien en doorzaaien van je gazon.  Graszaad voor gezonde en groene grasmat Omdat Resilient Blue® Graszaad bestand is tegen extreme weersomstandigheden, heeft je gazon ook minder last van ziektes. Je grasmat is veel minder vatbaarder voor aantasting door schimmels waardoor je mat groener en gezonder blijft. Daarnaast bespaar je ook heel wat kosten aan bestrijdingsmiddelen, herstel en onderhoud. Gazon met hoge betredingstolerantie Wist je dat dit graszaad ook gebruik maakt van RPR-technologie? Dankzij de RPR-technologie geniet je van een snel kiemend en herstellend graszaad zodat je sportveld een hoger betreding aankan zonder (langdurig) beschadigd te raken. Wat zijn de voordelen van Resilient Blue® 1 kg ? Snelle vestiging Snel herstelgraszaad Geschikt voor in- en doorzaai Zorgt voor een diepgroene grasmat Minder bemesting en beregening Kiemt vanaf 6° C Geschikt voor in de schaduw Fijnbladiger Groei in het vroege voorjaar
€ 14,45
Graszaad Barenbrug Resilient Blue® Klimaatresistent Sportgazon 15kg
Herstelgraszaad voor extreme weersomstandigheden Wil je graag een ijzersterke sportgrasmat dat tegen alle weersomstandigheden kan? Dan is dit nieuwe graszaad van Barenbrug de perfecte oplossing voor jou. Het Resilient Blue graszaad is bestand tegen extreme hittes en langdurige regenval. Bovendien hoef je bij dit graszaad geen zorgen te maken over de bemesting of beregening. Wat de (weers)omstandigheden ook mogen zijn, Resllient Blue graszaad van Barenbrug vecht terug! Zo geniet jij zonder zorgen van een diepgroene en gezonde grasmat.  Wat zijn de voordelen van Resilient Blue® Sport? Snelle vestiging Snel herstelgraszaad Geschikt voor in- en doorzaai Klimaatresistent sportgras Zorgt voor een diepgroene grasmat Minder bemesting en beregening Bespelingstolerantie Kiemt vanaf 6° C Resilient blue Sport is de allerbeste oplossing voor het inzaaien en doorzaaien van intensief bespeelde sportvelden. Met dit graszaadmengsel geniet je van een sportveld dat steeds bespeelbaar is! Graszaad bestand tegen hitte en droogtes Het klimaat verandert wereldwijd en dat speelt ook in het nadeel van onze sportvelden. Voor het gras wordt het steeds moeilijker om (snel) te herstellen na extreme weersomstandigheden zoals een aanhoudende hitte, droogte of zeer veel regen. Daarom werd Resilient Blue op de markt gebracht. Dit graszaad past zich snel aan na "stressperiodes" en vecht terug met een uitzondelijke bezetting.  Gazon met hoge betredingstolerantie Wist je dat dit graszaad ook gebruik maakt van RPR-technologie? Dankzij de RPR-technologie geniet je van een snel kiemend en herstellend graszaad zodat je sportveld een hoger betreding aankan zonder (langdurig) beschadigd te raken. Graszaad voor gezonde en groene grasmat Omdat Resilient Blue Graszaad bestand is tegen extreme weersomstandigheden, heeft je sportveld ook minder last van ziektes. Je grasmat is veel minder vatbaarder voor aantasting door schimmels waardoor je mat groener en gezonder blijft. Zo ben jij er zeker van dat je ten alle tijden kan spelen. Daarnaast bespaar je ook heel wat kosten aan bestrijdingsmiddelen, herstel en onderhoud.
€ 128,00 € 176,11*