• Snelle  levering in BE & NL Snelle levering in BE & NL
  • Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen Meer dan 5000 (ook ecologische) tuinartikelen
  • Tuincentrum sinds 1996 Tuincentrum sinds 1996
  • Tuinapotheker met product én plantenkennis Tuinapotheker met product én plantenkennis
Wat te doen tegen muizen?
Heb je last van muizen? Dan is het belangrijk om deze tijdig te bestrijden. Vandaag de dag bestaan er heel wat bestrijdingsmiddelen; van zeer dodelijk gif tot vangkooien.
Maar wat is nu de geschikte oplossing voor jouw plaagdieren? Dat ontdek je hieronder!


Tijdig ingrijpen bij een muizenplaag


Heb je ‘maar’ last van een muis? Dan raden we je aan om zo snel mogelijk in te grijpen zodat je niet met een plaag te maken krijgt. Zo voorkom je schade aan je woning en blijft de hygiëne in huis bewaard. Gelukkig bestaan er de dag van vandaag verschillende oplossingen voor een snelle en efficiënte bestrijding van muizen.
Edialux Storm Ultra Rattengif en muizengif 300 g
STORM® ULTRA SECURE Storm Ultra is een rattenvergif van de tweede generatie in blokvorm voor het bestrijden van ratten en muizen in en rond gebouwen. Het gif is een lokmiddel op basis van flocoumafen, een krachtig antistollingsmiddel. De opname van één enkele dosis van dit rattengif is voldoende om het knaagdier te doden. De rat of muis sterft pas na enkele dagen. Storm ultra bestaat uit een unieke samenstelling. Bovendien zijn de blokjes licht samengeperst in was en garanderen ze ook in vochtige omstandighede een voldoende lange aantrekking en werking. De blokjes rattenvergif zijn zodanig gevormd dat ook muizen er gemakkelijk aan kunnen knabbelen. Dosis ratten: 50-75g (3 blokken) per lokdoos Dosis muizen: 25g (1 blokje) per lokdoos Hoe storm ultra gif gebruiken tegen muizen Leg 1 zakje gif in een verzegelde lokaasdoos. Heb je last van meerdere muizen? Plaats dan meerdere lokdozen met 5 m afstand tussen de dozen. Indien je met een echte muizenplaag zit kun je de dozen 2m van elkaar plaatsen. Vervolgens plaats je de lokaasdozen tegen de muur. Controleer enkele dagen na het plaatsen of je een muis gevangen hebt. Heb je een muis gevangen? Verwijder dan het dode dier en vul, indien nodig, het lokaas terug aan. Hoe storm ultra gif gebruiken tegen ratten Leg 3 zakjes gif in een verzegelde lokaasdoos. Heb je last van meerdere ratten? Plaats dan meerdere lokdozen met 10 m afstand tussen de dozen. Indien je met een echte rattenplaag zit kun je de dozen 5m van elkaar plaatsen. Vervolgens plaats je de lokaasdozen tegen de muur. Controleer 5-7 dagen na het plaatsen of je ratten gevangen hebt. Heb je een rat gevangen? Verwijder dan het dode dier en vul, indien nodig, het lokaas terug aan. Uitsluitend te gebruiken in combinatie met verzegelde lokaasdozen. Samenstelling Storm BB: 0,0025% Flocoumafen Erkenningsnummer: BE2018-0034 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
€ 18,95
Muizengif graankorrels Tomorin 10 x 10g
Muizengif graankorrels voor bestrijding van muizen Tomorin Grain is een krachtig graanlokaas van Edialux voor het bestrijden van muizen in particuliere gebouwen, agrarische gebouwen of bedrijfsgebouwen. Het muizengif werkt op basis van chloralose, een zenuwgif dat muizen dood binnen enkele uren. Doordat de muis niet onmiddellijk sterft voorkom je lokaasschuwheid bij de andere knaagdieren. Je kan deze graankorrels muizengif eenvoudig doseren doordat deze voorgedoseerd zijn in zakjes van 10g. Combineer met muizenlokdoosjes om dit gif veilig te gebruiken.  Actieve stof Tomorin muizengif: 4% chloralose Erkenningsnummer: BE2017-0006 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie. Snel bestrijden van muizen in huis of stal met tomorin muizengif graankorrels
€ 12,95
Muizenval Luchs 2 st, zelf muizen vangen
De klassieke oplossing voor muizenbestrijdingMuizenval Luchs biedt een traditionele, maar uiterst effectieve methode voor het vangen van muizen in huis, op de boerderij of in commerciële omgevingen. Met zijn eenvoudige ontwerp en betrouwbare werking is deze muizenvalal decennia lang een essentieel instrument in de strijd tegen knaagdieren.Kwalitatieve muizenvalDe Muizenval Luchs is gebouwd volgens een tijdloos ontwerp dat al decennialang succesvol muizen vangt.Gemaakt van duurzaam materiaal om langdurige prestaties te garanderen, zelfs in veeleisende omstandigheden.Dankzij zijn eenvoudige ontwerp kan de val gemakkelijk worden opgezet en geplaatst, zonder ingewikkelde instructies.De veer van hoge kwaliteit zorgt voor een snelle en humane vangst van muizen zonder ze onnodig te laten lijden.Hoe een muizenval gebruiken, welk lokaas werkt best ?Plaats lokaas, zoals pindakaas of een stukje kaas, op het aangewezen lokmiddelplatform in het midden van de val. Span de veer door de hendel omhoog te brengen en deze onder de daarvoor bestemde haak te vergrendelen. Plaats de val op strategische locaties langs muren, paden of andere plaatsen waar muizenactiviteit is waargenomen. Controleer regelmatig op gevangen muizen en verwijder ze humaan en hygiënisch.Waarom Muizenval Luchs ?Muizenval Luchs biedt een bewezen en betrouwbare oplossing voor muizenoverlast. In tegenstelling tot chemische bestrijdingsmiddelen is deze val veilig te gebruiken rond kinderen en huisdieren. Door te vertrouwen op eeuwenoude principes van muizenbestrijding, biedt Muizenval Luchs een effectieve, duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor het vangen van muizen.Inhoud van de verpakking: 2x Muizenval LuchsKies voor Muizenval Luchs en herstel de controle over uw leefomgeving met een tijdloze en betrouwbare oplossing voor muizenbestrijding.
€ 2,30

Muizen bestrijden met gif


Een van de meest gekende oplossingen voor het bestrijden van muizen is gif. Maar wist je dat er verschillende soorten gif bestaan? Dankzij het ruime assortiment aan gif, kun jij zeker het geschikte gif voor de plaagdieren in en of rondom je woning vinden. Zo bestaat er gif op basis van graan, pasta en blokjes vorm en is het ene gif geschikt voor op vochtige plaatsen en het andere niet. Daarnaast kan er ook steeds lokaasschuwheid optreden waardoor het ene lokaas beter zal werken dan het andere.

Muizen bestrijden met gif werkt zeer efficiënt maar in sommige gevallen zal je geduld moeten uitoefenen en eventueel verschillende soorten gif uitproberen.


Muizen vangen met een muizenval met klem of elektrische schok


Wil je liever geen gif gebruiken? Dan is de alom gekende muizenval de ideale oplossing voor jou.
Het is nog steeds mogelijk om de klassieke houten muizenval met klem aan te kopen.

Kies je voor een muizenval met een klem? Plaats deze dan op de juiste plek voor een optimale vangst. Zet het voederplaatje best tegen de muur aangezien de knaagdieren zoveel mogelijk langs de muren bewegen. Vergeet geen lekkernij op het voederplaatje te leggen zoals chocolade, granen, pindakaas of andere lekkernijen. Controleer regelmatig de val of je een muis gevangen hebt, want deze verwijder je best zo snel mogelijk om schuwheid van de eventueel andere knaagdieren te vermijden.

Bovendien kun je bij ons ook een elektrische muizenval kopen. Deze val werkt door middel van een elektrische schock.


Muizen levend vangen


Wil je toch liever de muis levend vangen? Dan kun je een muizenvangkooi of muizenval kopen waardoor je het dier nadien weer kan vrijlaten.
Bovendien kun je bij ons ook vallen vinden waar meer dan een knaagdier in past. Zo kun je snel en efficiënt het ongedierte vangen en terug vrij laten.
Let op, zet de muizen steeds ver genoeg van je (en andere) woning(en) zodat ze niet opnieuw voor overlast zorgen.
Edialux Tomorin Muizengif in lokdoos
Tomorin: Muizengif in veilige lokdoos Dit muizengif en lokdoos uit kunststof dient ter bestrijding van muizen in gebouwen. Bevat 2 pastalokazen (muizengif) van 5g van een bijzonder aantrekkelijk lokaas. Tomorin is een nieuw bestrijdingsmiddel tegen muizen waardoor er na enkele uren reeds zichtbaar resultaat is. Met één enkele lokaasdoos kan je tot 50 muizen doden. Voor een maximale veiligheid van kinderen en huisdieren kunnen de doosjes niet geopend worden. Het muizengif kan bovendien niet uit het doosje vallen, ook niet bij schudden.   Muizen in huis bestrijden met muizengif Tomorin! De chloralose in dit muizengif werkt eerst hypnotiserend, dan verliezen de muizen het bewustzijn. Bij een voldoend grote dosis verlaagt het de lichaamstemperatuur zodanig dat het dodelijk is. Samenstelling muizengif: Chloralose (CAS 15879-93-3): %4 Erkenningsnummer: BE2014-0043 Gebruik gewasbeschermingsmiddelen en biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.
€ 8,79
Edialux Elektrische muizenval / rattenval
Elektrische muizenval: Diervriendelijk muizen en ratten bestrijden Deze elektrische muizenval dood de rat of muis snel met een schok zodat deze niet afziet. Deze val is uiterst praktische en hygiënisch! Je kan de elektrische muizenval laten werken met 4 batterijen type C of met de adapter die apart verkrijgbaar is. Deze muizenval kan gebruikt worden om ratten / muizen in huis, schuur, hangar, etc. te bestrijden ! Niet gebruiken indien U drager bent van een pacemaker. Elektrische muizenval , diervriendelijk en efficiënt!
€ 41,95